• zonde, zonder, zondermeer

  Als je denkt dat er niks te doen is dan heb je het mis. Afgelopen weekend zat weer eens goed vol. Gelukkig had ik vrijdagavond een afzegging van het schoolfeest. De reden was niet zo leuk: sterfgeval van een collega. Zaterdag met de collega's van de Gerststraat op stap gegaan. Was best een leuke uitstapje naar de Oesterbank geweest en vandaar naar het fietskotje in Bredene. Jambé-initiatie gekregen en er gegeten. Telkens aan de grootste buien ontsnapt. Het is een gave :-)

  Zondag wat gelezen en gaan wandelen aan zee. Nadien een pannekoek gegeten samen met vader. 's Avonds nog een bestelling gedaan; een netwerkschijf aangeschaft via Pixmania. Goed voor 1 TB opslag in RAID1. Zondermeer een geslaagd weekend. We zien al uit naar het volgende. De weken vliegen al zo snel voorbij. Niet te schatten dat september al bijna voorbij is.

  Vanavond nog wat voor de kunstacademie bezig geweest. Wat foto's genomen voor de opdracht "Ontmoeting". Daarna de zwik op computer gezet en alles binnengetrokken in Final Cut Pro, voor de leek dit is een filmbewerkingsprogramma uit de stal van Apple. Lekker programma, kan je bijna alles indoen dat je je maar kan inbeelden, maar dan moet je nog uitvinden hoe je het moet realiseren ook. Zo kun je in Motion (een onderdeel van FCP) de gekste dingen doen. Helaas ben ik er nog niet in thuis.

 • De leegte

  Vorige week keek ik uit naar Leffinge Leuren. Vandaag ben ik nog aan het bekomen. Na de festivalvreugde volgt de leegte. Nog voordat het festival begon zat ik er al door. Dinsdag, nadat we het elektrisch materiaal opgeladen hadden, nog een paar pintjes in de Zwerver gepakt. Eén van die dagen heb ik een verkoudheid opgelopen. Woensdagmiddag gaan helpen opbouwen. Donderdag was gewone werkdag en vrijdag weer opbouw elektriciteit. Nadat alle werk afgerond was de Grimbergen uitgetest, met twintig man een vatje geledigd. 's Avonds voelde ik me opeens mottig. Geen idee hou het kwam, opeens kwamen de pinten langs alle kanten en misschien was het dat, of een meisje dat ik zag kotsen in een vuilnisbak, wie weet wat het geweest was. Enfin, m'n laatste pils in de vuilnisbak gegooid en nog naar het optreden van Balthazar geweest en daarna naar mijn bed.

  Zaterdag nog voor Vivès gewerkt en omstreeks een uur of half vijf naar de Zwerver gegaan. Mintzkov heb ik gemist; het laatste nummer van Teenagers in Tokyo meegepikt. Daarna was het de beurt aan Drums Are For Parades: het zwaardere werk met name. Op het terrein nog even Le Peuple De L'Herbe meegepikt voordat we moesten tappen in de Zwerver, niet veel werk. Een optreden van Imaad Wasif, was wel in orde maar loeihard. Gelukkig hadden we oordopjes.

  Zondagmiddag kwart voor drie gaan tappen. Een bende ongeregeld aan de bar. Na The Black Box Revelation een overrompeling gekend. Ons er toch mooi doorgewerkt; daarna was het rustigweg verder werken tot ik omstreeks zeven uur weest eten ben. Daarna opgekrast en gaan kijken naar Admiral Freebee, schitterend optreden. Jammer dat hij eerder gestopt was met spelen voor Wilco, die was niet slecht maar den Admiral hoor ik liever. Zo werd het veel te snel elf uur, daarna nog wat pintjes gaan pakken in het café-restaurant en zo was Leffinge Leuren gepasseerd voordat je er werkelijk stil bij gestaan bent.

 • Leffinge Leuren

  Gisteren om het kweet-niet-welke-reden geen tijd gevonden om te posten. Een beetje moe na het werken, dan gegeten, nog wat zitten surfen en even tv gekeken. Blijkbaar vergeten dat het gisteren maandag, blogdag was. Enfin nog drie dagen te gaan en het is weer Leffinge Leuren. Altijd een heerlijk moment in het lopend kalenderjaar. Vanavond de aanhangwagen vol met elektrische spullen geladen. Morgen helpen opbouwen. Hopelijk houdt het weer zich wat koest. Een mooie septemberzon zou goed staan.

  Het wordt absoluut een druk weekend: deze avond nog een telefoon van Vivès gekregen. Ik moet de site van speelvriendelijk aanpassen voor woensdag. Even zien of het me lukt. Het is een site waar ik niet alle rechten heb om die te beheren. Ze willen er een forum op plaatsten. We zien wel hoe het lopen zal. Dat is een werkje voor tussen de soep en de pattaten zoals ze dat zo mooi zeggen.

  De nieuwe iPods willen maar niet binnenkomen in de Switch. Ze zijn nog niet beschikbaar. Ondertussen iTunes 10 op mijn laptop gezet en een 7-tal gig aan muziek gekopieerd. Zaterdag ging ik voor de kunstacademie werken; het is er niet van gekomen. Wat zitten dollen op mijn computers. 's Avonds dan gaan kijken naar Marieke, Marieke op het Filmfestival van Oostende. De Avant-première. Viel best wel mee. Nadien nog wat gaan drinken met de vrienden. Een gezellige avond.

 • Raak mij aan…

  Het is wachten op de nieuwe iPod Touch (4g). Deze week zou de verzending van Apple gebeuren. Even benieuwd of ik deze week er één kan bemachtigen; dat wordt de site van Switch in de gaten houden totdat ze de iPod op voorraad hebben. Misschien in het weekend? Dan stelt zich de vraag hoe ik het allemaal ga organiseren: op mijn PowerMac G5 kan ik geen iTunes 10 installeren (flauwe kul als je het mij vraagt). Daar staat evenwel een veertigtal gigabytes aan muziek op om nog maar te zwijgen van mijn collectie cd's die ik nog zal rippen.

  Tijd om over te stappen op een NAS van Thecus? Een N0204 miniNAS zou niet misstaan op mijn bureau. Een paar schijven indraaien  van 500 Gb en configureren als RAID. Als je nog niet eens mag dromen? Rest me nog iTunes op mijn laptop te installeren en die gebruiken om de iPod van muziek te voorzien. De rest zien we wel hoe het lopen zal.

  Daarnet even een telefoon gekregen van mijn dooppeter. Hij vroeg me hoe het op mijn werk ging. Nou ja dat vlot wel. Ik heb er genoeg. Allerlei vragen van collega's met betrekking tot hun computers. Verder nog gepraat over het publiceren van mijn boek. Ik vertelde hem dat ik het naar het tijdschrift De Brakkehond gemaild heb. Nu even afwachten. Hopelijk hoor ik iets rond december. We zien wel. Ondertussen werk ik wel verder aan het Voltooide testament.

 • Eén september

  Nog één dag vakantie en dan mogen de kinderen weer naar school. Ondertussen alweer een week aan het werken om de computers in orde te zetten. Het lijkt wel een ziekte; elk jaar komen er computers bij het is amper te overzien hoeveel er nu onder mijn beheer staan. Ik moet dringend eens mijn lijsten updaten en mezelf ook :-)

  Afgelopen weekend was vruchtbaar. Vrijdagavond wat gaan drinken bij een vriend, waarvan ik getuige was op zijn huwelijk. Zaterdag en zondag gelezen, geschreven en zelfs wat getekend. Hopelijk wordt het deze week een even vruchtbare week. Woensdagmiddag afgesproken met een collega om een laptop te bekijken die traag werkt, een avond afspraak met Vivès, zaterdagavond gaan babysitten en zondag een barbecue van LL.

  Ik heb het in mijn hoofd gehaald om een iPod Touch aan te schaffen. Zogezegd zo gedaan, zaterdagmiddag naar Oostende gefietst en naar de Switch geweest. Hadden ze enkel nog het 64 Gb model. Dat was me toch te duur en vertelden ze me dat er woensdag 1 september een AppleEvent is waarin de nieuwe iPod Touch worden voorgesteld. Even wachten dus… we zien wel hoe de prijzen staan en wanneer ze beschikbaar zullen zijn.