• Arkanoïd

  Onder de ritmische deuntjes van Arkanoid probeer ik hier wat zinnigs te vertellen. Afgelopen weekend eens rustig thuis gebleven. Vrijdagavond na het zwemmen zelfs  niks meer gedronken. Thuisgekomen, gegeten en nog wat tv gekeken, ondertussen geprobeerd een defecte usbstick te reanimeren — zonder succes. Zaterdag lang geslapen, naar de buren om eieren. Na de middag wat gelezen en naar de E3-prijs gekeken. Voordat ik naar Varsenare ging nog even op de computer bezig geweest. Puppy Linux eens uitgeprobeerd. Ziet er tof uit.

  Zaterdagavond gaan babysitten voor de kinderen van mijn broer. Er zitten lezen in een boek met als titel Voorbij 2012, studiewerk voor het Voltooide Testament dat maar blijft aanmodderen. De meisjes zijn braaf geweest, ik heb ze zelfs niet meer gehoord. Op een deftig uur in bed gekropen. Zondag bijna wakker gekust door mijn petekind. Na de middag niet veel uitgespookt: wat liggen rusten, kijken naar Gent-Wevelgem, een wandelingetje gemaakt en de laatste les voorbereidt.

  Zo werd het snel zondagavond. Nog wat zitten kletsen op MSN met mijn schoonzusje en wat tv gekeken. Vandaag de laatste week voor de paasvakantie ingezet. Na het werken op school nog een uurtje les gegeven over Smartschool aan de collega's van de Hhartschool.

 • Mag ik U kussen?

  Onder het kijken naar 'Mag ik U kussen' overloop ik kort afgelopen week. Maandag mijn tweede les gegeven. Het was een lange dag en niet veel fut meer om hier te bloggen. Daarom dat ik vanavond, dinsdag, nog wat verder schrijf.

  Vrijdag gaan zwemmen en nadien nog wat gedronken met enkele vriendinnen. 's Avond naar de kaarting van de volleybal geweest. Samen met de makkers zitten spelen, ééntje gewonnen en ééntje verloren. Nadien nog naar de Zwerver geweest, een paar pintjes gaan pakken. Het was half vier toen ik weer thuis was.

  Zaterdagavond naar een optreden in de Zwerver gegaan. Roadburg, lekker noisey, pintje staan pakken met de vrienden. Ditmaal wel op tijd naar huis, sommigen hadden nog zin om nog langer te blijven maar daar ben ik toen niet op ingegaan. Zondagmiddag naar mijn broer in Varsenare geweest. Even de kinderen gezien en er koffie gedronken. Nog even gekeken voor de les over Publisher en wat zitten msn'en.

  Afgelopen nacht gedroomt over een meisje, ze leek wat op mijn schoonzuster. Ik omhelsde haar stevig en het deed me deugd. Ergens deed het me denken aan het programma Mag ik u kussen? Zo is de cirkel rond.

 • Een druppelke

  Een druk weekend achter de rug: vrijdagavond niet weest gaan zwemmen maar samen met Joris naar mijn broer gereden in Varsenare. Er was een quiz in de lagere school van de kinderen. Onze naam was Kwistetnie, naast mijn broer zat er nog een vader van Varsenare in onze ploeg. Veel leverde het ons niet op, we waren de éénentwintigste op dertig ploegen. Niet zo fameus dus. Toch nog lol gehad. Na de quiz nog even in het Oud gemeentehuis binnen geweest. Was er niet te doen van het volk…

  Zaterdag met enkele collega's van de Lijsterbes naar Blankeberge gereden. Er was een teamweekend. Ik was afgesproken in Gistel. Daarna zijn we naar Oudenburg gereden om er nog een collega op te pikken. Zo waren we omstreeks één uur in Blankeberge, op tijd voor een aperitief en een hapje. Na het middagmaal een bezoek gebracht aan Het belle epoc museum. Was wel eens de moeite om te zien hoe het er in die tijd was. Daarna een koffie of warme choco genuttigd. Met een collega haar fiets naar Sunparks De Haan gereden om daar te eten. Een beetje veel gegeten en thuisgekomen nog een jenever of druppel gedronken.

  Zondagmiddag met vader een wandeling gemaakt en nadien nog een lesje van één uur voorbereid. Deze avond les gegeven aan een drietal collega's van de Heilighartschool van Oostende. Word voor beginners. Ik hoop dat het een beetje zal bijblijven wat ik gebracht heb. Volgende week Publisher voor beginners en de week daarop is het Smartschool in a nutshell.

 • Schrijven om te blijven...

  Dit weekend wat geluierd. Zo ben ik in de tuin bezig geweest. Ik heb wat geholpen met snoeien en opruimen van de takken. Er stond een frisse wind en een mooie zon, ideaal om buiten bezig te zijn. Nog een beetje en de bomen staan in blad, de lente komt er in rasse schreden aan.

  Vanavond om boodschappen geweest: in de Carrefour was er wijnfestival. Even samen met mijn vader een vierentwintig flesjes wijn gaan inkopen. Het moet niet altijd geen bier zijn. Een flesje op tijd is niet te versmaden. Van Franse over Luxemburgse tot Italiaanse wijnen.

  Verder alles rustig op het werk, nog een paar zaken die op stapel staan. Zo zal ik kijken om firewall te installeren: Smoothwall, eens uitproberen. Blijkt een goeie firewall annex proxyserver te zijn. Verder moet ik nog kijken om internet in een paar klassen te brengen. Kortom nog wat werk voor de boeg.

  Ondertussen ben ik begonnen aan De schaduw van de wind van Ruiz Zafon Carlos. Een leuk boek met vele beschrijvingen. Soms moet ik wel eens een passage herlezen, wat de boel wel wat vertraagt. Ik zit nog maar in een vijfde van het verhaal, ik zal het nog wat krediet geven.

 • Losse fladeren van mijn gedachten

  Even Sting opgelegd Sacred Love. Een beetje schrijven met een rustig muziekje op. Daarstraks zat ik met Haleluja van Leonard Cohen in mijn hoofd. Niks Jef Buckley of Nathalia en Gabriël Rios, het origineel doet me zoveel. Zoveel dat het niet in woorden uit te drukken valt.

  Na de storm van verleden weekend nu enkele mooie dagen in het verschiet. De lente komt eraan, hoera! Kom op zon en laat je warme stralen voelen. De wereld heeft nood aan je zonnewarmte, de natuur ontluikt en komt weer tot bloei.

  De batterij van mijn laptop is bijna leeg en mijn hoofd ook. Ik heb weinig meer te melden. Morgen is er een nieuwe dag en dan zien we wel weer verder. Eén dag met een keer, niet teveel vooruitplannen. Niet te hard van stapel lopen en altijd binnen de pas.

  Straks kijken naar in Godsnaam, waar deze avond halt gehouden wordt bij de Hare Krisnja in Durbuy. We zijn daar nog eens gestopt toen we met vrienden op weekend waren in de Ardennen. Dat is ondertussen ook al een hele poos geleden. Zo zie je maar dat de tijd vliegt.