• Binnen is het warmer dan buiten

  Sfeerbeeld: buiten is het koud, grijs en mistig. Binnen brandt de openhaard, ik zit in de zetel met mijn laptop op mijn schoot en voel de warmte van het vuur. Vorige week was een drukke week. Een beetje veel hooi op de vork. Donderdag was er receptie van de scholengemeenschap en nadien zijn we nog gaan eten met de collega's van de Lijsterbeslaan: wok on fire.

  De volgende dag gaan werken in Brugge. Een ontwerp gemaakt voor een nieuwe site. Nu kijken of ik die kan implementeren in Drupal cms. Ik heb er wel nog werk aan. 's Avonds een glaasje gaan drinken in Varsenare. Mijn schoonzus is een jaartje ouder geworden.

  Zaterdag niks uitgespookt. Veel gerust, laat op in de namiddag een badje genomen. Daarna me klaargemaakt om te gaan eten met de collega's van de Gerststraat. We waren afgesproken in de molen van Gistel. Lekker visbrochette gegeten en nadien waren er toneeltjes en karaoke blijven zitten en zingen tot twee uur. 's Anderendaags bezoek van mijn broer, schoonzus en kinderen. De halve dag aan tafel gezeten en omstreeks 16h naar Stellameubelen in Koekelare.

  Ja het waren lange dagen. Met als resultaat dat ik nu met een verkoudheid zit die me moe en loom maakt. Hopelijk ben ik er snel vanaf want ik kan een druipneus missen als kiespijn. Vrijdag is er een optreden van Piv Huvluv in de Zwerver. Allen daarheen, ik zie er een naar uit.

 • -- storm --

  hoofd vol gedachten,
  - vroeger veel meer dan nu -
  onder narcose, hypnose,
  psychose teistert mijn brein

  verloren,
  wat hebben wij verloren?
  de onschuld: het kind
  in onszelf vermoord

  let niet op mij,
  ik mocht er even zijn
  en voel mij zo vrij
  bij jou binnen-te-vallen

  om dan nog maar over
  die woorden te zwijgen
  die ik hier gebruik,
  de getuige van overmoed

  want wie het woord
  gebruikt zal erdoor
  worden vermoord
  stil je hebt niks gehoord

  kc

 • Elk eind heeft een begin

  Dit weekend heb ik een poëzieclip gemaakt: de tekst van een gedicht ingesproken, In boeken sterven van Behçet Necatigil, en daarbij beelden geschoten. Beelden die van ver of dichtbij te maken hebben met schrijven en het gedicht. Uiteindelijk de boel op mijn Macintosh gegooid en alles gemonteerd. Ik moet zeggen dat ik ongeveer bereikt heb wat ik in mijn hoofd had. Al zal er wellicht hier en daar nog aanpassingen gebeuren onder het welwillend oog van de docent.

  Computers zijn rare beestjes, soms lijkt het wel of ze hun eigen leventje leiden, zich van niks of niemand iets aantrekken en alsmaar doordraaien op eigen ritme en inzicht. Dan heb je een paar uur nodig om ze weer tot de orde van de dag te roepen zodat ze weer naar je hand gezet zijn. Vandaag de dag doe ik er dingen mee die ik eind de jaren tachtig fantaseerde te doen: filmtjes maken, illustreren, drukwerk ontwerpen enzovoort. Op goed twintig jaar tijd is de personal computer getransformeerd van een verijdelde typmachien naar een duveltje-doe-het-al.

  Zelfs dit eind heeft een begin. Laat ik er maar snel komaf mee maken, er zijn nog zoveel andere dingen te doen in dit leven. Schrijven is er slechts één van, relaxen een ander en zo kan ik hier nog wel even doorgaan met opsommen. Ik zou de draad van Het voltooid testament weer moeten oppakken. Deze roman zou dit jaar afgerond moeten zijn. Neen voornemens heb ik niet gemaakt voor 2009, we zien wel hoe het loopt. Sommige dingen laten zich nu eenmaal niet voorspellen.

 • Wereldnieuws

  Ik zou een stukje schrijven over de oorlog in de Gazastrook maar het lijkt me te moeilijk om er objectief iets over te zeggen, zonder vooringenomenheid of stellingname tegen de ene of andere partij. Het is allemaal zo gekleurd en moeilijk historisch gegeven. Wanneer het geloof er voor iets tussen zit dan kan je er donder op geven dat ze niet snel overeen zullen komen. Je houdt het eigenlijk niet voor mogelijk dat er anno 2009 nog zulke toestanden gebeuren.

  Laat ons hopen dat Barak Obama een gunstige invloed  heeft op het Middenoosten. Dat er een andere koers gevaren wordt dan deze van de regering Bush. Eén lichtpuntje veel slechter kan het haast niet meer; op dat vlak heeft Barak reeds een streepje voor. Nog goed een week te gaan en de wissel van de wacht is in aantocht. Ik ben toch benieuwd of we dan ander wereldnieuws zullen krijgen.

 • Van die winterdagen

  Ik zit hier met de laptop op mijn schoot bij het brandend haardvuur. Buiten is het bijtend koud en het ergste moet nog komen, vriestemperaturen waarbij je gaat klappertanden. De vakantie is voorbij en de eeste werkdag na het verlof ook. Een beetje aan de schoolwebsite gewerkt, wat computers nagekeken en updates van windows gedaan. Nog even gekeken naar een wireless accesspoint van Philips, SNR6500 (geen vet toestel). Dat was het zowaar.

  Vanavond niet veel zin meer om nog veel uit te spoken. Wat bloggen hier, wat surfen daar en dan nog wat televisie kijken. Morgen is er weer een dag en 's avonds is er nieuwjaarsreceptie op de kunstacademie. Ik moet nog kijken voor een gedicht om een poëtische videoclip bij te maken. Misschien neem ik iets van K. Schippers.

  Ik heb de verzamelde gedichten van Herman Deconinck diagonaal doorkeken en niks gevonden dat mij kon bekoren. Dus dat wordt nog zoeken, eens kijken op het internet. Je houdt het niet voor mogelijk wat er allemaal online staat: van simpele teksten, tot hele handleidingen om nog maar te zwijgen over allerlei ongewenste content. Dat is voer voor een ander blogonderwerp enfin we zien wel.