• Een prachtige dag

  Een prachtige dag om de zomervakantie af te sluiten. Voor zij die toch nog vakantie hebben. Ik ben reeds weer een week aan het werk. Tot nog toe valt alles mee, het is nog rustig op school want de kinderen zijn er nog niet. Even iTunes opgezet, schrijven is zoveel leuker met een muziekje op de achtergrond. Vandaag in de Heilighartschool een computerklas in orde gebracht. Tien computers klaargestoomd voor op het internet. Nog wat software installeren en kijken voor de printer en het is helemaal af.

  Morgen mag nicht Julie naar het eerste leerjaar. Hopelijk slaapt zus goed want ze is met alles en nog wat bezig, in dat hoofdje van haar blijft alles maar malen. Het is een knap kind en ze kan al enkele woordjes schrijven en wat ze schrijft kan ze ook lezen, ze kent al het hele alfabet. Het wordt een makkie voor haar. Hanne mag naar het tweede kleutertje. Ze is geen peuter meer maar wel o zo koddig. Een echte speelvogel die Hanne en ze heeft ook altijd lol.

  Ik ben in blijde verwachting van nieuws over het boek verLost dat ik geschreven heb en naar De bezige bij opgestuurd heb. Het zou leuk zijn mochten ze het uitgeven, dat zou pas een prachtige dag zijn, anders zal ik het herwerken en naar een volgende uitgever op zoek gaan. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, we zien wel hoe het lopen zal.

 • Schrijven en lezen

  Na twee boeken van Salmon Rushdie nu weer iets van Herman Brusselmans aan het lezen. Nog drie maal slapen en ik word wakker; ik voel me daar goed bij. Van schrijven zelf komt er voorlopig niet veel in huis. Slechts enkele pagina's geschreven tijdens het verlof. Nu is het weer werken en daar voel ik me moe bij. De eerste dag achter de rug en ineens een grote opdracht: installeren  van een computerklas van 12 pc's. Ik heb er nog werk aan.

  Woensdag naar de bibliotheek, boeken binnen en nieuwe ontlenen. Het houdt nimmer op, leeshonger heet zoiets. Ik glimlach om mijn eigen woorden. Zaterdag met de collega's van de Opex gaan fietsen, hopelijk hebben we even mooi weer als afgelopen zaterdag. Toen geprobeerd om te voetballen, met wisselend succes en stijve benen als resultaat.

  Vanavond speelt Tom Barman dj in La Fayette; veel zin om te gaan maar morgen zal dat minder zijn. Dus heb ik beslist om toch maar thuis te blijven. Was het in de loop van vorige week dan zou ik niet getwijfeld hebben. Ja het leven is geven en nemen, alhoewel ik vaak de indruk heb dat ik meer geef dan dat ik neem. Indrukken zijn slechte raadgevers.

 • Vakantie: einde in zicht

  De laatste week vakantie in het verschiet. Zaterdag een fietstocht gedaan met de volleybalvrienden (bolleyval on wheels). Een leuke dag met prachtig weer en dito vertier. 's Avonds niet meer weg geweest, nog even beneden gezeten en daarna in bed gekropen. Zondag om boodschappen en gelezen, daarbij steeds weer aan het indommelen. 's Middags de Freddy Maertens fietsroute gereden en 's avonds nog een laatste keer naar de Paulusfeesten. Daar een prachtig specimen van de vrouwelijke soort gezien.

  Vandaag naar een vriendin van vader in Oostduinkerke gaan barbeque'en. Eerst met de fiets naar Veurne gereden daarna gekeken om een vuurtje te maken en het vlees te braden. Na de koffie ben ik ook met de fiets naar huis gereden. Tussendoor een opdrachtje voor het werk, insluiten van google calendar in de schoolwebsite, uitgevoerd. Zo zit ik hier nu te mijmeren over de laatste dagen van mijn verlof.

  Graag had ik nog wat contact gemaakt met lieve meisjes. De kansen glippen als zandkorrels door mijn vingers. Een mens weet nooit hoe het lopen zal. Misschien is het eind van de vakantie het begin van een mooi iets? Het kan zowel professioneel als relationeel zijn. Who knows? Met deze gedachte rond ik dit schrijven af.

 • Iets tussenin

  Zaterdag weggeweest in Brugge met een vriend uit Frankrijk die op vakantie in België is. Wat gaan eten in de Republiek, er werkt daar een mooi dienstertje maar die had blijkbaar geen shift. In tegendeel, we werden bediend door een vieze troela, die was duidelijk met het verkeerde been uit bed gestapt. Daarna nog wat weest drinken in de Stoepa. Ik heb me laten vertellen dat dat the place to be is in Brugge. 's Avonds hadden we bij vrienden een bbq, wat vlees staan roosteren en dan lekker gegeten. Naar het afsluitend concert op TaZ geweest. Gevolg: zondag niet veel uitgestoken. Meer geslapen dan gelezen… zo raakt Schaamte van Salmon Rushdi nooit uit.

  Nu zit ik tussen Theater aan Zee en de Paulusfeesten. Een lege periode om op te vullen. Woensdagavond komt mijn broer met zijn  gezin. We gaan samen naar Luka Bloom gaan kijken. Het zal wel weer mega worden, ik zie het zo al voor mij. Straks eens het programma van de feesten nader bestuderen. Misschien ga ik donderdag naar Preuteleute gaan kijken, dat is onder voorbehoud van mooi weer en wie ik kan strikken. Daarna zit het verlof er zo goed als op.

  Deze vakantie heb ik niet veel geschreven aan Voltooid Testament; de zin ontbrak en ook de inspiratie. Ik heb nog enkele boeken liggen die ik eerst wil lezen. Ja fulltime schrijver wordt ik allicht nooit. Een blaadje hier of daar en op tijd en stond een roman dat kan nog. Ook wekelijks bloggen lukt nog; de rest is pure speculatie. Ik ben iets tussenin de slaap en het waken; een registrator.

 • Actie Teddy

  Met Actie Teddy heb ik mijn Theater aan Zee ingezet. Dat is nog eens iets om naar uit te zien. Een reeks voorstellingen bij de achterdeur. Geen verre verplaatsingen en met jong en fris talent, wat moet een mens meer hebben? Kleine en grote producties, voor elk wat wils. 's Avonds een optreden meepikken op Café Koer meer moet dat niet zijn. Van theater naar de Paulusfeesten het worden nog drukke dagen in augustus.

  En actie! Deze middag met de fiets de baan opgegaan. Samen met een vriend tot aan Vossenslag Den Haan gereden, via Bredene en het bosje terug naar huis. Als ik thuiskwam ging mijn broer met zijn gezin net naar huis, ik heb dan nog met hen meegereden tot aan Oudenburg.

  Nog één voorstelling en een avondoptreden en voor mij zit TaZ er weer op. Vandaag Viewmaster gezien, was een heel leuke voorstelling. Soms een beetje griezelig net alsof er geesten meespeelden in het stuk. Het dansen van beide dames vond ik subliem, het elkaar nahollen kon ermee door. Wel speciaal van belichting en effecten.