• Cadeau's met kerst

  Ik heb het zo niet begrepen op cadeau's met kerstdag. Het is een feestdag die de geboorte van Jezus herdenkt en geen platte commerciële bedoening. Geef mij maar de cadeau's met nieuwjaar! Kijk ik ga straks naar Oostende gaan shoppen. Kwestie van de daad bij het woord te voegen. Veel volk in de stad. Naar de Internationale boekhandel geweest, binnengesprongen in de Billboard en langsgeweest bij de Inno. Ja je geld kun makkelijk opdoen, daarvoor is een betaalkaart wel handig. Het gaat zo van je rekening zonder dat je het weet.

  Vanavond is er weer Duts op tv. Wat best soms wel grappig is, of het geloofwaardig is dat is een andere vraag. Het hoeft ook niet altijd even serieus te zijn, wat lol en ontspanning van tijd tot tijd is best aangenaam. Net zoals op de chat, wat kletsen met de mensen. Een beetje de tijd verdrijven, voor je het weet is er een uur voorbij en kan je weer een hapje eten en daarna nog wat tv zien.

  Zo ik ben klaar voor het nieuwe jaar, de cadeau's zijn er. Op oudejaar is er een feestje met vrienden. Daarna misschien nog afzakken naar de plaatselijke kroeg? Nog een verzetje plaasten, we zien wel welke vaart het lopen zal. Ik zal het rustig aan doen want met nieuwjaar heb ik de familie op bezoek. Ik moet er toch wel presentabel uitzien voor de eerste dag van het jaar. Met deze wijze woorden neem ik afscheid van 2010.

 • Kerstverlof

  Waar is de tijd. Het is kerstdag, deze week nog geen tijd had om te bloggen. Elke dag wel iets te doen: chatten of kerstkaartje maken. Een avondje uit met school. Uitstellen om te schrijven, denken aan cadeau's voor nieuwjaar. Enfin teveel om op te noemen. De laatste werkweek is voorbij gevlogen. Voor ik het wist was het verlof. Vrijdagavond kerstavond. Rustig thuis gebleven en na het eten een heerlijk bad genomen en nog even op de chat gezeten.

  Ja de laatste tijd weer vaak op chat.be wat kletsen met de mensen en proberen contacten te maken. Niet dat het lukt maar een mens kan maar proberen. Kwestie van de sociale contacten te onderhouden. Ik hou me sterk dat ik tijd maak om te schrijven deze vakantie. Het schrijfwerk blijft veel te lang liggen. Het is waarschijnlijk van de grote vakantie geleden dat ik nog verder gewerkt heb aan mijn verhaal.

  De laatste week van het jaar gaat in. Nog wat werk voor Vivès: folders doorsturen naar de drukker. Nog wat schoolwerk: schoolsites aanpassen. Het zal wel weer voorbij zijn voor ik het weet. Misschien wat afspreken met de maten; eens een fietstochtje maken, of de kerstmarkt afschuimen, we zullen wel zien. Ondertussen weer aan het lezen in Jan Creemer (2e boek)...

 • Winter in het land

  Ja we hebben al een paar keer mooi weer gehad. Van die mooie witte winterse landschappen, met alles erop en eraan. Gezellige tijd is dat tijdens de winter: korte dagen die je binnen doorbrengt rond de haard. Stemmig muziekje op de radio en een kerstboom in de living (of iets dat daarvoor kan doorgaan). Gisteren wat langer bezig geweest met een laptop van een collega. Even een snelle scan uitgevoerd met Malwarebytes anti-malware, duurde zomaar even een uur en twintig minuten. Computer zwaar geïnfecteerd, ik vraag me af of ik niet beter ineens combofix had laten lopen… Zo kwam het dat ik pas half zeven thuis was.

  Me in de zetel gezet en naar Blokken gekeken en daarna het nieuws van zeven. Na het eten nog even mijn bankrekening gecontroleerd en geen tijd meer gevonden om nog een woordje te schrijven want twintig voor negen is het Duts op Canvas, was weer lachen geblazen. Nadien nog naar TopGear gezien en het begin van de Allerslimste mens ter wereld. Kortom een rustig avondje voor de tv-gehangen. Een beetje het beeld van het weekend. Relaxed en niet veel uitgespookt. Ik ging zondag wat aan mijn kortfilm voor de academie werken. Heb ik toch maar zitten chatten… dus daar is ook niks van in huis gekomen.

  Verder niks bijzonders te melden. Het leven gaat zijn gangetje en we dobberen af op een jaarwende. Nog anderhalve week werken en het is kerstvakantie. Met Kerstdag gaan we wellicht naar mijn broer. Op het gemak met de familie samen. De kindjes zien, samen aperitieven en tafelen soms moet het gewoon niet meer zijn om een leuke dag te hebben. Oudejaarsavond afgesproken om samen te vieren met vrienden, nadien wellicht nog een stapje in de Zwerver zetten. We zien wel welke vaart het zal lopen… Blij dat ik erbij kan zijn.

 • Een half uurtje

  Even mijn gedachten de vrije loop laten, een halfuurtje om te bloggen. Daarna kijk ik naar Duts op Canvas. Het is allemaal een kwestie van timing. The Prodigy opgelegd Invaders Must Die. Niet écht mijn ding, ik weet nog niet of ik die cd op mijn netwerkdrive zal kopiëeren. Vroeger hebben ze wel nog interessante muziekjes gemaakt. Deze vind ik een beetje kabouterachtig. Muziekkeuzes daarover valt serieus te discusseren.

  Gisteren is de Sint bij ons langsgeweest voor de nichtjes. Ze waren in de wolken met wat de Sint gebracht heeft: wat lego's om te bouwen en een set van Playmouth met plasticine. Ze knutselden allemaal leuke dingetjes. Het is zalig om ze aan het werk te zien. Het was toch wel een drukke dag geweest want toen ze vertrokken waren en ik me in de zetel gezet heb ben ik in slaap gevallen… Ondertussen beginnen lezen in Ik Jan Cremer deel 2. Ferm dik boek.

  Na een weekje dat nogal druk was heb ik weer een spannende week voor de boeg. Enkel vanavond en morgenavond heb ik vrij. Woensdagmiddag mag ik met mijn auto naar de garage, afgekeurd wegens falende ophanging achteraan. Ik weet niet waarom maar ik doe nog kosten aan een wagen van zestien jaar. Donderdag na school afspraak om mijn auto te herkeuren. Vrijdag zéker naar Vivès, vorige week niet geweest wegens slecht weer. Zaterdag is er een feestje voor een vriendin haar vriend die veertig geworden is. Ik zal nog zien of ik zal gaan.