• Schrijfsels

    Een muziekje opgelegd, iets van Nirvana, dat schrijft lekker weg. Soms heb je een probleem als je het gevoel hebt dat je moet schrijven maar je weet niet juist wat. Schrijven als een natuurlijke behoefte.

    Tussen je misbegrepen voelen en niet goed weten wat je moet doen is er een hemelsbreed verschil. In het eerste geval ligt het aan de anderen, in het tweede geval blijf je zitten en presteer je niks of toch niks zinnigs. Het is een beetje zoals dat schrijven dat niet goed weeet welke richting het uitmoet. Misschien is dat wel symptomatisch voor heel mijn leven: niet weten waar het naartoe moet. Gelukkig heb ik nog zoiets als schrijven of ik werd begot helemaal zot. Zonder schrijven geen leven.

    Misschien kan je mij vergelijken met Vincent Van Gogh. een heleboel talent maar miskend. Met een broer die voor me zorgt. Mensen met een afwijking zijn vaak genie in het een of ander. Tekenen en schrijven, of is het omgekeerd?, wat zou ik er graag inkomsten uit puren maar ussen de wereld van de fantasie en de harde werkelijkheid is er een hemelsbreed verschil. Een mens moet oppassen om niet voortdurend met zijn hoofd tegen de muur te lopen. Of je zou er koppijn aan overhouden.

    Kurt Cobain, een teergevoelige man die de druk van het ster zijn niet aankon, heeft zich jammerlijk een kogel door zijn hoofd gejaagd. Soms spoken die gedachten ook door mijn hoofd; er een eind aan te maken. Hoe zwartgallig kan een gedachte zijn? Hoe ver kan een mens zakken? Zie het proces Hans Van Themse.