• Een week is voorbij gevlogen

  De tijd vliegt, gisterenavond in bed dacht ik eraan dat ik vergeten was mijn wekelijks tekstje te schrijven. Nu ik weet niet wie er wakker van ligt? Laat het maar horen he. Soms is het moeilijk om te weten wie er leest wat je post.

  Ja de weken vliegen voorbij en voor je het weet is het alweer Kerstmis en Nieuwjaar. Een paar leuke weken met korte gezellige dagen. Je hebt wel wat geloop voor de benodigde aankopen en geschenkjes maar dat neem je er graag bij.

  Een druk weekend achter de rug en een drukker weekend te gaan. Vrijdag een medewerkersfuif van Leffinge Leuren en zaterdag even met de kunstacademie naar Gent om een museum te bezoeken. Wordt vervolgd...

 • Durf te dromen

  Afgelopen nacht gedroomd over ijsjes en de medewerkers van Leffinge Leuren. Rare combinatie, ik moet het toegeven. Het beste van al was dat we een ijsje getrakteerd kregen. We kregen twee bollen voor de prijs van één. Ik vertel er anderen hoe zwaar het werken in de horeca wel is. Raar hoe je dingen van vroeger combineert met recentere gebeurtenissen. De slaap heft alle verschillen op en strijkt de plooien van de tijd glad. Geen vroeger, heden en toekomst. Alles vloeit naadloos in elkaar over.

  Gisteren naar de Datsuns weest kijken. Was een ferm optreden. De nogal wilde rock en de obligatoire pinten maakten het tot een feest voor alle zintuigen. Enkele mooie meisjes gezien; kijken mag, aankomen niet. Te laat in bed en de volgende dag weinig zin om te werken. Tegen de middag beterde het wat. De baas  van het Manuscript was er ook, geen zin gevonden om een gesprek te openen. Hem maar met rust gelaten, vrijdag was het anders.

  Vrijdag opnamen gaan doen in Oostende: een schets van een persoon in relatie met een stad. Eerst een interview afgenomen, blij verrast met de antwoorden en daarna enkele shoots gaan nemen. Langs de Venetiaanse gaanderijen en aan het station. 's Middags terug naar het Manuscript geweest en een shot genomen van de barman in dienst. Ik ben benieuwd wat het resultaat zal geven. Wordt vervolgd…

 • Geloof, hoop en liefde

  Ik ben boeken over geloof aan het lezen. Dit voor mijn volgende roman: Het voltooide testament. Alles verloopt moeizaam en traag. Ik heb zin om te schrijven maar vind de juiste woorden niet. Ik heb zin om te lezen maar vind de juiste boeken niet. Vreemd toch dat drie van de wereldgodsdiensten uit het Middenoosten afkomstig zijn. Zou daar dan toch de wieg van de mensheid  gestaan hebben?

  Mailen met een collega of ze het ziet zitten om eens samen op stap te gaan. Hopen op een positief antwoord en er geen krijgen. Liefde in tijden van eenzaamheid; het valt zwaar om dragen. Blijven hopen op een mooie en warme wederzijdse liefde. Jaren zonder lief, zonder gezonde seks. Wat maakt ons mensen toch zo kwetsbaar om zich te openen voor zijn medemens?

  Inademen, en zuchten. Alles blijft onbeweeglijk rondom mij. Ik heb mezelf in een onmogelijk universum geplaatst en vind amper zielsverwanten om mijn pijnen te delen en de brokstukken te lijmen. Ik vraag me af of de volgende woorden wel zin hebben; of deze blog wel gewaardeerd wordt om zijn woorden, die uitdrukkingen zijn van mijn verwarde gedachten.

 • Soms vraagt een mens zich af

  Sedert een paar weken heb ik me voorgenomen om wekelijks te schrijven. Een mens moet zijn woorden hard maken en beloven wat hij zegt. Vandaag een aantal telefoontjes gehad rond computer en het onderhouden van websites. Weer wat werk voor de boeg. Ik maal er niet om maar moet nog proberen alles rond te krijgen.

  Net een week vakantie achter de rug. Wat heet dan vakantie: niet uit bed geraken en amper geschreven. Echt tevreden ben ik niet, maar ik heb herkansing binnen een zevental weken zijn we weer in verlof. Een avondje tappen, een middagje stappen. Ja ik heb wel wat gedaan maar het was minimaal.

  Soms vraagt een mens zich af of het ooit nog beter zal worden. Ik voel me als Marcel Proust: een versleten zak met weinig inhoud. Het liefst van al zat ik in mijn bed te schrijven met porteplume en wat papier. Wie weet kan ik nog dromen realiseren, maar eerst moet ik de oorlog met mezelf weten te winnen.