• Zomeren

  Met de laptop in de tuin, aan het genieten van de zomerse dagen. De batterij is bijna plat, dat wordt nog doortikken. Er spookt een liedje door mijn hoofd. Aanvankelijk dacht ik dat het iets van Cirque Du Soleil was maar wanneer ik opzoekingswerk doe in iTunes vind ik er niks van terug. Ik denk dat het op een cd van Pure Music staat. Thuis eens alle cd's afspelen en beluisteren; daar ben ik even zoet mee.

  Overmorgen naar een tryout van Arsenal in de Zwerver. Er zal niet veel volk zijn aangezien alle jonge gasten gaan kijken op Werchter. Hoelang nog voor we weer spreken van Rock Torhout (Werchter). Het schijnt dat ze zullen ophouden in Werchter met het festival, te groot, te veel kosten enzovoort. Ik ben wel benieuwd of er een nieuw festival komt in Torhout (zie facebook wij willen Rock Torhout terug).

  Donderdag komen de gastjes van mijn broer, dat wordt weer ambiance met de meisjes, wat knutselen, in de tuin spelen enzovoort. 's Avonds met de kids mee naar Varsenare en er wellicht wat drinken. Als het maar schoon weer blijft, dat is de helft van het vakantiegevoel.

 • Genieten van het moment

  Ik ben een boek over Mindfulness aan het lezen. Interessant om te weten wat er zoal misloopt als je in de verkeerde modus vertoefd. Wat vooral gevaarlijk is bij depressies; als je blijft hangen in de doe-modus. De truk is om over te gaan in de zijn-modus. Een andere manier van je aandacht te richten, weer te leven in het NU. Blijkbaar schakelen we door wat we leren en ervaren makkelijk over op de doe-modus waar een jong kind van nature in de zijn-modus verkeerd.

  De beste grap is dat ik ooit een goeie vriendin een boek rond Mindfulnes gegeven heb en dat ik het beter voor mezelf had gehouden. Nu leen ik andere boeken uit de bib en kijk ik om eventueel een cursus te volgen. Het modewoord 'change' is aan de orde; ook bij mij! Als ik verder nog iets van mijn leven wil maken zal ik moeten veranderen. Meer in het nu leven en minder met mijn geest afdwalen naar allerhande onbereikbare oorden die zowel in het verleden als de toekomst liggen.

  Het is helaas zo makkelijk om op automatische piloot te leven: je kruipt in je auto, neemt je peuter mee, je rijdt naar je werk en als je vrouw 's avonds naar je auto komt om het kinderzitje uit te halen merkt ze dat de peuter er nog in zit; dood wel te verstaan. Hoe ver kan een mens gaan om deze situatie mee te maken? Hoe erg is het om niet meer bewust om te gaan met de dingen, met het leven zelve? Het is toch wel een akelige en geen alleen staande gebeurtenis.

  Er scheelt niks met onze overgeïnformatiseerde en dolgedraaide maatschappij. De depressies zijn niet meer te tellen en het aantal zelfdodingen neemt gestaag toe, kan er mij iemand vertellen wat er gaande is? Heet dit dan vooruitgang, zijn we dan zoveel meer ontwikkeld dan de Romeinen? Laat gerust een boodschap na, wat commentaar op dit schrijven is welkom!

 • De tijd vliegt

  De laatste weken van het schooljaar. Er is vanalles te doen. Meer mogelijkheden dan tijd. Zo zijn we reeds woensdag en is het me nog niet gelukt om te bloggen. Ik zal er snel een mouw aanpassen. Ondertussen beginnen lezen in Coelho De weg naar het zwaard; een boek over Mindfullness en er ligt nog eentje op mijn kamer. Lezen, lezen dus.

  Voor de kunstacademie zou ik nog willen meedoen aan City One Minute. Daarvoor heb je eerst een idee nodig en dan een tijdstip om te gaan filmen (en liefst ook een camera). Ik zit me al meer dan een uur suf te piekeren wat ik in Oostende zou kunnen filmen. Het moet een weerslag zijn van een uur uit de stad samengebald in één minuut. Ik weet niet zo direct iets, normaal ging ik deze middag gaan filmen maar daar zal ook niks meer van in huis komen.

  Afgelopen weekend was het véél te druk om te filmen: vrijdagavond naar ZZ-Top geweest in Vorst. Zaterdag het gras afgereden en om 18h eucharistie op school met aansluitend een receptie; een etentje met vader, broer en schoonzus. Waarna we uitgenodigd waren op een christallenfuif van een neef. Allez alles paste mooi na elkaar, nog een geluk dat er geen 'gaten' tussen zaten. Zondag veel te moe om iets zinnings te doen; in de namiddag gewandeld en daarna nog wat geslapen; van filmen was al helemaal geen sprake.

   

 • Een dagje uit het leven...

  Nog even mijn gedachten spuien. Drie weken te gaan en het is grote vakantie. Niks van plannen en nog geen afgespraken gemaakt. We zien wel hoe het lopen zal. Waarschijnlijk geen Dranouter, wel TaZ en de Paulusfeesten en misschien een paar dagen Ardennen. Ik zal me proberen organiseren en me weer aan het schrijven zetten.

  Hopelijk kan ik een videocamera gebruiken om nog wat te filmen. Ik probeer om deel te nemen aan de 'One Minute' film & sound. Het moeilijkste zal zijn om een goeie sound te maken. Ik heb al een halve minuut beelden, daar zal ik nog moeten zien wat ik zal doen. Kortom meer vragen dan antwoorden.

  Nu is het bijna tijd om te slapen. Vanmorgen had ik écht geen zin om op te staan. Gelukkig moest ik maar deze middag beginnen werken. Enfin het is toch nog allemaal goed gekomen deze middag.

 • Dead Man Ray

  Even naar mijn kamer om Cago van Dead Man Ray. Schrijven op muziek is zoveel leuker. Lang leve de wifi; draadloze communicatie verslaat alles. In de tuin zitten schrijven in de zon, niks dat aangenamer is. Daarnet nog even met een vriendin iets weest drinken en wat zitten bijpraten. Het is ondertussen al weer een half jaar geleden dat we elkaar gezien hebben. Als het al niet langer is maar dat doet er niet toe.

  Al de hele dag met een song van Dead Man Ray in mijn hoofd. Centrifugitives: 'Handicaps are cool if you learn how to exploit them.' Deze middag, voor onze afspraak, even de cd 'Trap' opgelegd. Een filmische plaat, verschillende songs zijn dan ook filmmuziek. Misschien eens kijken op yourtube of ik er filmtjes van vind. Ik zit ook met dergelijke dingen in mijn hoofd. Maar ik krijg ze er niet uit; muziek maken is blijkbaar niet aan mij besteed. Toch geef ik niet op. Deze zomer doe ik mee aan de one minute film en sound van Leffinge Leuren. Het moeilijkste zal de muziek zijn. Elk probleem heeft een oplossing, eens kijken op archive.org of ik er wat vind dat me aanstaat.

  In het ergste geval maak ik zelf een muziekje van één minuut. Een beetje zoeken in Garageband of ReBirth. Eerst eens een goeie handleiding opdiepen en dan op de mac aan de slag, ja schatje laat ons eens een deftig popdeuntje breien. Even kijken op YouTube naar Toothpaste. Tzijn toch maar een bendje rare kwibussen van Dead Man Ray al vind ik de muziek zalig. Het zal toch niet makkelijk worden om een deuntje van één minuut te maken om daarbij dan leuke beelden te schieten. We zien wel hoe het loopt...