• Dat had je maar gedacht

  Zintuigen zonder grenzen uitgelezen. Een mens vraagt zich soms af of je leven niet één luchtspiegeling is; een hallucinatie. Misschien is wat ik zie, ruik, voel en beleef minder écht dan wat ik droom, fantaseer of neerpen. Ik voel me beter in een andere bewustzijnstoestand dan die waarin je hoort te leven. Wie zal het zeggen, het zal allemaal wel schijn zijn en we mogen er nog eens over slapen voordat we verdere uitspraken doen.

  Gisteren op een tuinfeest geweest van een collega, veel volk van kindjes, tot grotere kinderen, volwassene tot ouderen. De hele reeks leeftijden was aanwezig. Mooi weer gehad, niet te warm en niet te koud en bovenal bleef het droog, God zij d(r)ank. De middag begonnen met een Quint Sangria, meer hoeft dat  niet te zijn. Daarna nog wat frisdranken en enkele biertjes genuttigd, gekeken voor broodjes met worst. Het was een gezellig samenzijn tussen de mensen, bekenden en onbekenden. Zo kom ik nog eens onder het volk.

  Vandaag wat krantenartikels opgeruimd. Kwestie van mijn kamer op orde te houden. Een schrijver moet zich documenteren zeg ik altijd. Straks nog een glaasje wijn drinken en beginnen aan Wachten op de barbaren van Coetzee. Iets in me zegt me dat ik het boek al eens gelezen heb ofwel heb ik het boek in de bibliotheek al in mijn handen gehad, zal ik straks wel snel merken.

 • Terrasjesweer

  Voor de verandering zit ik thuis op het terras, te denken aan wat ik zal drinken. Snel even mijn blog aanvullen want de batterij van de laptop loopt op zijn eind en ik zie het niet zitten om mijn voeding naar boven te halen. Te ver en te leeg. Mooi zomerweer, ervan profiteren.

  Gisteren uiteindelijk tickets voor TaZ besteld. Het alsmaar uitstellen en wachten tot er toneelstukken uitverkocht zijn. Ik heb een zevental voorstellingen gekozen, van theater, over muziek tot literatuur. Kost aardig een cent maar aangezien ik anders nergens heen ga kan ik me het gerust permiteren.

  Eén dezer dagen het laatste boek van Coëlho uitgelezen: de winnaar staat alleen. Een klein beetje overtrokken, iedereen staat volgens mij alleen. Na de negen maand dat je innig bij je moeder in de schoot gedragen werd kom je nooit meer zo dicht bij iemand; het is een ondraaglijke last maar je moet ermee leren leven.

  Ik heb nog een boekje van Coetzee liggen De barbaren of iets in die aard. Ik vraag me af of ik het nog niet gelezen heb. De cover komt me zeer bekend over. Hierbij zal ik het laten voor vandaag, batterij is écht wel leeg.

 • 20TEN

  Ja Prince heeft het weer eens goed bekeken. De dag dat hij opgetreden heeft in Werchter bracht hij een nieuw album op de markt. Een funky plaatje die herinnert aan de goeie ouwe Prince-tijd, gratis bij een niet nader te beschrijven krant, die heb ik doorbladert en ligt daar nu te vergelen.

  Ondertussen zijn we al twee weken verder in de vakantie. Ik heb het gevoel dat mij de tijd gestolen wordt. Al heb ik toch wel al het één en ander gedaan. Vooral gefeest, barbeque gegeten en drankjes gedronken. Mja het kan altijd beter. Daarnet mijn belastingsaangifte elektronisch doorgestuurd weer iets waar we vanaf zijn.

  Het boek hersenschimmen van Bernlef gelezen. Prachtig geschreven, ik kon er me zo goed in vinden. Een eigen wereld in je hoofd dat niet accordeerd met de werkelijke wereld. Misschien ben ik ook wel voorbestemd om dement te worden. Laten we niet op de tijd vooruit lopen en dagje per dagje zien hoe het lopen zal.

  Veel plannen, soms eens thuis wat helpen, voor de kids zorgen, kijken naar het WK voetbal en de rittenaankomst van de Tour de France. Altijd wel iets te doen. Kaartjes maken voor geboorten en verjaardagen, om kledij, om cadeautjes. Een greep uit wat ik zo dagelijks allemaal presteer. De winnaar staat alleen van Coelho lezen.

 • zomertijd 2

  Het is  juli, heet en de dagen zijn vol verlangens. Afgelopen zaterdag met de vrienden een barbeque gehouden. Lekker veel gegeten en wat gedronken de volgende ochtend niet in vorm. Rond de middag naar de beenhouwer gereden om een kip. Veel te veel volk en een half uur staan aanschuiven. De terrassen zaten vol wielertoeristen. 's Middags naar de camping in Nieuwpoort gereden en er taart gegeten bij oma en opa. De broer en schoonzus waren er ook net als de broer van de schoonzus met zijn nieuwe vrouw.

  Dinsdag afgesproken om de verjaardag van vader te vieren op de camping en zondag is er barbeque in Brugge voor de verjaardag van opa Mark. Ja ja het is écht wel zomertijd. Vandaag wat boodschappen gedaan en in de tuin gewerkt. Straks nog wat drinken, kheb er dorst van gekregen. Een blonde Leffe zou wel smaken en dan wat lezen of tv zien. Het is al avond.

  Morgen of overmorgen kijken voor de tickets van Theater aan Zee. Eens zien wat er zoal speelt en bestellen die handel, voordat er weer voorstellingen uitverkocht zijn. Hopelijk is het eind juli ook nog mooi weer. Dan kan ik met de fiets naar het theater, misschien eens afspreken met Hans en Patsy wat betreft welke stukken we gaan bekijken. Ik moet zowiezo afspreken en het filmtje van de gasten op cd zetten. Ha ja ik zal me nog niet licht vervelen deze zomervakantie.