• Herfsttij

  Ik probeer vandaag mijn filmpje van één minuut af te werken. Nog eens gaan filmen in de haven; de vrachtwagens die op- of afrijden op de boot. De vorige filmpjes waren wazig en schuin gefilmd. Als ik alles recht zet in FCP dan haal ik geen scherpe beelden meer. Ik moet voortmaken, dra is het vijf uur en dan wil ik weer in Oostende zijn.

  Ik mis de fut en de drive om er iets van te bakken, mijn leven sijpelt voorbij en ik ben aldoor moe. Winterslaap avant la lettre? Ik kruip rond tien uur in mijn bed en ben 's middags alweer moe. Zo steek ik geen botten uit. Het is hoogst vervelend zelfs dit schrijven is een marteling.

  Ik ben begonnen aan Ex-schrijver van Brusselmans, kon er evengoed niet aan begonnen zijn. Wat maakt het verschil? Dat ik me ontspan met zijn zinloos geneuzel? Dat ik erbij in slaap val? Ja het schrijven schiet niet op; ik zal er weer eens werk moeten van maken om op geregelde tijdstippen achter de computer te zitten om verder te doen. Zo raakt 'Het voltooide testament' nooit af.

 • Vervlogen tijd

  Vorige week is het er niet van gekomen om te bloggen. Er was elke avond wel iets te doen. Maandag weest filmen voor de kunstacademie en donderdag gezien dat er niks bruikbaars tussen zat. Dinsdag de aanhangwagen met het elektrisch materiaal geladen voor Leffinge Leuren en blijven hangen in de Zwerver. Woensdag helpen opbouwen tot negen uur.

  Vrijdag was het dan zover Leffinge Leuren 2009. Wat heb ik van dichtbij gezien: Fagget Fairys, Creature with the Atomic Brain en Admiral Freebee. Heb ik van veraf meegemaakt: Daan, The Glimmers presents Disko Drunkards en Sea Sick Steve. Veel te weinig om goed te zijn.

  Ik weet niet hoe het komt of wat het was maar ik heb me precies minder geamuseerd dan andere jaren. Het zal wel met de leeftijd te maken hebben? Ook de vrienden waren precies in een mindere stemming. Het ene jaar zus en het andere jaar zo; op naar de volgende Leffinge Leuren!

 • De dagen worden korter

  Afgelopen weekend niet veel uitgemeten. Ik ben het zelfs vergeten wat ik zaterdag allemaal uitgespookt heb. 's Ochtends bij de oude drukker van Leffinge langsgeweest 's middags wat heb ik dan gedaan?, ik weet het niet meer begot. 's Avonds naar Bulskamp geweest naar Gunter Lamoot met zijn voorstelling Softie. Nadien nog wat in de Zwerver gezeten.

  Zondag blijven liggen tot een uur of half tien. Wat gegeten en me gewassen en dan naar de laatste medewerkersvergadering van Leffinge Leuren en bijhorende barbeque gegaan. Na het eten nog wat pinten gepakt en staan kletsen met de vrienden. Toch nog even de fiets opgesprongen en enkele affiche's van Leffinge Leuren in een school binnengestoken.

  Vanmorgen écht geen zin om op te staan, gelukkig moest ik deze voormiddag niet werken. Dan met alle moed die ik nog in mij had, opgestaan, getalmd me gewassen, om vlees naar de beenhouwer geweest. Eten gemaakt en dan gaan werken. Een uurtje langer gewerkt, weer naar huis gereden, wat gegeten en kleine dingen gedaan en dan een stukje geschreven.