• Man van zand

  Soms heb ik het gevoel dat ik een egel zou willen zijn. Dan kan ik als het winter wordt slapen tot het weer lente is, dat lijkt me een zalig gegeven. Nee, ik moet niet hebben van die korte dagen en zeker niet als het dan regent dat het klettert en mistig is. Geef mij maar zon, warmte en vooral veel liefde. Ik zou een moord begaan om een lieve meid aan mijn zijde te hebben. Figuurlijk dan want met een dooie zit je zo voor tientallen jaren in de nor.

  Straks hoop ik dat de man van zand mij komt verlossen van de dagelijkse realiteit om te dromen van lieve warme meisjes met lekkere lijfjes. Afin straks is dit hier nog een melo-fantasie post. Nee daarvoor heb ik geen blog geopend, maar anders waarvoor wel? Om te schrijven wat er in mijn hoofd(je) omgaat, wat ik zoal meemaak en welke problemen ik met computers ervaar.

  Ja afgelopen weekend past wel in een kadertje. Eentje van hoe breng ik mijn tijd zo zinvol mogelijk door. Vrijdag om tien uur naar de garage in Veurne met mijn auto: nieuwe banden, vervangen remblokjes en pompen van de achterklep. Na de middag bij een oud-collega langsgeweest om de computer te bekijken, veel te lang gebleven. Zo was het etenstijd toen ik weer thuis kwam. 's Avonds nog een pintje gaan pakken met een vriend.

  Zaterdag was niet veel beter: 's morgens een afspraak op school om de nieuwe website te bespreken en wat uitleg te krijgen rond Joomla. Het content managment systeem dat gebruikt wordt voor de site. 's Middags om eten gegaan en nog wat op de computer gewerkt. Na het avondeten met een vriend naar Almost Cinema in Gent geweest. Nadien nog in Oostende beland en enkele vriendinnen gezien.

  Zondagochtend geen zin om wakker te worden. Veel te veel zand in mijn ogen. Naar de beenhouwer om een kip en wat beleg voor tussen de boterhammen. Na het eten wat geslapen, gewandeld en tot aan de jaren stillekens verder gewerkt op de computer. Afin een volgestampt weekend achter de rug. Hopelijk is het volgende week wat rustiger. Dat mag eigenlijk geen probleem geven want dan is er een weekje verlof.

 • Wat gebeurt er rondom je?

  Een mens vraagt zich soms af wat gebeurt er allemaal. Zelfs de Van Jets hebben er een liedje over gemaakt. Ondertussen alweer een week verder. Het was een 'vluchtige' week; ineens was ie voorbij zonder dat ik er erg in had. Veel achter mijn computer gezeten. Vooral vrijdag, zaterdag én zondag.

  Even mijn systeem van Ubuntu 9.04 naar 10.04 geüpdated. Had dan ineens geen MySQL-server meer maar een aantal commando's in de terminal en vele uren later kreeg ik de server toch weer aan de praat. Je moet maar eens kijken op deze pagina en ook op deze pagina. Het is door de uitleg op de tweede pagina dat ik het weer in orde gekregen heb. Iets met IFACE=eth0 en nog een paar aanpassingen en hop de boel werkte weer. Enfin eind goed al goed.

  Dan even proberen om lokaal CMS Made Simple van versie 1.4.1 naar 1.8.2 te upgraden, ja ja na één poging lukte het! Dan remote op de schoolserver had ik drie pogingen nodig; eer de juiste modules geladen waren én in de juiste volgorde. Het was dan uiteindelijk zondag half negen. De computer uitgezet en nog even TV gekeken. Naar Steven Van Herreweghe met De jaren stillekens. Daarna nog wat zitten zappen en niet veel soeps meer gezien.

   

 • Een aanraak-muziekspeler

  Gisteren is het er niet meer van gekomen om te bloggen. Zitten chatten en muziek zitten copiëren in iTunes. Nu enkel nog weten hoe ik een gedeeld apparaat kan gebruiken om de iPod met liedjes te vullen. Dat wordt weer wat opzoekingswerk maar als ik daarmee bezig ben dan doe ik geen andere stomme dingen.

  Ik heb die iPod Touch nu een week en ik moet zeggen hij bevalt me prima. Alleen nog wat zoeken hoe ik het best met mijn uitgebreide muziekcollectie aan de slag kan. Wel een beetje vreemd dat Apple iTunes 10 niet meer voor OS X 10.4 uitbrengt en wel voor Windows XP. Ik zal toch nog even wachten voor ik me een nieuwe Apple aanschaf. Ik wens er eentje met USB 3.0 en een Solid State Disk (SSD) van minstens een halve terrabyte. Een mens mag al eens dromen, niet?

  Ja gisteren met een collega zitten kletsen op MSN, was leuk, zeer leuk. Het was wel nonsens maar behoorlijk lol gehad. Zoveel te ontdekken, nog zoveel te doen. Ik mis tijd om zelfs goed uit te rusten. Het is altijd een beetje rushen tegen de tijd. Nog goed twee weken en half en het is een weekje vakantie. Ik maal er niet om. Nog even opzoeken op internet...

 • Ziektekiemen

  Twee weken terug had ik een koortslip, de dagen erna een loopneus. Niks bijzonders zou je zo zeggen alleen blijft het allemaal duren. Ik blijf maar met ziektekiemen rondhossen. Vorige week dinsdag kreeg ik er een oorontsteking bij. Dit weekend kwam er niks dan slijmvormig snot uit mijn neus. Op mijn rechteroor heb ik een dof geluid ten gevolge van die oorontsteking die niet wil overgaan. Wat een mens toch lijden kan.

  Afgelopen vrijdag is mijn pakje, een NAS van Synology, aangekomen. Snel nog alles in elkaar gestoken en de schijven tot een volume in RAID1 gezet; dat duurde me bijna twee uren. Daarna zitten spelen met alle functies die in DSM3.0 zitten (en dat zijn er een hele pak). Nog snel foto's en muziek overgezet.

  Zaterdag voormiddag naar een begrafenis van een collega geweest. Veel volk en een aandoenlijke dienst. Pas tegen de middag weer thuis. Dan een hapje gegeten en me eventjes te rusten gezet; was al snel half vier. Daarna met de lpt op de NAS bezig geweest en ook nog een forum op het intranet van school gezet. Zo werd het al snel tijd voor bed.

  De volgende morgen snel nog even gekeken naar het forum, nog wat zaken uitproberen. Om twintig na tien naar Nieuwpoort met vader. Er was een optreden van de NCB (www.nieuwpoortconcertband.be), mijn broer en zijn gezin waren ook van de partij. Na het concert een Roste Janne en half geconsumeerd en een haptje weest eten in de Luwte op de markt. Thuisgekomen het schoolwerk afgerond en nog wat naar de jaren stillekens gekeken. Ondertussen mijn laptop geüpdate van Ubuntu 9.04 naar 9.10 met als resultaat dat het touchpad niet meer werkt. Dat daarnet in orde gekregen en nu update naar 10.04 aan het uitvoeren…