• Ik doe het morgen, …

  Een streepje Bach op de computer en in mijn hoofd een song van Belgian Associality. Het is maar hoe je het bekijkt. Gisteren nog notities zitten nemen over afgelopen maand. Niet te geloven dat het haast december is. Ik schrik er van. Voor je het weet is het 2011, mja de tijd gaat goed vooruit. Ik kan niet klagen, een drukke week in het verschiet. Vanavond voor Vivès werken, nieuwe folders gemaakt en de correcties uitgevoerd. Straks kijk ik nog of ik de site van speelvriendelijk lokaal kan upgraden. Ik vrees dat we daar in de patatten zitten. Morgenavond naar de Bibliotheek, woensdag naar de autokeuring en donderdagavond naar Veurne. Tegen vrijdag zou ik een testversie van een forum binnen speelvriendelijk klaar moeten hebben. Alleen de vraag wanneer ik het zal doen.

  Voor het weekend nog geen afspraken gemaakt. We zien nog wel, een filmpje of wat gaan drinken met de maten… Keuze zat. Ik zou het nog wel zien zitten om eens naar Oostende af te zakken om er uit te gaan. Lang geleden dat ik nog in de Manuscript of La Fayette geweest ben. Misschien zal het volgend jaar beter gaan, als de lente in het land is en de dagen langer worden. Zoveel om naar uit te zien maar soms zo weinig zin.

  Het gemoed fluctueert, met ups en downs, we geven niet op en doen langzaam verder. Ik kan niet verder, zoveel mensen die dingen van mij verwachten. Ik kan er niet onderuit maar dat geeft niet. Zo ben ik tenminste nuttig. Ik vraag me af wanneer ik nog wat tijd vind om aan het filmpje Lof der zotheid te werken voor de kunstacademie. Woensdag zijn ze op klasuitstap en donderdag past niet voor mij; blijft nog over het weekend…

 • Een kop vol rommel

  Wat doe je ermee? Een hoofd vol troep, en maar proberen boven water te blijven en niet kopje onder te gaan. Het ene moment lukt dat al wat beter dan het andere. Afgelopen weekend naar een fuif van de Chiro geweest. Niks speciaal, gewoon wat pintjes pakken en wat kletsen. Op tijd naar huis gegaan want dat bekoop je de dag nadien toch altijd. Dus zondagmorgen viel het al bij al goed mee. Na het eten toch nog even liggen pitten in de zetel; kan een mens teveel slapen?

  Weer werkweek en weinig zin om te bloggen. Proberen stomme dingen weer recht te zetten op het internet. Ondertussen nog steeds zonder vriendin en dus zonder zorgen, al weegt het alleen zijn soms zwaar door. Een man mag niet klagen en moet verder, keep on roling, roling. Nog een paar dagjes werken en dan sta ik achter de bar. Optreden van Arno in de Zwerver. De boel is uitverkocht en ja er zal veel volk zijn, hoofdzakelijk een ouder publiek van Oostende en omstreken. We zien wel hoe hard het zal lopen.

  Nog een alinea schrijven en ik kap er hier mee. Teveel bocht en te weinig gerstevocht. Ja alcohol is een drug, een harde wel te verstaan. Een beetje schrijver kan er aardig weg mee behalve zij die het afgezworen hebben, ja Herman ik heb het op jou! Vroeger zuipschuit eerste klas en nu al jaren droog. Bukowski, Cremer en consoorten kunnen of konden er evenwel weg mee. Nou waar het moet tot leiden zou ik ook niet weten, misschien helpt het wel om de rommel in bedwang te houden? Wie zal het zeggen. Ineens verlang ik naar mijn moeder en mijn meter, ik mis ze beiden zo hard…

 • Waar is mijn hoofd?

  Internet is ferm; je kan er alles op vinden, zelfs meer dan dat. Nu zit ik hier met een broek vol goesting en hoe er weer vanaf te geraken? Toch niet op internet zoeken zeker? Slecht bezig. Me meer op straat begeven en onder het volk komen; ontmoeten in de échte wereld; verdomd internet dat het geld uit je zakken klopt.

  Trigger Finger opgelegd; What Grabs Ya? Lekkere rock and roll. Gif moar busse... Altijd rechtdoor. Afgelopen tijd weer in de mood voor feestjes en andere presentjes. Tappen tijdens de optredens van de Zwerver of beter nog gaan naar de optredens. Da's pas de moeite en zo zie je nog eens wat nieuw volk :-) Vrijdag was er Carolyn Wonderland en Carolina Chocolate Drops (deze laatste vond ik minder sterk). Enfin om maar te zeggen dat ik weer de baan op ga... Zaterdagavond toch maar wijselijk thuisgebleven ook al was er een maat pas terug van drie weken ZuidAfrika, ik zie hem nog wel.

  Weer begonnen met lezen: Ik Jan Cremer. Dat leest nog leuk weg. Al moet ik me soms inspannen om de Hollandse woorden te begrijpen. Voor de rest is het lekker ontspannend en hier en daar wel een beetje Bukowski-achtig. Rauwe realiteit: het leven zoals vanonderaan de ladder gezien. Van de mensen uit de kleine huisjes met strontbaantjes. Of nog het leven van een avonturier annex plantrekker, basjesman enzoverder. Ja kben weer goe op dreef. Nu nog kijken om mijn eigen verhaal verder af te werken. Dat blijft daar maar liggen gisten; straks is het een rotte boel en mag ik alles weggooien...

 • Herfstvakantie

  Een week verlof gehad en nog tijd tekort gekomen. Een dagje familie op bezoek, een dagje gaan helpen bij mijn broer de zolder leegmaken want ze kijken om te verbouwen. De tijd vloog zo snel voorbij dat ik pas afgelopen woensdag de tijd gevonden heb om wat te posten. Dan nog enkele dagen op mijn laptop voor school gewerkt. Een voorstel om het intranet aan te passen.

  Gelukkig is er zaterdag nog wat zon geweest, snel de videocamera genomen en wat beelden geschoten. Ik ben bezig aan een filmpje over de Lof der zotheid van Erasmus. Zelfs weinig tijd gevonden om te lezen… woensdag moeten de boeken terug binnen in de bibliotheek en ik heb ze nog niet uitgelezen. 's Avonds een eucharistie in Houtem voor mijn grootouders en daarna met de familie een hapje gaan eten.

  Gisteren nog wat zitten monteren aan mijn filmpje, de helft staat op de computer, de rest moet ik nog verzinnen en met de computer maken. Het zullen flitsende beelden zijn van kleuren en vormen. Daarna er nog muziek en geluid opzetten en helemaal afmonteren en we zijn nieuwjaar. De tijd vliegt zo snel!

 • Terloops een nieuw bericht

  Er zijn zo van die dagen dat je geen zin hebt om te schrijven. Voor een schrijver is dat dodelijk, een dag niet kunnen schrijven is een dag niet geleefd. Ik moet al heel diep nadenken wat ik vrijdag laatst uitgespookt heb. Overdag wat voor school op de computer bezig geweest. In de namiddag is er familie op bezoek geweest. Ik zag het niet meer zitten om nog te gaan zwemmen. Ik probeer vrijdag om opnieuw te starten met zwemmen, we zien wel.

  Zaterdagvoormiddag een badje genomen en wat gelezen. Na het eten naar Oostende gefietst, naar de bibliotheek geweest en twee boekhandels bezocht. Boeken over Drupal CMS waren niet te vinden wel over Joomla CMS. Ik heb een EOS gekocht voor de bijlage: De digitale samenleving. Het interview met Kevin Warwick sprak me wel aan. Ik ben al een hele poos bezig met hetgeen hij verkondigt en wat dat voor implicaties heeft. 's Avonds was er een verjaardagsfeestje van een collega, rustig wat gebabbeld, wat gedronken en een hapje gegeten.

  Zondagvoormiddag een optreden van de Nieuwpoort ConcertBand in zaal Yzara te Nieuwpoort. Nadien thuis gegeten en wat gerust. Dan naar Veurne naar het kerkhof en bij de familie langsgeweest. Terug thuis nog wat zitten lezen, nog familie die langskwam. Maandag hadden we bezoek van mijn broer met zijn gezin. Lekker lang tafelen en goeie hapjes gegeten en bijhorende wijnen gedronken. Zo werd het avond en had ik geen zin meer om nog te bloggen. Een dag niet geschreven is een dag niet geleefd…

  Gisteren bij mijn broer gaan helpen. De zolder beginnen opruimen voor de verbouwingswerken. Veel stof en spinnewebben gezien. Om de aanhangwagen van opa Marc geweest en die volgeladen met brol. Ook de auto volgestoken met allerhande overbodig materiaal. 's Avonds nog even op de computer bezig geweest: wat zitten surfen en op MSN gezeten. Dat was terloops een beschrijving van de afgelopen dagen.

  Ondertussen ligt het ander schrijven stil, zit ik te wachten op mooi weer om te filmen en vliegt de tijd voorbij: halfweg de herfstvakantie en nog zoveel dat ik zou willen doen. Zoals ik reeds gezegd heb: we zien wel hoe het verder lopen zal.