• Iets om handen?

  Inademen, uitademen, of ik iets om handen heb? Nee, maar ik weet niet waar eerst te beginnen. Zo ben ik weer aan een boek van Herman Brusselmans, Trager dan de snelheid, begonnen. Alvast een mooie cover, over de inhoud zal ik me nu niet uitspreken. Daar kom ik later misschien nog op terug. Deze woensdag op de kunstacademie les animatie, het maken van een stopmotionfilmpje. Nog even nadenken hoe, wat en vooral waarmee ik zal werken. Misschien op veilig spelen en gewoon houtskool nemen? Ik zal morgen eens wat opzoekingswerk doen en me er verder over bezinnen.

  Ik ben ook een boek aan het lezen over kunst, media en technologie in Vlaanderen met titel: Crossover. Een interessant werkje in het kader van wat ik nog zou kunnen uitsteken in het atelier digitale media. Hoewel ik een adept ben van film en video, misschien moet ik het gegeven toch eens opentrekken en kijken waar ik kan komen. De relatie mens-machine weer verder onderzoeken, dat heeft een piek genomen in mijn studententijd aan het Sint Lucas te Gent. Ik zit ook te spelen om een eigen dynamische website te lanceren. Een site over mezelf gemaakt in Drupal7 alleen weet ik niet zo goed welke content ik er wel en niet zou insteken. Dat wordt nog eens een megaproject; een masterplan zo je het wilt. Veel wol weinig geblaat!

  Ach wat zit ik hier te fantaseren; eerst het re-design van de site van Vivès tot een goed einde brengen. Afgelopen vrijdag én zaterdag niet veel gepresteerd. Enkel wat opgezocht rond "rounded corners" voor in het sjabloon en een testomgeving van de huidige site opgezet. Het wordt nog een hele puzzel om alle wensen erin te krijgen. Ik zie het als een uitdaging: het combineren van technische vaardigheden met mijn grafische capaciteiten. Misschien moet ik me meer in die richting gaan ontplooien? Ik zie me nog niet direct een Drupal ontwikkelaar worden, daarvoor mis ik het inzicht om goed te kunnen programmeren... we zien wel welke richting ik op zal gaan.

 • Proberen en blijven proberen

  Eigenlijk ben ik een grote prutser. Ik blijf maar proberen, met vallen en opstaan, tot het me lukt. Te lui om hulp te vragen, of als ik het vraag veel te laat. Zo ben ik bezig met een Accesstoepassing om fiscale attesten af te drukken voor kinderen die op een speelplein geweest zijn. Het enige wat me nu nog niet lukt is om op duplicaten te controleren alvorens het kind, dag en betaalde bijdrage ingevoerd worden. Afin ik hoop het deze avond af te kunnen ronden want ik ben aan het einde van mijn probeersels.

  Ach dat zinkt allemaal in het niks bij wat er gebeurt in Tunesië, Egypte, Libië en andere Arabische landen. Daar komen de mensen op straat om te proberen andere leiders te kunnen kiezen, meer rechten en vrijheden te krijgen. Ze doen het met zo een overgave dat ze zelfs bereid zijn hun leven te geven. Wat zijn wij hierbij? Toeschouwers of onrechtstreekse participanten aan het onderdrukken van de opstanden? Doordat onze, Europese bedrijven, wapens leveren of geleverd hebben aan de dictaturen. Ja soms stel ik me weleens vragen bij het reilen en zeilen van de mensheid op deze wereldbol.

  Wat kan een mens nog meer doen dan H. Brusselmans te lezen in deze turbulente onzekere tijden? Zo ben ik naar de bibliotheek geweest om leesvoer en heb ik meegebracht Trager dan de snelheid van eerstgenoemde schrijver. Daarnaast een dikke turf over Access 2003, Story Telling en Crossover. Een mens moet toch een beetje bijblijven in de actuele kunstscene (waarover laatst genoemde boek gaat). Straks eens kijken naar de special van Blokken en daarna een hapje eten om te eindigen met de probleemstelling waarmee ik begonnen ben. Zo is de cirkel rond.

 • Weke weken

  Afgelopen week leek sterk op de week daarvoor. Sterker nog het was een doorslagje. Vrijdag is er niet van gekomen om te gaan zwemmen, thuis wat geholpen met meubels te verplaatsen en zo werd het weer een weekje overslaan. Zaterdag voormiddag op de kunstacademie een workshop door Stefaan Decostere over installatie en 'de korste weg is een omweg'. Interessante materie over werk, proces en hoe dit te bekijken, beïnvloeden. Na de middag nog wat op mijn computer bezig geweest voor Vivès. Het komt weer allemaal op een hoopje. Kijken voor de fiscale attesten, waar ik nog niet goed weet hoe het probleem op te lossen van dubbels in mijn tabel. Daarna moet ik www.vives-vzw.be van een nieuw kleedje voorzien. Dat wordt studeren op Drupal en ontwerpen dat de brokken ervan afvliegen.

  Zondagmiddag bij mijn broer langsgeweest voor de koffie. Even gekeken naar zijn nieuwe computer. Een vliegmachien van een pc. Met een SSD, harddisk die werkt als een usbstick, als opstartschijf. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was. Nu ja dat heb je telkens als je een nieuwe computer koopt, dan denk je die zal blijven meegaan. Dan wordt ie trager, of de nieuwe toestellen zijn weer sneller, tvalt natuurlijk te zien hoe je het bekijkt. We gingen nog een hapje eten en dan naar huis gaan, werd een beetje later. De ronde gemist... zal voor volgende week zijn.

  Gisteren nog even in de bibliotheek langsgeweest om wat op te zoeken over Access. Zo was ik later thuis en na het eten en de afwas snel nog even menu op de schoolwebsite gezet. Daarna naar Basta gekeken. Was de laatste aflevering. Toch hartelijk gelachen met de internetfraudeurs die ze bij hun kersen hadden. Dan onder de wol gekropen en een goeie tuk geslapen. Deze avond na school gekeken naar Corpse Bride van Tim Burton. Mooie animatiefilm (stopmotion) over een jongeman die per toeval met een lijk huwt, maar op het einde komt alles weer goed. Afin straks nog wat op een schoolsite zetten en daarna de boeken sluiten. De rest is voor morgen Lachen

 • Ik wist het

  Afgelopen zaterdag meegedaan aan de Chiroquiz. Met ons ploegje waren we tweedes. Aan mij zal het niet gelegen hebben. De helft van de namen kende ik niet en de andere helft had ik nog nooit van gehoord. Wat ik behoorde te weten kon ik niet opkomen. Zoals wat brengt de vierde ruiter van de Apocalyps? De dood. Ik zal het nooit meer vergeten. Na de quiz nog wat gedronken en een collega gezien die ook meegedaan had. Zij waren vijfdes, wat zeker niet slecht is. Onze prijs was een biermand en een tegoedbon voor adreskaartjes bij een lokale drukker.

  Snel nog even bloggen deze avond, alvorens te kijken naar Basta op televisie. Vandaag was raar begonnen. Ik hoorde vader met de wagen uitrijden, mijn broer had gebeld dat zijn oudste dochter zich niet goed voelde en of opa niet op haar kon passen. Dat hoorde ik op het antwoordapparaat toen ik opstond. Aanvankelijk dacht ik dat ze van de winkel gekomen waren om de oude diepvrieser mee te nemen; maar dat is vanavond gebeurd. Ik was nog wat langer bezig op het werk en daardoor later thuis. Mijn nichtje zei, toen ik binnen was, dag nonkeltje en ze was naar Ketnet aan het kijken.

  Deze week geen speciallekes. Allez toch niet dat ik nu al weet. Misschien zit het venijn hem in de staart? Afin, nu vrijdag zeker gaan zwemmen, vorige week met het slechte weer en het afwassen van de bakken uit de nieuwe diepvriezer is het er niet van gekomen. Ik moet wat aan mijn uithouding werken en zwemmen is daar goed voor. Zaterdag is er een Workshop gegeven door Stefaan Decostere op de kunstacademie. Verder staat er niks op het programma voor het weekend.