• De tweede maand

  Onvoorstelbaar, de tijd vliegt zo snel dat we reeds februari zijn. Best dat ik geen goede voornemens gemaakt heb dit jaar. Afgelopen week is zo snel voorbijgegaan dat ik amper nog weet wat ik allemaal uitgespookt heb. 's Avonds na het werk wat zitten lezen, daarna kijken naar het nieuws en eten. Na het eten nog wat op de computer bezig geweest: hetzij bloggen, hetzij schrijven/corrigeren van het Voltooid Testament — het tweede verhaal dat ik aan schrijven ben.

  Woensdagavond op de kunstacademie mijn filmpje Lof der zotheid bekeken; de tussentitel weggelaten en nu is het defenitief af. Op naar de volgende opdracht. Ik zou graag iets doen met de maten, een zot filmpje maken vol mysterieuze zaken en misschien wel in het zwart-wit. Eerst een verhaaltje uitdenken, daarna een storyboard maken en tot slot filmen en monteren maar eer we zover zullen zijn zal er weeral veel water naar zee gestroomd zijn.

  Donderdag wat langer gewerkt en later thuis. Niet veel meer gedaan — niet naar de kunstacademie geweest —, enkel nog wat gelezen en televisie gekeken: Dubbelleven en de finale van de Allerslimste mens. Nog wat blijven zitten want op vrijdag was ik thuis. 's Morgens even op de computer gekeken en 's middags bankzaken geregeld. Nadien nog weest zwemmen, na vele maal het uitgesteld te hebben is het er eindelijk van gekomen. Zaterdagmiddag op computer bezig geweest: overschrijving doen, een spreekbeurt over Tim Burton voorbereid. 's Avonds was er een personeelsfeestje van de Gerststraat. Was best leuk, Rap klap gespeeld. De maten zaten op een voorstelling van Gunter Lamoot.

  Gisterenavond een herwerkt kaartje voor de geboorte van een collega zijn dochter gemaakt. Is me nog aardig gelukt, of ik zal het anders zeggen: ik ben er tevreden over. Een baby of kinderhoofdje is niet zo makkelijk te tekenen of te schilderen. Ik zie de collega morgen, verder mag ik niet vergeten mijn boeken te verlengen en nog wat verder te werken aan de spreekbeurt, tekst corrigeren en eventueel een foto erbij plaatsen. Afin we zien wel…

 • Luie maandag

  Afgelopen week was ik nogal in vorm, veel gedaan. 's Avonds af en toe nog wat geschreven. Ondertussen begonnen in: "Ik Jan Cremer, deel 3". Dat is een dikke turf over zijn wedervaren in Amerika. De gewone mix van vrouwen, uitgaan, schrijven, schilderen en zuipen. Heel wat anders dan mijn lui leventje. Geen vrouwen, afgelopen weekend niet uit geweest, niks schilderen en nog minder drank. Het zou wat zijn moest ik Jan zijn levenswandel volgen; in de kortse keren zou ik in de goot belanden.

  Daarnet een poging ondernomen om een baby te aquarellen… lijkt me toch niet zo geslaagd. Kzal straks nog eens kijken wat ik ermee kan doen. Misschien moet ik maar helemaal opnieuw beginnen en wat anders op een kaartje zetten om een collega proficiat te wensen met de geboorte van zijn dochter. Ik heb het in mijn hoofd gehaald om elk geboortekaartje te beantwoorden met een zelfgemaakt werkje. Ik had beter een ander voornemen genomen.

  Hell wat gaat de tijd toch snel. Ik had me voorgenomen snel even te bloggen en dan te kijken naar tv: "Mag ik u kussen en Basta". Misschien moet ik eens wat minder proberen te doen in een korte tijd, zoals vrijdag laatst leden. Ik was eens een dagje thuis en heb het ervan genomen. Rustigweg 's ochtends wat gelezen en daarna even op mijn computer bezig geweest. 's Middags op mijn laptop muziek ordenen op mijn iPod en op mijn netwerkdrive zetten. Ik moet dringend weer gaan zwemmen op vrijdag… Ja het was een luie dag.

 • Weerwerk

  De eerste werkweek van dit jaar achter de rug. Op naar de volgende. Afgelopen weekend met een vriend naar Antwerpen gereden om er twee expo's van tekenkunst te gaan bekijken. Het was nauwelijks de moeite maar wel een leuke middag. 's Avonds met de gabbers naar het Manuscript geweest, niet te lang blijven plakken en ik was BOB. 's Anderendaags zitten lezen in de krant en in de namiddag wat op de computer bezig geweest. Zelfs tijd gevonden om ook wat te schrijven.

  Ik ben een interessant boekje aan het lezen, Schrijven: het begin. Ik kan het elke (beginnnende) schrijver aanraden. Het brengt inzicht in wat schrijven is en hoe een verhaal opgebouwd wordt. Last but not least het leest heel vlot en er staan goede voorbeelden in die de uiteenzetting verduidelijken. Het leest zelfs zo vlot dat ik nu zin heb om verder te lezen. Helaas blijft mijn blog daarmee wel leeg en dat kan ik niet maken.

  Straks wat tv kijken: Mag ik u kussen en Basta. Daarna zal het weer tijd zijn om onder de wol te kruipen en zo verlopen de dagen. Het maakt me niet triest of blij; wel verlost het schrijven me van allerhande dwanggedachten. Zo kan ik mijn geest vrijmaken en tevens is dit hier een oefening op volharden en doorzetten. Wekenlijks maak ik een afspraak met mezelf om hier wat weerwerk te bieden aan het dagelijks leven. Even een vingeroefening of een stukje proza neerzetten, meer moet dat niet zijn.

 • Doe het zelf in 2011

  Wegens omstandigheden, het uitlezen van Winterlicht van Jeroen Brouwers, is het er gisteren niet van gekomen om nog achter mijn computer te kruipen om hier een tekstje te verzinnen. Deze avond, na school, in de bibliotheek van Oostende de resterende pagina's van Winterlicht gelezen. Naast me op de bank zat een niet zo welriekende dame te slapen. Op de zetel tegenover mij: twee niet zo fris uitziende mannen elk met een zak van de Carrefour bij hen. Ik vermoed dat het daklozen waren, die zich in de bibliotheek kwamen opwarmen en er een stripverhaaltje kwamen lezen.

  De boeken van Jan Cremer worden precies dikker naarmate hij ouder wordt. Ik Jan Cremer deel 1 was een dun boekje (uit de verboden boekenverzameling van de Morgen), het tweede deel was al wat omvangrijker en het derde deel is een heuze turf geworden. Lekker veel bladzijden met amusant vertier, verder heb ik nog meegebracht twee boeken van Jeroen Brouwers en iets over schrijven (hoe te schrijven). Daarnaast nog enkele cd's om te rippen op mijn computer.

  In de vakantie een poging ondernomen om wat verder te schrijven aan verLost. Na een dag geschrapt en gecorrigeerd te hebben lukte het me wonderwel om nog wat te schrijven maar helaas toen was de vakantie alweer om. Soms wat teveel in de chat blijven hangen — waar leer je nog mensen kennen? Het wordt eens tijd dat ik een vriendin maak om samen door het leven te gaan. Alleen is toch een beetje zielig en ik wil er een prachtig 2011 van maken. Eerst leren stappen en dan zien we wel weer hoe het loopt…

 • Op een goed jaar

  Laten we een toast uitbrengen op een goed jaar! Van oud naar nieuw gevierd met de vrienden, voor het eerst sinds mijn kindertijd. Vroeger zaten we met de familie samen in Veurne maar wegens omstandigheden gaat dit niet meer door. Dus tijd voor iets anders. Een gezelllige fondue met de vrienden en daarna nog even naar De Zwerver geweest. Gelukkig zaten mijn broer met zijn gezinnetje in de Ardennen dus kon ik me even laten gaan. Na een paar pinten hield ik het toch voor bekeken.

  Zo zijn we een paar dagen ver in het jaar 2011, gisteren dus een familiefeestje bij ons thuis. Gezellig samen met broer, schoonzus, de kinderen en de schoonzus haar ouders. Lekker glaasje gedronken en hapje gegeten. Foto's van de Ardennen bekeken en wat zitten bijpraten. De tijd verloopt snel als je aan het tafelen bent. Van het ene gerecht naar het andere en dan ook een tussendoortje serveren.

  Vandaag, de eerste dag van de solden. Ik zal het geweten hebben: meer dan een half uur staan aanschuiven om Oostende binnen te geraken. Eerst nog een kaartje in de bus van mijn baas gedropt. Daarna een koffie genoten in de Faro, ik moest dringend naar het toilet. Het nuttige aan het aangename gekoppeld. In de Brooklyn een paar broeken en drie T-shirts aangeschaft. Grof deelgenomen aan de koopjes. Daarna nog naar Middelkerke gereden en in de Christo Bello een paar Clarks gekocht. Zo dat is ook alweer geregeld. Ik kan dit jaar er weer fris bijlopen.