• Droogte

  Gisteren er niet aan gedacht om te bloggen, was een beetje moe toen ik thuiskwam. Heb eerst wat gerust en daarna, na het eten, gelezen in de Droogte van Herman Brusselmans. Herman leest vlotjes weg en doet je de dingen vergeten soms heb ik er nood aan om eventjes alles te vergeten.

  Vandaag weinig uitstoken op school, wat problemen opgelost rond Office2007 en conversie naar Office2003, printer geïnstalleerd, AVG geüpdated en wat gescanned. Dan heb ik nog te maken met dat Geniusgedoe van Microsoft. Het hangt soms ferm mijn keel uit. Gelukkig kan ik na mijn werk nog andere dingen doen. Een beetje internetpagina's ontwerpen; eens een foldertje maken. Als ik eens wat tijd vind lezen, schrijven of tekenen.

  Morgen eens een aantal dingen ingang steken zoals de eerste ideeën optekenen rond het maken van een zelfportret (filmtje voor kunstacademie). Facturen maken, mijn agenda consulteren en afspraken aanvullen of aanpassen. Bellen met de dokter om een afspraak te verplaatsen. Stond net voor Leffinge Leuren, had er toen niet aan gedacht maar ik wil die woensdagmiddag meehelpen aan de opbouw.

  Ja voor je er erg in hebt wordt het mei en word je een jaartje ouder. De jaren vliegen voorbij en wat dan nog? We leven nog. Jaren zonder lief, het mag dit jaar wel eens anders zijn (sec). Ik zou toch graag een vriendinnetje ontmoeten om samen wat op te bouwen, alleen is ook maar alleen en met zijn tweeën kan het leven zoveel mooier zijn. Kom maar eens iemands leuks tegen vandaag de dag...

   

 • Verse vis

  Dag mensjes, het belooft een druk weekje te worden. Vanavond bezoek gekregen van een heer die een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje wenst. Morgenavond mail ik het door. Woensdagmiddag werken voor Leffinge Leuren en 's avonds is er weer kunstacademie. Donderdag niks speciaals buiten kunstacademie en vrijdag misschien een pint gaan pakken en zo is het weer weekend.

  Wellicht heb ik zaterdag een verjaardagsfeestje van mijn petekind Hanne die woensdag vier jaar wordt. Het is een heel stuk, de lieve kleine meid. 's Avonds met Kjell tappen op Verse vis, dat de beste moge winnen. Wij maken er in ieder geval een feestje van achter de bar. Zondag is er familiefeest langs vaders zijde. Dat wordt doseren zaterdagavond…

  Ondertussen probeer ik ook nog het boek van Tom Wolfe Het vreugdevuur der ijdelheid uit te krijgen  want zaterdag moeten de boeken weer naar de bibliotheek. Ik heb hier ook nog iets van Boudewijn Büch liggen: Het bedrog. Dat zal wellicht nog teveel zijn om uit te krijgen voor zaterdagmorgen. Al telt het slechts 179 pagina's (heel wat minder dan de turf van Wolfe).

 • Halfweg april

  Ja uitkijken naar de vakantie kan mooi zijn; maar voor je het weet is de vakantie halfweg. Net als de maand april en kom je tot de conclusie dat je nog zoveel had willen doen. Zoals schrijven bijvoorbeeld. Het vervolg van Het Voltooide Testament blijft op zich wachten.

  Enkele dagen Ardennen hebben je deugd gedaan. Wat eten, drinken en fietsen. Buiten adem de heuvels oprijden en zitten ploeteren in het bos. Je hartslag tegen de tweehonderd slagen per minuut. Dan recupereren en de laatste beklimming van drie kilometer volbrengen. Het ging de tweede keer beter dan de eerste keer. Spelen met je nichtjes van drie en vijf. De schatjes.

  April vliegt voorbij voor je er erg in hebt ben je een jaartje ouder. Nog steeds zonder lief. Dat begint aan je te knagen. Het gemis van liefde, tederheid en een schouder om op te huilen. Ondertussen zijn al je oude vriendinnen ofwel getrouwd ofwel samenwonend, op één na misschien. Misschien brengt mei wel beterschap. Niet alle meisjes zijn bezet zou ik zo denken. Wordt vervolgd.

 • Alleen met mijn fantasie

  Ik zit hier andermaal in de zetel met mijn laptop op mijn schoot. Alleen en overgelaten aan mijn fantasie die dwaalt af naar mooie meisjes en afspraken die ik wil maken met vriendinnen. Ik heb een halve afspraak met Els maar moet nog een concreet uur, dag en plaats afspreken. Graag had ik Brenda nog eens gezien deze vakantie. Ik heb zaterdag een berichtje gestuurd maar nog geen antwoord gekregen en dat is niet van haar gewoonte. Of zou ze misschien op uitstap zijn?

  Mijn vader is om de kinderen van mijn broer. Straks is er hier weer leven in de brouwerij. Lang leve the kids. Straks mag Julie, bijna zes jaar, naar het eerste studiejaar en Hanne, deze maand vier, mag nog wat in het kleuterklasje blijven. Woensdag vertrekken ze naar de Ardennen. Wij vertrekken donderdagmiddag tot maandagmiddag wellicht.

  Mijn fantasie heeft vandaag blijkbaar weinig zin. Ik zit hier te wachten op berichten uit cyberspace maar er komt niks toe. Zo zie je maar hoe het een mens vergaat in deze turbulente tijden vol eenzaamheid. Mooie laptop, makkelijk ding om ergens rustig weg te surfen of te chatten maar dan moeten je vrienden ook online zijn anders zit je daar maar te staren naar een venstertje. Tijd om andere dingen te doen...