• Vaarwel august(us)

  De laatste dag van het verlof had ik zin om nog vanalles te doen: schrijven, tekenen, een strip maken, lezen, ... De stress van de laatste dag om nog te presteren, het zal je maar overkomen. Ja het verlof was zalig, opstaan als je er zin in had, doen waar je zin in hebt en gaan slapen als het je eens past. Een festival hier, een optreden daar en daarbij een pintje drinken, meer moet dat niet zijn.

  Zondagavond zitten surfen op de site van Apple en de nieuwe iPod Touch van 32 GB gezien. Nu met voicerecorder, het blinkt in mijn ogen... alweer een hele poos geleden dat ik nog eens mijn mpman in gebruik genomen heb. Misschien tijd om een nieuw speeltje te kopen?

  Ondertussen begonnen aan Het derde huwelijk van Tom Lanoye, straks nog wat verder lezen. Gisteren geen tijd meer gehad, een Brugse Zot gedronken bij mijn broer. De zusjes zijn hier overdag, 's ochtends worden ze opgehaald en 's avonds teruggebracht. Het zijn echte schatjes, die nichtjes van mij. Zo loopt augustus op zijn eind.

 • Opgeruimd staat netjes

  Afgelopen dagen waren er de PaulusFeesten. Drie keren geweest op een week tijd, valt al bij al goed mee. Af en toe een collega gezien en een andere oudbekende. Veel dorst gelest en ook wel leuke optredens gezien. Jammer dat het alweer voorbij is. Dat betekent dat de vakantie ook bijna om is. Vandaar dat ik begonnen ben met het opruimen van mijn kamer. Allerlei artikels gesorteerd en weggedaan. Het was zelfs zo erg dat ik maandag vergeten heb te bloggen.

  Eén artikel over Stelarc, per toeval tegengekomen, vind ik niet meer terug. Waar ik ook zoek niet te vinden; het lijkt wel weggevlogen te zijn. Té goed opgeruimd wellicht. Maar een beetje surfen brengt me de afbeelding van het artikel. Alleen weet ik nu de inhoud er nog niet van. Afin het zal ofwel nog ergens opduiken ofwel ben ik het kwijt. Niks om me zorgen om te maken ware het niet dat mijn koppigheid blijft zoeken tot ik het gevonden heb. Ik zal eens mijn hersenen moeten herprogrammeren.

  Vandaag het boek De geluksformule van Stefan Klein uitgelezen. Interessant boek over de werking van de hersenen en hoe we geluk (kunnen) ervaren. Weer veel bijgeleerd. Nu proberen het geluk te vriend te houden en de sombere gedachten links te laten. We zien wel hoe het nieuwe schooljaar zijn aanvang vindt...

 • De zin van je leven?

  Recent een goed boek gelezen, categorie psychologie, 'Je eigen koers' van Randi B. Noyes. Een échte aanrader voor iedereen die het soms eens wat moeilijker heeft. Helder geschreven en zeer bruikbaar. Met haalbare oefeningen en duidelijke voorbeelden. Het handelt over emotionele intellegentie en hoe je leven te leiden. Je bent zelf de leider van je leven en maakt de keuzes die je zelf wilt. Vertrekkend van je eigen sterktes proberen je eigen leven op sporen te zetten.

  Voor de rest weinig nieuws onder de zon. Een beetje helpen met vader in Veurne, huisje in orde doen om te verkopen. Moet ook gebeuren. Zo tikken de dagen weg en voor je er erg in hebt mag je opnieuw beginnen werken. Eerst even mijn gevoelens checken en van me afschrijven zodat ik met een fris gemoed weer van start kan gaan.

  Vorige vrijdag of was het zaterdag mijn roman 'verLost' naar de Brakke hond gemaild. Even zien wat zij ermee kunnen aanvangen. Een publicatie in een literair tijdschrift? Een verwijzing naar een uitgeverij? Hahaha meer vragen dan antwoorden. Hopelijk kan ik deze week nog wat schrijven aan Voltooid Testament. Het zou wat meer mogen zijn. Het vordert te langzaam naar mijn gedacht. Tot zover mijn post van deze week.

 • Halfweg

  Wachten op de barbaren van Coetzee heb ik blijkbaar al gelezen. Ik kon me het begin herinneren maar niet het eind. Het eind is ook niet zo fantastisch om te onthouden, dus ja dat zegt wel iets over het boek. Nu ben ik bezig met non-fictie, De geluksformule en Je eigen koers. Twee boeken die me aardig lijken mee te vallen. Hoewel, niet te vlug van stapel lopen, van beiden heb ik slechts de inleiding gelezen.

  Zo is het augustus geworden zonder dat het pijn deed. Halfweg het verlof en geen uitzicht op beterschap; ik bedoel dat opnieuw gaan werken me wel weer zwaar zal vallen. Ik hou wel van die dagen zonder zorgen en niet weten wat te doen de volgende morgen. Zo is het weer Theater aan Zee en heb ik al enkele mooie voorstellingen gezien. Zelfs een tof blues optreden van Tinny legs Tim (waarvan ik de drummer ken uit vervlogen tijden aan het Sint-Lukas). Stadsnomaden 1 was dik in orde; ik zie al uit naar Stadsnomaden 5.

  Verder geen wereldschokkend nieuws. Een brief gekregen van uitgeverij de Arbeiderspers dat ze mijn roman verLost niet willen of niet kunnen uitgeven. Dat wordt nog eens herlezen, herwerken en opnieuw versturen naar een volgende uitgever. Ondertussen al een klein beetje verder geschreven aan het Voltooide Testament maar nog niet zo veel. Ik zal er eens een gedacht van moeten maken. Altijd maar uitstellen, ik ben halfweg het schrijven...