• Stop het zoeken

  Voor zijn die het nog niet gevonden hebben: blijf doorgaan, in de volharding vind je het ware doel. Het is nog niet verloren.

  Even serieus. Hierna volgen een aantal titels (en auteurs) die verslag maken van hun zoektocht, met het oog op een betere en nieuwe wereld. Daarvoor wil ik eerst mijn dank betuigen voor het heldere discour van Hazel Courteney dat me geholpen heeft om een moeilijk moment in mijn leven een kader te geven.

  Titels en auteurs:

  • Het zesde zintuig van Hazel Courteney
  • De Celestijnse Belofte van James Redfield
  • De Alchemist van Paulo Coelho
  • Wie de rode draad tussen de drie titels gevonden heeft laat gerust een berichtje na. Meer uitleg of positieve inbreng zijn meer dan welkom!

 • Winkelen

  Thema's in dromen

  Na het doorlezen van jarenlang genoteerde dromen komen volgende onderwerpen vaak terug: studeren in Gent, school, werk en, raar maar waar, winkels.

  Blijkbaar heb ik er moeite mee om afscheid te nemen van de onbezorgde studententijd waar alles kon en niks hoefde. Dat je over je werk droomt zal ergens wel normaal zijn, door de nog niet verwerkte indrukken en gebeurtenissen van overdag.

  Het gekke van die winkels is, dat het gaat om kleine superettes waar altijd een beetje volk is. Het doet me denken aan de Unic op de Poel in Gent. Het zou me niet verbazen indien het verband zou houden met de vluchtige ontmoetingen die ik er met Iris, Cathy of andere fraaie studentes heb gehad. In de tijd heb ik er kortverhalen over geschreven. Helaas zijn ze inhoudelijk ondermaats om hier te posten.

 • Gitta

  I'm a fool

  Op de website van een paragnost, psychotherapeut en astroloog lees ik her en der de karakterbeschrijvingen van bekende mensen. Veel (alle?) mensen onder het sterrenbeeld stier zijn zangers: Boudewijn Degrootte, Jan Leyers, Kid Co Safari etc. Wat verder lees ik de beschrijving van Brigitta Callens. Ik ben natuurlijk direct verkocht door de tekst die er staat. Daarna wat rond gehangen op haar website www.gitta.be en gitta.telenetblog.be; ik lees over een interessante meid die in Japan Yoga, kalligrafie, etc gaan studeren is.

  De huid, die de algehele gezondheidstoestand van een mens weergeeft, van mij is gehavend. Ik ben niet klaar voor een ontmoeting met iemand die zoveel verder staat in alle opzichten van het leven. Mindfullness doet me denken aan het boek dat ik Els V. gegeven heb. Om nog maar over Tweelingszielen te zwijgen. Ik zou beter inbinden want met die zieke kop van mij komt het toch nooit meer goed.

  Even slikken: wat een naturelle!!!

  Wat staat op haar rechter pols? Een tattoo. Het is Japanse kalligrafie maar wat betekent het? Ik zoek een antwoord en laat het op mijn enkel tatoeëren.