• Computers in donkere dagen

  Gisteren snel even een installatie gedaan van WAMPserver op mijn portable. Drupal geïnstalleerd, database, theme en modules overgezet. Daarna nog even enkele aanpassingen gedaan. Ja het verliep wel vlotjes en dit op de tonen van een leuk donderorkest. Waarvoor een laptop niet allemaal gemakkelijk is :-)

  Vandaag verder uitgeplozen voor de zoekfunctie en het ad random tonen van foto's op de verschillende pagina's. Websites bouwen is een vak apart vooral als je met een CMS werkt. Drupal is het derde systeem waarmee ik ondertussen ervaring heb. In de tijd, een paar jaar geleden, begonnen met Plone. Vorig jaar me ingelaten met CMS MS en nu werk ik op Drupal. Ja het gaat vooruit.

  De site zou online komen rond de grote vakantie. Nog wat testen en dan uiteindelijk alles overzetten en kijken of het draait zoals het hoort. Altijd een hele uitdaging! Een bugje hier en een foutje daar, voor je het weet zit je er weer enkele uren op te zoeken, te vloeken en te zuchten. Nog wat verder lezen in Was alles maar konijnen, kwestie van eens niet achter de computer te zitten.

 • twintig voor tien

  Tijd, het blijft een raar gegeven. Zo is er nog zes weken school en dan is het grote vakantie. Niet te schatten dat er alweer een schooljaar om is. Het lijkt me gisteren dat het begonnen is. Enfin mij niet gelaten dat de tijd vliegt als ik me maar zoveel mogelijk goed voel. Dat lukt me niet altijd, waarom weet ik niet. Het moet het aard van het beestje zijn vermoed ik.

  Dit aardig beestje wil lezen, schrijven en filmtjes maken. Het is niet altijd makkelijk tijd te verdelen voor deze hobby's. Er komt zo vaak vanalles tussen buiten de werkuren. Afspraakjes rond computers, eens weggaan met vrienden, familie op bezoek. Opdrachten die er tussen komen enzovoort. Voor alles is een excuus.

  Momenteel ben ik een boek van Coetzee aan het lezen: Trage man. Een niet zo vrolijk boek, wel goed geschreven, het leest vlot weg moet ik zeggen. Zaterdag drie boekjes meegebracht uit de bibliotheek: eentje van Bukowski, eentje van Coelho en eentje van een Nederlandse schrijfster. Een debuut: Was Alles Maar Konijnen van Renske de Greef Een hoop boeken nu nog een hoop tijd vinden om te lezen.

 • Over mezelf

  Van het weekend was het welletjes. Geen zin om aan een folder te werken en toch moest ie klaar zijn voor maandag. Gelukkig is er niks aan gewijzigd. Alleen de keuze van het kleur valt me tegen. Ik had de folder oorspronkelijk in diepgroen opgemaakt. Daarnaast had ik ook een versie in beige of lichtgeel gemaakt. Zelfde folder maar ander kleur. De klant kiest voor de gele folder. Mij niet gelaten maar niet zo mooi.

  Op de academie zijn we bezig met een zelfportret. Ik had alle scènes uitgetekend en donderdag al wat gefilmd en ook zondag enkele nieuwe takes genomen. Zaterdagvoormiddag gemonteerd en ook zondagavond nog bezig geweest. Ik vind het wel leuk; beetje beelden van mezelf en mijn leefwereld geschoten. Als het klaar is zet ik het op Vimeo ik heb daar een account aangemaakt en er staan al twee filmtjes op.

  Vandaag in een haast de folders, die al naar de drukker waren, verbeterd en opnieuw gemaild. Tweemaal telefoon van Marcel gehad. Kwestie dat de folders deze week klaar zijn zodat ze nog op verzending kunnen voordat de betreffende periodes aanvangen. Morgenavond bloed gaan geven in de Zwerver. Woensdag eens kijken om mijn vaste benoeming aan te vragen. 's Avonds de rough van mijn zelfportret aan de docent voorleggen. Donderdag filmen? Vrijdagavond is er eucharistie voor mijn ma en zaterdag optreden van Daan in de Zwerver. Hopla en de week zal gepasseerd zijn voor ik het weet.

 • Verloren woorden

  Half tien, bijna tijd om in bed te kruipen. Toch nog even in de pen kruipen of beter nog achter de tekstverwerker gaan zitten. Er spookt van alles rond in mijn hoofd. Gisteren een poging gedaan om wat verder te schrijven aan 'Het voltooid testament' eerst de hele tekst herlezen en correcties aangebracht. Het vlot niet zoals ik het zou willen maar dat gebeurt wel vaker.

  Vanavond bezoek gekregen van Marcel om folders te maken voor Vivès vrijdag zou alles bij de drukker moeten zijn. Het is wat data aanpassen en nieuwe foto's plaatsen. Niet al te veel werk maar dan moet het aangeleverd materiaal wel goed zijn anders schiet het niet op.

  Ik kan maar maken dat ik niet te laat in bed zit vandaag want morgenochtend heb ik een meisje dat stage doet op school en ze moet een halve dag de ict-coördinator volgen. Ik heb nog software te installeren en uitleg te geven over scannen in Kurzweil maar dat zijn zorgen voor morgen.

  Verder zal er niet al te veel te beleven vallen deze week. Vrijdag komt mijn broer terug van Kreta met zijn gezinnetje. Ik ben afgesproken bij een vriend die verjaart voor een hapje en een drankje en daarna is er nog een optreden van The Black Box Revelation. Wie weet welk volk er zal zijn… Kortom dit lijkt wel een rondup van de komende week.