• Hop op naar de lente en de leute

  Zaterdag met een vriend naar het SMAK geweest. Gaan kijken naar de tentoonstelling van Koen van den Broek. Ik vond het tussen de twee, niet alle werken konden me boeien. Van werkwijze deed het me denken aan Elizabeth Peyton die we in Maastricht gaan bekijken zijn. Veel van de hedendaagse kunstenaars kunnen het métier niet meer. Ze zijn geen meester meer in de schilderkunst of andere kunstvorm. Alles mag en alles kan: van conceptueel over nonfiguratief tot abstract.

  Als de tijd om is dan begin ik te werken, dan pas raak ik op dreef. Hetzelfde afgelopen week. De laatste dag toch nog wat gelezen en geschreven aan het Voltooide testament. Heel de week met andere dingen bezig geweest. Amper zin en tijd om te lezen. Ik moet de personages meer uitdiepen en meer laten beleven. Het verhaal zit wat vast. Ik moet meer durven buiten de lijntjes kleuren. Ach ja, ik ben veel te braaf voor deze wereld.

  Wat Jazz opgelegd, kwestie van cool te blijven tijdens het schrijven. Ik ben er niet écht bij  vandaag. Deze morgen voelde ik me precies dronken toen ik opstond. Het is pas overgegaan nadat ik me gewassen en gegeten had. Het was mistroostig weer: veel regen en wind. De lente mag van zich laten horen van nu af aan. Een beetje zon en warmte kan deugd doen. Gelukkig zijn de dagen alweer langer geworden. Ik heb het niet zo begrepen op die korte winterse dagen.

  De komende weken zijn er heel wat optredens van de Zwerver. Misschien eens de barman uithangen met de maten. Het is alweer een eind geleden en ik zit zonder vrijkaarten voor optredens, ik heb er dringend nood aan. Zo komen Mintzkov en Billy Bragg. Straks kijken naar in Godsnaam op TV1, een beetje inspiratie opdoen voor het Voltooide testament en dan maar hopen dat het iets wordt. Ja eventjes een pil schrijven van driehonderd pagina's of meer zit er niet direct in. Ik hou meer van het compacte werk van Willem Elshot.

 • Krokusvakantie

  Verrek nu ik de schoolbibliotheek online geplaatst heb merk ik twee dingen: klas en klasnummer hebben zowel cijfers als letters en de server of router ligt plat. Ik kan geen fysisch contact maken met de host. Als ik deze week in Oostende ben zal ik eens kijken of ik de router weer kan opstarten. Anders zal het voor na het verlof zijn.

  Vandaag was het een lekker fris weertje. Een beetje buiten in de tuin gewerkt. Er zijn twee mannen gekomen om bomen te vellen. Zo zijn we vijf zeesparren kwijt. In de tuin liggen er nog twee, het zal nog de moeite zijn om alles te snoeien en het hout aan de kant te leggen. Ik weet wat gedaan de eerstkomende dagen.

  Verder geen nieuws op deze eerste vakantiedag. Straks nog wat televisie zien en daarbij iets drinken. Ik vind dat ik het verdiend heb, ook al heb ik nu niet veel te vertellen. Nog twee werkjes op mijn joblist: kijken voor de site van Vivès en schrijven aan het Voltooid Testament. Als ik iemand vind om te acteren in mijn fotoroman dan kan ik ook daaraan werken.

 • De tijd glijdt voorbij

  Afgelopen dagen zijn voorbijgevlogen. In het weekend op stap geweest. Vrijdagavond met een vriend een pint gaan pakken in de Zwerver. Zaterdag was het kwis van de plaatselijke jeugdbeweging. Met ons ploegje zijn we op de tweede plaats gestrand. Vorig jaar waren we de eerste.

  Intussen aan een opdracht voor school gewerkt. Een Filemaker Pro database omzetten naar een webtoepassing. Het heeft me meer tijd gekost dan me verwacht. Gelukkig had ik een werkbare toepassing op mijn computer staan. Wat code schrappen hier en daar. Na veel zoeken en proberen is het me uiteindelijk toch gelukt.

  Nog enkele dagen werken en het is krokusvakantie. Een weekje tijd om uit te blazen, wat te lezen en hopelijk heel wat te schrijven. Verder heb ik niet veel plannen, misschien wat fietsen en opnieuw met zwemmen beginnen. Het is al sinds vorig jaar dat ik nog in het zwembad geweest ben.

 • Moreel verval

  Afgelopen weekend met een vriend naar de Kinepolis in Kortrijk geweest. Gaan kijken naar Millenium deel 2: De vrouw die met vuur speelt. Deze is heel wat beter dan de eerste film die we bij ons thuis bekeken hebben. Ik ben al benieuwd naar het derde deel: Gerechtigheid, die in maart in de zalen komt, nog even wachten dus.

  Gisteren de tijd niet gevonden om nog te bloggen. Ik ben bezig geweest met het aanmaken van een webtoepassing voor school. Sneller gezegd dan gedaan vooral als het reeds vijf jaar geleden is dat je je met webprogrammeren bezig hebt gehouden. Het concept, hoe je een toepassing schrijft, weet ik nog wel maar de syntax en regels van het programmeren zitten ver, veel te ver.

  Au pair van W.F. Herman leest niet zo vlot. Ik ben voorbij halfweg en moet moeite doen om het verder te lezen. De donkere kamer van Damocles las veel vlotter, er zat veel meer spanning in en vroeg om gelezen te worden. Het volgende boek: Moreel verval van Margaret Atwood ligt te wachten om gelezen te worden. Nog werk voor de boeg dus.