• Daag 2008

  De voorlaatste dag van het jaar dat was als kind verlangend uitkijken naar oudejaar want dan is het feest vieren en cadeaus geven, lekker eten en gezellig samenzijn. Nu kijk ik daar niet meer naar uit. Integendeel, alweer een jaar voorbij gegaan zonder hoogtepunten. Niet dat er geen leuke dagen waren of zo dat zal ik niet ontkennen, enkel geen lieve meid tegen mij aan kunnen drukken en liefkozen. Nee niks daarvan.

  We zullen wel zien wat het nieuwe jaar in zijn mars heeft. Misschien volgen er nog leuke verrassingen, met een nieuwe start kan er altijd een surprise in de lucht hangen. Weer een jaartje wijzer, maar het brengt me echter geen stap verder in dit leven. Het lijkt wel of ik een processie loop: twee stappen vooruit en één achteruit. Zo voel ik het momenteel toch aan, maar wat dan nog we leven nog.

  Voornemens voor 2009? Een boek uitgeven misschien, dan moet ik eerst een manuscript opsturen naar een uitgeverij. Dat ligt hier klaar sinds september, alleen de brief en de postzegel ontbreken om alles te verzenden. Misschien een werkje voor morgen, we zullen wel zien. Ik ben al blij dat ik al mijn pakjes heb gevonden. Een werkje waar ik vooraf tegenop zag.

  Zo zie je maar hoe de dagen verlopen en je je als mens niet altijd even goed in je vel voelt. Een kwestie van doseren, de gedachten te ordenen en te blijven ademhalen. Het kind in jezelf niet laten vermoorden. Het levensplezier indachtig blijven. Dan komen we er wel…

 • Bijna kerstmis

  Drie dagen bezig geweest met een kerst- en nieuwjaarskaartje te maken. Derde poging was de goede. Ondertussen via LimeWire Final Cut zitten downloaden. Voor mijn kerstdag een werkende Final Cut Pro dat zou fantastisch zijn. Dan kan ik weer monteren op mijn getrouwe G5. Maar eerst moet ik het spel nog geïnstalleerd krijgen.

  Gisteren naar de cdvreter geweest in het Manuscript. Teveel pinten te weinig mooie meiden. Een mens zou van minder drinken. Koude dagen in het verschiet; de winter staat voor de deur. Eindelijk de welverdiende vakantie! Ik hunkerde erna als ware het een sinterklaasgeschenk.

  Morgen kerstmis gaan vieren bij mijn broer. Leuk de kinderen terug zien en ook oma Lieve en opa Marc. Een glaasje en een hapje meer moet dat soms niet zijn. Als daar nog wat aangenaam gezelschap bij is dan is alles dik in orde. Drie dingen gepland vandaag en twee uitgevoerd. Ik mag niet klagen al moet ik toegeven dat ik deze morgen niet al te fris was…

 • Dromen van volgend jaar

  Alweer een week verstreken. Wat tv zien bij een open haard. In deze koude dagen kan dat aangenaam zijn. Het zijn de laatste dagen van het jaar 2008, nog wat werken, nog wat cadeautjes zoeken, wat feesten en het jaar zit er weer op.

  Voor film en video moet ik nog een gedicht zoeken om daarbij beelden te schieten. Een poëtische filmclip van enkele minuten. Het zal weer zoeken worden maar dat maakt het wel boeiend.

  Bijna tijd om te gaan slapen. Dan weer lekker onder de wol en dromen. Gisteren ook gedroomd maar ik ben vergeten wat het was. Ja dromen kan zalig zijn alleen jammer dat je erna wakker wordt. Liever zou ik blijven dromen en de rest de boom in...

   

   

 • Wachten op de lente

  Ik zit hier te bibberen op een onverwarmde kamer. Na te denken over contacten die je maakt via internet. Sommige dingen kunnen wel, andere niet. Wat moet ik met ongewenste ontmoetingen? Het is een beetje koffiedik kijken wat de toekomst in petto heeft. Een koude rilling teistert mijn rug.

  Straks eens kijken naar De bedenkers, zien wat de modale Vlaming in petto heeft. TV het is en blijft een goedkoop middel van vertier. Je hoeft niet eens na te denken en slechts op je af te laten komen wat er uitgezonden wordt. Gisteren gekeken naar De smaak van De Keyser op TV1. Ik moet toegeven dat het niet slecht is gemaakt. De vreemde personages kunnen me wel boeien. Al interesseert het me geen zier wat er in een jeneverstokerij gebeurt.

  Een alinea om het af te leren. Gisteren is de Sint geweest, mijn broer is gekomen met de kinderen. Ja ja het zijn twee schatjes. Julie ontdekte als eerste dat de Sint geweest was en Hanne liet zich niet onbewogen. Al snel waren de knuffels geannexeerd. Daarna volgden de spelletjes. Ze speelden Slakje Snabbel, of hoe het spel ook heette. Daarna werden de kleurpotloodjes bovengehaald en de kleurplaten kregen een beurt. Julie zette zich later aan het knutslen …

  Nog een paar maanden te gaan en het worden weer langere dagen. Ik snak naar de lente en wat zonlicht. Maar eerst nog komaf maken met die koude dagen! Het nieuwe jaar brengt hopelijk veel antwoorden op ongestelde vragen. Wordt niet vervolgd.

 • En hup het is december

  Nog drie weken werken en het is verlof. Eerst komt de Sint en ik mag zijn knecht spelen op school, dat is altijd weer een beetje kind zijn. Het beste in mij komt dan terug naar boven. Dan hoef ik even niet op de computer te werken. Het zijn vaak lange dagen turen op een schermpje.

  Afgelopen weekend was niet mis: vrijdag even op school langs geweest. Dan naar de dokter, die een leuke stagaire had, nog even naar het Manuscript de dvd aan Glenn gaan afgeven. Zo ben ik niet gaan zwemmen, ik zal nog een nieuwe dag moeten vinden aangezien ik op vrijdag voor Vivès ga werken. 's Avonds was er een medewerkersfuif van Leffinge Leuren. Op tijd naar huis gegaan en niet teveel gedronken. Zaterdag voor een hele dag met het kunstacademie naar het SMAK en MSK te Gent geweest. Zondag geen bal uitgestoken, lang geslapen, bad genomen en 's middags wat geluierd.

  Echt wereldschokkend nieuws heb ik niet te melden. Gewoon de kleine dingen des levens meer hoeft dat vaak niet te zijn. Het kan niet elke dag kermis zijn zodat het niet elke week een even hoogdravende tekst is die ik hier neerpen. Het loopt al na tienen tijd om op te krassen en in bed te kruipen, lekker warm onder de wol.