• Waar is de inspiratie?

  Mijn gedachten zijn leeg; er valt zo weinig te vertellen. Toch onderneem ik een poging. De computer laat ik Lounge spelen, kwestie van een beetje afleiding te hebben onder het schrijven. Vrijdag was geen superdag; eventjes op Vivès geweest daarna naar Oostkamp gereden om mijn bankzaken in orde te stellen, van uitstellen gesproken… Toen ik thuiskwam een brief van uitgeverij de Bezige bij gevonden: mijn werk past niet in hun kraam. Met andere woorden tijd om een derde uitgever te zoeken.

  Zaterdag wat in het huishouden geholpen want zondag was er een familiefeest bij ons thuis. Gezellig met de tantes, nonkels en mijn broer, schoonzus en de kinderen. Ja het weekend is altijd een beetje om naar uit te zien maar o zo snel voorbij. Eigenlijk mag ik niet klagen want op maandag start ik maar om tien uur. Telkens een lang weekend eigenlijk.

  Morgenavond is er een avondje uitleg door de bank over beleggingen enzovoort. Ik ben afgesproken om er met mijn vader naartoe te gaan. Hopelijk ben ik morgen een beetje fit want deze morgen zag ik het helemaal niet zitten om op te staan en te gaan werken. Nochtans genoeg werk gehad. Niets om me zorgen over te maken. Het zal gewoon wel weer aan mij gelegen hebben: futloos en inspiratieloos.

  Ik kijk al uit naar het einde van het jaar. Nog drie weken te gaan en het is nieuwjaarsvakantie. Twee weken om uit te rusten. Ik mag er niet aan denken of ik leg mijn hoofd in mijn armen en dommel in voor een half uurtje. Ik kan beter de computer uitzetten en naar beneden gaan. Me in de zetel nestelen voor het haardvuur en daar nog even voor de TV soezen en dan in mijn bed kruipen…

 • Gisteren

  Reality van Bowie opgelegd. Eventjes snuisteren in iTunes of Bowie nog nieuw werk uitgebracht heeft sinds 2003. Niks te vinden in die richting. Laat ik het zoeken staken en het schrijven aanvatten. Het lijkt een beetje op gisterennacht: dromen en toch niet kunnen onthouden. Vergeten gevallen, geeft niet na vier uur toch nog goed geslapen. Ik was wakker geworden van een helikopter.

  Ik had gisterenavond geen zin meer om nog achter de computer plaats te nemen en te schrijven. Dus doe ik het vandaag. Uitstel maar zeker geen afstel! De laatste tijd heb ik wel mijn werk op school, er is altijd wat niet in orde. Vooral updates en AVG die vervallen is. Enfin allerhande kleine karweitjes waar er vaak veel tijd in kruipt vooral als die computers niet meer van de jongste zijn.

  Andermaal dwaal ik af, straks nog even kijken naar Koppen en dan onder de wol. Kwestie van straks weer lekker te dromen en goed uitgerust voor de dag te komen. Net als gisteren want niks dat zaliger is dan slapen en dromen. Dromen o, zoete dromen, daarvan mogen er nog meer komen! Met deze woorden hou ik het voor bekeken. De tijd zit erop, snel naar beneden bij het haardvuur nog wat tv kijken.

 • Sommige dagen zijn beter

  Even Zooropa van U2 opgelegd. Een inspirerende plaat. Vooral het nummer Some Days Are Better beschrijft uitstekend hoe ik me afgelopen dagen voelde. Vrijdag met de vrienden op stap geweest. Was alweer een poosje geleden, het deed deugd een pintje te drinken en wat te kletsen. Zaterdag niet zoveel uitgespookt. 's Middags naar de bib geweest en daar Ex-drummer (film en boek) gevonden. Geen zin en tijd om te filmen. Dat heb ik dan maar de zondag gedaan. Op de terugweg binnen gesprongen in één van de scholen waar ik werk om de Millenium Trilogie van Stieg Larsson op te halen. Drie dikke turven die wachten om gelezen te worden…

  Ex-drummer in een zucht uitgelezen. Zondagnamiddag beginnen kijken naar de film. Toen de zon weer door de wolken tevoorschijn kwam in mijn auto gesprongen en nog wat beelden geschoten in Oostende. Ik dacht eerst de film helemaal uit te kijken voor de filmische beelden van Oostende. Nadien nog naar de boekhandel geweest om tijdschriften. Onderweg een ex-collega tegengekomen; Francis knikte goedendag.

  Vandaag vroeger opgestaan om te gaan werken. Afgelopen nacht heb ik slecht geslapen, ik had het gevoel dat ik heel de tijd wakker heb gelegen. Toch nog twee dromen gehad. Eéntje onthouden en ééntje vergeten. Zo blijft het evenwicht in balans, grapje hé. Vanavond begonnen in Brida van Coelho, leest lekker weg moet ik zeggen. Al heeft hij het wel erg op Wicca's en heksen begrepen.

 • Alles voor de kunst

  Zondag laatst ben ik  naar Maastricht geweest. Een initiatief van Klara, een vriend had tickets gewonnen.  We konden gratis de tentoonstelling van Elizabeth Peyton gaan zien mét gids. Goed op tijd kwamen we aan in het Bonnefantenmuseum. Waar we op koffie met taart getrakteerd werden. Daarna deed een jonge gids de moeite ons voor Peyton warm te maken. De rondleiding was kort en geslaagd. Een goede uitleg over het leven en werk van de kunstenares. Daarna werd ons nog een glaasje wijn aangeboden.

  Na de middag hebben we dan de vaste collectie historische kunst gaan bekijken. Op den duur verveelt een museum wel moet ik zeggen. We waren beter eens het stad ingetrokken om er in een café nog wat te gaan drinken. Dorst heb ik er niet geleden. Op de terugweg een goede vijf kilometer file gehad of druk je file uit in tijd? Dan stonden we er een klein half uurtje in.

  Vandaag slechts twee uur moeten werken en ik had geen zin. Deze middag wat zitten rusten en weerom geen zin en fut om iets uit te meten. Dan maar wat dromen genoteerd en koffie gedronken. Nog even om boodschappen geweest voor morgen op school. Ik dacht afgelopen herfstvakantie te kunnen schrijven en te lezen. Welgeteld één middag heb ik een poging ondernomen om verder te werken aan Het voltooide testament. De andere dagen toch nog wat gelezen in Ex-minnaar van H. Brusselmans.

 • Oostende wangedrocht aan zee

  Eerste dag van de vakantie. 's Ochtends niets uitgespookt, lang geslapen en nadat ik me gewassen had me even aan de computer gezet: mijn mail gecontroleerd en meegedaan aan een wedstrijd/enquête van Colora — er is voor vijf honderd euro verf te winnen. Daarna nog een half uurtje gesurft. Na het eten liggen rusten en maar geen zin om opnieuw te beginnen. Er een half uur over gedaan voordat ik beslist heb om naar Oostende te gaan.

  In Oostende was er veel volk, het is de laatste dag van de foor en het is mooi weer. Mijn fiets in een stalling geparkeerd. Neen de bibliotheek was niet open. Van de Vlaanderenstraat, waar het Ensormuseum zich bevindt, naar de dijk gewandeld tot aan de drie gapers. Via de Koniginnelaan en de Alfons Pieterslaan tot aan de Leopoldtweelaan gestapt. Onder de baan enkele foto's genomen. Voorbereiding voor een film over Ensor. Ik moet zeggen zoals het is: Oostende lijkt nergens op. Het is een schande wat de bouwpromotoren ervan gebakken hebben!

  Verder doorgestapt naar de Adolf Buylstraat en even binnen geweest in de Internationale boekhandel waar er wel enkele interessante boeken over Ensor stonden. Eerst even de computervakbladen doorgenomen. Niet veel nieuws onder de zon. Misschien koop ik het themanummer van Ct over webontwikkeling wel.