• De goede lamzak

  Twee weken verlof zijn zo om, ik kan ervan meespreken. Niet getreurd volgende werkweek is maar een korte week. Het op tijd opstaan zal weer wennen worden. Zoals deze morgen, een uur doorheen de wekkerradio geslapen. Als het dan acht uur was, geen zin om op te staan. Deze morgen was ik niet in mijn haak. Nadat ik gegeten had en me gewassen, een uurtje niksen op de computer: lees mail checken, even op Facebook en wat surfen op allerhande sites.

  Daarna om boodschappen geweest: om kalkoen en iets voor op de boterhammen. Vanaf morgen mag ik weer mijn boterhammetjes meenemen naar het werk. Morgenavond is er een drink van twee collega's die getrouwd zijn net voor de vakantie. Een drankje kan er wel altijd in. Zoals afgelopen zaterdag. Ik kreeg een berichtje van een vriend om wat te gaan drinken in de tuin. Eerst nog naar de bibliotheek geweest en boodschappen gedaan. Omstreeks half vier was het zover. Op het gemak een Straffe Hendrik naar binnen laten glijden. Daarna zijn we nog bij vrienden gepasseerd die aan het verbouwen zijn. Resultaat nog een paar pinten van hoge gisting gedronken en er uiteindelijk nog wat gegeten.

  Gelukkig was ik voor het donker thuis. Van wat op televisie afspeelde heb ik niet veel meer gemerkt. Op tijd gaan slapen en de volgende dag was het Pasen. Niet veel soeps uitgespookt: gekeken naar Luik Bastenaken Luik en daarna zelf een uurtje op de fiets gezeten. 's Avonds was er nog een optreden van de Nieuwpoort ConcertBand in Yzara. Ik heb er wat foto's genomen. Er zullen er wel een aantal mooie tussen zitten hoop ik, want ik heb met flits moeten trekken en met het toestel van mijn broer. Een onwennige combinatie.

  Donderdag ga ik met de maten naar Freddy Devadder gaan zien in Gistel. Ja de week zal zo weer om zijn. Voor zaterdag nog niks gepland. Misschien komen mijn broer, schoonzus en de kinderen om 's middags te aperitieven en te eten. 's Avonds is er in Varsenare een fuif op school van de kinderen. Eigenlijk heb ik weinig zin om naar ginder te gaan. Zou veel liever met de maten in de Zwerver wat gaan drinken… We zien wel hoe het lopen zal.

 • Zomer in april

  Een paar dagjes in de Ardennen gezeten en van het mooie weer genoten. Ik had geen zin om me in te smeren, vandaar dat ik nu verbrand ben. Maandag was het precies zomer in Oisy, na de barbeque ons wat in de zon gelegd en even ingedut, resultaat: rode armen en rode borstkas. De eerste zon was er teveel aan. De Ardennen was zowaar een smul- en drinkfestijn. Wat met de nichtjes gespeeld en veel uitgerust. Jammer dat het zo snel voorbij was.

  Zaterdag zat ik nog op Karma Hotel, pintjes staan tappen tot een uur of één. Weinig bekend volk gezien. Een bendje van Leffinge en één collega. Niks om over naar huis te schrijven eigenlijk. Zondag op weg naar de Ardennen na een rit van iets meer dan twee uur en half aangekomen aan de chalet, de familie zat nog aan de barbeque. Ze waren aan het verbroederen met de buren. Wij ons bijgezet met een glaasje wijn. Afin zo waren er nog een paar dagen. Dinsdagavond omstreeks tien uur waren we weer thuis.

  Vandaag veel te laat opgestaan en niet veel uitgespookt. Deze morgen mail bekeken en nog wat op de computer bezig geweest. Na de middag naar het nieuws gekeken en even uitgerust. Daarna mijn bed ververst, deze morgen veel te warm met mijn donsdeken en als dat nog enkele dagen zo een weer blijft dacht ik laat ik maar lakens leggen. Na de koffie een kleine twee uur gaan fietsen: de Freddy Martensroute doorheen de polders van Middelkerke. Blij dat ik weer thuis was, de wind begon op te komen.

  Zo is de tweede week van de paasvakantie halfweg. Nog een beetje voor Vivès bezig zijn, kijken voor geboortekaartjes en de rest van de dagen zullen zo voorbij zijn. Zaterdag naar de bibliotheek en misschien eens naar een vriendin die van een zoon bevallen is. Eerst eens bellen om te horen of het wel past.

 • Warhoofd

  Ik weet niet goed waar te beginnen. Er steekt van alles in mijn hoofd. Het is een warboel. Misschien moet ik maar weer eens een to do list opstellen. Een beetje klaarheid in de verwarring scheppen. Gisteren Ooit of te nimmer van Roald Dahl uitgelezen. Fijn maar beetje mistroostig boekje. Het schetst niet bepaald een vrolijk beeld van ons, de mens. Nu ben ik bezig in een boek over vriendschap te lezen. Ik zou graag met de maten een filmpje maken voor de kunstacademie. Ik zoek nog een pitch, een climax hiervoor zodat ik het verhaal rond kan krijgen.

  Straks komen mijn nichtjes af. De lieverds, ze zullen weer veel willen spelen, en af en toe doet nonkel mee. Daarom dat ik nu reeds aan het bloggen ben. Vanavond moeten de schatjes terug naar huis om te slapen en zullen wij nog even babysitten want vader en moeder zijn weg voor hun verbouwingen. Morgen zien we ze dan terug. Volgende week wordt de jongste zes jaar, het is een flinke meid! Wat groeien ze toch vlug.

  Hopelijk kan ik deze voormiddag nog boodschappen doen. Wat wijn inkopen om mee te nemen naar de Ardennen. Een paar dagjes verlof gaan nemen; er eens tussenuit. Toch beter eens kijken voor een planning anders raakt niks afgerond deze vakantie. Ik heb er zo een naar voorgevoel bij ofwel heb ik reeds teveel afspraken gemaakt. Zoals vrijdag en zaterdag meehelpen op Karma Hotel in het Casino van Oostende. Ach ja we zien wel welke vaart het loopt…

 • Vork en hooi

  Ik blijf een beetje met hetzelfde sukkelen: het design aanpassen van de site van Vivès en het zoeken naar een verhaal voor een filmpje. Twee zaken die op mijn lijstje staan sinds negen maart laatst leden. Ik kan geen vuist maken en het afwerken. De zaken staan 'on hold' om het zo te zeggen. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Vooral nadelen dan, ik blijf er maar mee bezig en het vordert voor geen meter.

  Volgende twee weken ben ik thuis maar of dat veel zoden aan de dijk zullen brengen, ik weet het niet. Maandag en dinsdag zijn de kinderen van mijn broer hier, woensdagavond gaan we naar de overburen wat gaan drinken. Donderdag is een vrije dag. Op vrijdag help ik met de opbouw van Karma Hotel, zaterdag sta ik achter de bar en zondag vertrek ik voor enige dagen naar de Ardennen.

  Nog even wat tv gaan zien en dan onder de wol. Een mens kan maar beter goed uitgerust voor de dag komen. Wie weet vat ik de koe nog wel bij de horens en loopt alles van een leien dakje. Ondertussen bezig aan een boekje van Roald Dahl: Ooit en te nimmer, een grappig boekje over RAF-piloten en Gremlins.

 • Kort

  Zaterdag twee april tweeduizend en elf. De wereld stevent af op een totale ondergang en ik zit me hier suf te piekeren om te weten wat ik wil, het is weer alles en niets in mijn hoofd. Teveel om op te noemen en te weinig om te doen. Wat schrijven, wat surfen, wat weet ik veel allemaal, een mens zou er horendol van worden. Deze avond is het streekbieravond van de plaatselijke Chiro. Jaren lid en leider geweest. Half verplicht om langs te gaan, hoor ik daar het bier niet zachtjes roepen? Samen met de maten een biertje drinken, wat kletsen en de andere mensen aanschouwen soms moet dat niet meer zijn. Al zou een leuk gesprek met een meisje niet misstaan op een dergelijke avond. Helaas hoe meer bier is in de man hoe minder wijsheid er overblijft.

  Morgen zondagmiddag kijken naar de Ronde van Vlaanderen. Wie zal het dit jaar halen? Philippe Gilbert, Tom Boonen of wordt het net zoals vorig jaar Cancellara? Het belooft een mooie strijdt te worden van man tegen man. Dat de sterksten mag winnen en dat het hopelijk wat spannend mag zijn. Ik weet nog niet of ik thuis zal kijken of op verplaatsing. Dat zullen we vanavond wel bespreken. Ik zie er al naar uit om de stervende zwanen bezig te zien.

  Nog een weekje te gaan en het is paasvakantie. Ben benieuwd of het ook zo een mooi weer wordt zoals het vandaag is; zomer in de lente. Het is eens iets anders. Even kijken in mijn agenda wanneer ik voor de Heilighartschool uitleg kan geven over bloggen. Helemaal niet zo moeilijk maar het moet eens getoond worden. Voila de mail is verstuurd. Straks eens naar het avondjournaal kijken. Wie weet of ze het niet zullen vertellen dat de wereld om zeep is? In ieder geval is het in de Japanse kerncentrale Fukushima helemaal naar de kloten: het radio-actieve materiaal loopt zo de zee in. Moeten we er nog tekeningetjes bij maken?