• Dagje vakantie

  Wat doet een mens als hij niet werken moet? Laat opstaan, wat eten en zich wassen. Daarna de krant lezen en om boodschappen gaan voor de middag. De computer aangestoken, email lezen en dan opzoeken over Ensor want ik zou misschien wel willen gaan filmen deze middag. Tussendoor wat zitten surfen en allerhande beelden gezien. Fantastisch toch wat je met het internet allemaal op je computerscherm kan toveren: van meisjes, over televisiefragmenten tot encyclopedische informatie. Allemaal via hetzelfde kanaal.

  Soms vind je niet wat je zoekt en anders vind je wat je niet zoekt. Allerhande informatiestromen komen op je af en jij moet het onderscheid maken; het kaf van het koren scheiden. Weinig inspiratie en een torenhoog gevoel van vermoeidheid. Waar houdt dat ooit op? Het lijkt wel of ik raak niet meer uitgeslapen, hoewel ik weet dat het puur psychologisch is. Helaas ik krijg er geen vat op. Mindfulness uitproberen deze week. Ik heb daarover een boek liggen dat ik nog moet lezen.

  Straks is het Allerheiligen en Allerzielen. Weer rondcrossen van kerkhof naar kerkhof om bloemen te zetten en de overledenen te groeten. Ja het is herfst geworden. We gaan erop vooruit nog enkele weken en de dagen zijn op het kortst. Wat deze bedenkingen met een dagje vakantie te zien hebben daar heb ik ook het raden naar...

 • webserver op Ubuntu 9.04

  Vorige week zondag heb ik het mezelf moeilijk gemaakt. Ik dacht thuis eens slim het besturingssysteem van de webserver op school te updaten via ssh. Dat was buiten het verlies van de sessie in de shell gerekend. Opeens werd de verbinding verbroken en ik dacht er goed aan te doen om de machine te herstarten. Ik had beter eens in mijn broek geplast want de hele namiddag heb ik geprobeerd om het besturingssysteem te herstellen door middel van een Live CD. Omdat dit niet lukte een alternate cd gebrand met herstelfunctie. Eveneens geen succes. Gelukkig heb ik nog een backup van de directory /var/www genomen en stond de sql-file van cms ms op mijn laptop.

  De volgende avond na het werk, en het worstelen met een kapotte Grub, heb ik de verprutste harde schijf in mijn Mac G5 gestopt en die alzo met nullen overschreven. Daarna de hele boel opnieuw geïnstalleerd en teruggezet. Goed voor een uur of drie werk. De woensdagmorgen wou ik de webserver opnieuw in het netwerk steken. Problemen met het toekennen van een vast IP-adres op eth0. De bak opnieuw mee naar huis genomen en 's middags na het eten en een rustpauze de netwerkmanager vervangen door wicd, na een herstart eindelijk een vast ip kunnen instellen.

  Zo was het woensdag omstreeks zes uur dat de webserver weer online was en naar behoren werkte. Nog even gekeken hoe de .htaccess file te activeren in Apache2.21 (in /etc/apache2/sites-available/default ). Dat waren me toch wel enkele bangelijke dagen, zo van krijg ik het wel weer in orde? De boel om zeep helpen is  niet moeilijk, om het weer draaiend te krijgen is enige kennis terzake nodig. Al bij al een goede les geweest in hoe moet ik het niet doen.

 • ZZ-Top

  Op de tonen van ZZ-Top - Afterburner - wat bloggen; wat wenst een mens meer? Nog wat nagenieten van het optreden in Vorst van eind juni, dat was een ferm concert! Online uitleggen hoe Dreamweaver werkt is een ander paar mouwen... Een site maken is één iets, die onderhouden iets anders. Het meest hou ik van CMS-sites, in Drupal of CMS MS of nog Plone. Mogelijkheden te over, en het voordeel is dat je vanaf elke pc met een internetverbinding aanpassingen kunt doorvoeren.

  Ik heb de site voor Vivès omgezet van CityDesk naar een Drupalsite. Met een aangepast Drupify-thema. Soms zijn moeilijke dingen niet zo moeilijk maar je moet wat moeite willen doen om te ontdekken en aan te passen. Voor elk probleem tovert Google wel een oplossing uit webland. Zoveel vragen zoveel antwoorden op duizend-en-één-webpagina's. Liefst vanal draait de boel op een linuxserver; bedrijfszekerheid boven alles.

  Even kijken wanneer Windows 7 in de rekken ligt. Kwestie van die draak van een Vista af te raken. Alles is beter dan Vista :-) liefst geen Windows maar het leven is niet altijd zoals je het verlangt. Vaak moet je het kwade of het slechte erbij nemen. Niets is volmaakt en niet iedereen zijn beurs kan een Mac veroorloven. Ik ga er eens een dikke schijf insteken want die 160 Gb lopen al aardig vol, vooral als je filmtjes maakt dan tikt het snel aan.

 • Dromen in oktober

  Buiten is het donker, binnen lekker warm want de centrale verwarming draait. Ik heb een cd'tje van Ennio Morricone opgelegd, dat is de setting waarin ik me bevind om te schrijven. Gisterennacht lekker gedroomd benieuwd wat het straks wordt. Ik heb er wel zin in om over lieve vrouwen te dromen en het liefst maak ik het ook nog eens in het echt mee. Zodat ik weet dat het geen bedrog is.

  Vrijdag laatst weer naar Vivès geweest. Daar de nieuwe medewerksters ontmoet. Elke, Els en Eva. Drie leuke jonge vrouwen; het geeft me weer goeie moed om er te gaan werken. Met Els zal ik het meeste contact hebben want zij doet de kadervorming. Samen met haar nieuwe folders maken, dat wordt boeiend.

  Op school last van geïnfecteerde computers. Ik zal nog wel zien hoe het allemaal opgelost te krijgen. Morgen moet ik de pc van het secretariaat van één van de scholen bekijken. Ik vraag me toch sterk af hoe die telkens besmet geraken. Wat steken de gebruikers uit met hun pc? Een beetje surfen op schunnige sites en software downloaden? Moet ik toch kijken om extra beschermende hard/software te installeren?