• Zomertijd

  De laatste werkweek van dit schooljaar. Ze zeggen weleens dat de laatste loodjes het zwaarst wegen. Geen probleem dat die loodjes nog wat wegen, straks twee maanden vakantie om het te verteren, met nu al af en toe een eindejaarsfeestje om de zeden te verlichten. Tijdens het weekend barbequetijd. Met deze zomerse dagen kan het niet meer stuk.

  Tussendoor wat zitten configureren aan mijn nieuwe Drupal site voor de scholen van Mariakerke. Kwestie dat ik weet wat gedaan. Deze vakantie zal ik de site verder uitwerken naar analogie met wat er in de Stanleylaan gebeurt. Mannen maken plannen. Vooral als het om feestjes, optredens en vertier gaat. Er staan heel wat zaken op stapel deze zomer in Oostende.

  Een toneelstukje hier, een optreden daar en misschien wel een avondje stappen in de Langestraat. Lang geleden dat ik nog in het Manuscript ben binnen geweest. Straks vind ik er mijn draai niet meer. Zitten bloggen op het terras met de ondergaande zon op de achtergrond. Het moet niet altijd binnen in een donker kamertje zijn. Hop op naar de zomerse vakantie!

 • Reken erop!

  Afgelopen weekend me scheel gekeken op linuxcommando's in de terminal. Ik moest en zou een logsysteem aan de praat krijgen. Uiteindelijk werd het LogZilla. Na veel gefoefel met Virtuele Hosts, in de webserver, heel de boel aan de praat gekregen. Als toemaatje heb ik mezelf getrakteerd op een Drupal6 installatie. Die moet ik nu nog verder uitwerken. Misschien iets voor in de vakantie.

  Daar zeg je zoiets. Nog anderhalve week en het schooljaar zit erop. Ik kan het haast niet geloven dat er alweer een (school)jaar voorbij is. Wat vliegt de tijd toch snel. Doe vandaag wat je gisteren zou uitstellen tot morgen want voor je het weet is de tijd voorbij. Zo kreeg ik vandaag te horen dat een oud-directeur van de blo-school waar ik werk overleden is aan kanker. Een smerige sluipende ziekte!

  Reken erop dat ik me zal amuseren in het verlof. Een uitstapje hier een optreden daar en een toneeltje meepikken op TaZ. Misschien wel een festivalletje? Zoveel te doen, we zien wel wat het worden zal. Misschien vind ik de draad wel terug van Voltooid Testament en stuur ik verLost wel nog eens naar een uitgever. Afin we zien wel welke vaart het loopt deze zomer :-)

 • Hoe relevant heet leven?

  Ja ja alles heeft zijn dimensies en omvang. Zo herinner ik me dat ik vijf jaar geleden graag wat meer wou wegen. Zo woog ik net geen zeventig kilo's. Ik wou meer gewicht en wat ik ook at ik verdikte niet. Nu, goed vijf jaar later en enkele gebeurtenissen rijper, weeg ik iets meer dan tachtig kilo en wens ik terug minder te wegen want ik kan niet meer in mijn kleren. Ik eet hetzelfde als vroeger, zelfs wat minder, en beweeg evenveel. Raar toch hoe dingen zo kunnen veranderen. Je staat er niet bij stil.

  Gisteren, wegens een spam-verhaal, geen tijd meer gehad om te bloggen. Vandaag er gelukkig een eind aan gemaakt. De syslog van de router (Linksys WAG200G) laten doorsturen naar Link Logger. Daarna even gepiept en dadelijk de dader gevonden van het sturen van spam. Het was de laptop van een afwezige juf! De vervangster had, zonder het weten, de machine geïnfecteerd. Zalig klusje om op te lossen, hoe haal ik de smtp-connecties uit het toestel? Ik gok op een herinstallatie. Windows is altijd een beetje knoeien.

   

 • Droom schatje droom

  Gisteren gedroomd over mijn werk op school. Dat ik er andermaal niks van bakte. Ik droom vaak over mijn werk van zowel vroeger als nu. Ook studeren in Gent is één van de wederkerende thema's. Raar toch hoe een mens toch zo vaak dezelfde dromen beleeft. Alsof je voortdurend hetzelfde herkauwt.

  Vrijdagavond naar Gent geweest om Millenium drie: Gerechtigheid te gaan bekijken samen met een goede vriend. Nadien nog even op het terras van café de Hemel gezeten. Het was prachtig weer en het volk mocht er ook wel wezen. Soms heb je zo van die zomerse avonden waarvan je wenste dat ze nooit zouden overgaan. Toch maar op tijd naar huis gegaan want zaterdag was er een feest voor twee collega's die op pensioen gaan. Lekker gegeten en gefuifd als van oudsher.

  Nog even dromen van een mooie warme gezellige vakantie. Dromen van liefde in deze barre tijden van eenzaamheid. Dromen van vrede in deze tijd van oorlog. Nog meer dromen te dromen. Zoveel dat je niet genoeg tijd hebt om ze tijdens je slaap te beleven; dat er dagdromen aan te pas moeten komen.