• Zomeren

  Het is begin juni en het wil nog niet zomeren. Nog wat geduld oefenen en dan wordt het wellicht weer van dat barbequeweer. Veel barbeque's op stapel de komende weken. Het schooljaar loopt op zijn eind en de personeelsfeestjes volgen elkaar in sneltempo op. Dat heb je als je op zeven verschillende scholen werkt.

  Weldra zijn er weer de festivals, Dranouter, Theater aan Zee, de Paulusfeesten, en al die andere waar ik niet naartoe ga... Het wordt weer kiezen geblazen voor alle concertgangers. Misschien toch eens kijken of ik naar dEUS kan gaan. Een goddelijk optreden sla ik niet zomaar af...

   

 • De laatste rechte lijn

  Na dit verlengd weekend zitten we in de laatste rechte lijn naar de grote vakantie. Nog slechts vijf weken school en het schooljaar is weerom voorbij. Waar gaat het heen deze zomer? Geen haar op mijn hoofd die daaraan al denkt. Misschien een festivalletje hier of een optreden daar. Wie weet een paar dagen op uitstap, we zien het wel hoe het verlopen zal.

  Afgelopen weekend is er eentje om in te kaderen: vrijdagavond met de maten achter de bar gestaan in de Zwerver. Zaterdag was er een volleybaltornooi in het Sint-Andreas. Het was twee jaar geleden dat ik nog volleybal gespeeld heb, resultaat mijn benen zijn zo stijf als een plank. 's Avonds voor de kinderen van mijn broer gezorgd en zondag was er optreden in Nieuwpoort aan de vismijn van de Nieuwpoort Concertband. Daarna iets gaan eten met de familie en een wandeling tot aan zee gemaakt. 's Avonds naar het optreden van Billy Bragg geweest. Was niet zoveel volk maar wel een steengoed optreden.

  Vandaag weinig zin om veel te presteren. Laat opgestaan en om boodschappen geweeest. Na de afwas wat in de zetel gezeten en gerust. Daarna een uur en wat op de fiets gezeten om de benen wat los te rijden. Thuis gekomen koffie gedronken en dan mijn kamer gepoetst. Veel zinnigs heb ik niet uitgespookt. Nog even wat bloggen en tv kijken om de dag af te sluiten. De boodschap is: niet uit de bocht te vliegen.

 • Een dagje uit

  Afgelopen verlengd weekend er goed van genomen. Woensdagavond was er een reeks optredens met en rond Tim Vanhaemel. De Tim himself zag er een beetje om te lachen uit; met zijn punthoed op leek hij wel uit de ruimte afkomstig te zijn. Zijn zuster bracht elektronische muziek, niet écht my cup of thee. Enfin op het gemak wat pintjes genomen en op een deftig uur thuis. Donderdag was er eerste communie van mijn nichtje. Een mooie dienst in de kerk en een leuk feest. Wat foto's genomen en gewandeld op het strand.

  Zaterdag anderhalf uur op mijn fiets gezeten, even langsgeweest bij de maten. 's Avonds naar Fools en Roots geweest. Enkele standup comedians gezien en ook Flip Kowlier. Met een maat in de pintjes gezeten en wat zitten kletsen met een meisje uit Staden die kwam om David Galle te interviewen.

  Nu een weekje werken en daarna hebben we weer een verlengd weekend. Met op vrijdag tappen, zaterdag volleybaltornooi en zondag een optreden van Billy Bragg. Het beloven weer drukke dagen te worden. Gelukkig heb ik dan een drietal dagen om wat uit te rusten; het zal nodig zijn.

 • Computersprokkels

  Een leuk progje gevonden dat energie bespaart op je computer. Het verlaagt de spanning op de processor zodat die minder verbruikt. Dus kan je laptop langer op de batterij werken. Voor de geïnteresseerden het stukje gratis software heet Granola. Spreid het woord en vertel het voort, zodat iedereen ervan hoort.

  Op het werk een illegale Office van een nieuw serienummer voorzien. Dacht al dat zoiets mogelijk was maar je moet de juiste pagina vinden. Na wat speurwerk op het internet dan toch de juiste info gevonden. Eén minuten later was de Office legaal. Microsoft met zijn WGA, OGA en Genuine-toestanden. Een mens zou van minder dolen.

  De laatste tijd zit ik met muziek van Marcy Playground in mijn hoofd. Toevallig het nummertje Sex and Candy, waarom niet? Beestig goeie muziek uit 1997 te vinden op iTunes. Afin er zaterdagavond naar zitten luisteren toen ik in bed gekropen ben. Alleen weet ik niet meer hoe ik de cd-speler weer uitgezet heb...

 • Bedankt!

  Voor de tienduizendste bezoeker schrijf ik hier nog een verhaaltje uit het leven gegrepen. Fijn dat er toch nog zoveel gelezen wordt. Reacties zijn altijd meer dan welkom! Dan weet je dat je niet voor niks schrijft. Momenteel ben ik nog altijd aan het lezen in het boek Voorbij 2012, het raakt precies niet uit :-)

  Chatten op MSN, met collega's, bekenden en familie. Soms heeft een mens niet meer nodig: een luisterend oor. Kletsen met minder bekenden kan schadelijk zijn voor het vertrouwen. Je optrekken aan iets waarvan je de uitkomst niet kent. Altijd maar het vingertje: pas op! Hier klopt iets niet, maar het is zo geestig en daarbij leer je nog eens iets bij. Een andere taal bevoorbeeld of hoe ze met je voeten proberen te spelen.

  Bedankt internauten om af en toe eens op mijn blog te vertoeven. Ik waardeer jullie aanwezigheid vandaar deze blog, speciaal aan jullie opgedragen! Nu nog wat chatten, de avond is zo voorbij. Het gaat jullie allen goed en tot de volgende.