• Vriendschap

  Een streepje muziek op mijn computer. Een leeg hoofd en geen inspiratie. Afgelopen week is voorbijgevlogen en ik weet helemaal niet meer wat ik allemaal uitgespookt heb. In ieder geval mijn filmscenario afgewerkt. Dat was iets dat me bleef achtervolgen als een slepende ziekte. Normaal zouden we zaterdag laatst leden gaan filmen zijn. Kreeg ik 's ochtends geen bericht dat één van mijn vrienden, die mee zou spelen, ziek was. Dan over en weer gebeld en een nieuwe afspraak kunnen vastleggen. Het is voor komende vrijdag. Uitstel van executie.

  Dan heb ik maar wat gepoetst en op mijn koersfiets een nieuwe achterband gelegd. Twee dingen die al heel lang op zich lieten wachten of die ik alsmaar uitstelde. 's Avonds met een andere maat wat gaan drinken in de Zwerver. Was één uur toen ik thuis was. De zondag niks meer gedaan. Wat naar de koers gekeken, een tochtje gewandeld en 's avonds nog wat tv gekeken. Ja weggaan tot 's ochtends vroeg dat begin je te bekopen als je een jaartje ouder wordt.

  Gelukkig is het deze week een korte werkweek. Woensdagmiddag zit het er al op. Dan nog even naar de kunstacademie, donderdag Onze-Lieve-Heer hemelvaart, dat wordt een snipperdag. Ik voel het zo aankomen dat ik dan niet veel zal uitsteken misschien nog eens alles overlopen voor de vrijdag, moet er nog verder afgesproken worden? Daarnet nog even met mijn schoonzus zitten kletsen op Facebook, zo vliegt de tijd voorbij, kan ik ineens afronden en de boel afsluiten voor vandaag.

 • Filmscenario voor drie vrienden

  Afgelopen week geschreven aan een filmscenario. Nu nog een clou vinden en het is helemaal in orde. Een eigen verhaal voor drie mannen verzin je niet zo snel. Eigenlijk ben ik er in gedachten al mee bezig van eind februari. We zijn eind mei en het filmpje moet klaar zijn eind juli, voor de opendeurdag. Als ik dat nog maar haal. Het zullen nog hectische dagen worden, ik ben het er me van bewust. Eerst even kijken of ik er nog wat kan bij verzinnen. Daarna het script mailen naar mijn vrienden. Normaal zijn we zaterdag afgesproken om te gaan filmen. Spannend, wat zal het geven?

  Het weekend zat weer eens goed vol: vrijdagmiddag onverwacht naar Vivès gegaan. 's Morgens naar de kapster geweest. Toen ik thuiskwam zag ik het niet meer zitten om nog te gaan zwemmen, me eventjes met een boekje in de zetel gezet en omstreeks negen uur naar de Zwerver geweest voor een optreden van Psycho44. Was een hoop lawaai, gelukkig had ik oordoppen bij. Daarna nog wat met de maten staan kletsen en omstreeks middernacht naar huis.

  Zaterdagmiddag afgesproken in Varsenare om samen naar blankenberge te gaan kijken naar de zusjes die er zouden dansen. Het was een dansshow van Fedes. Er zaten heel mooie stukken tussen en de zusjes hebben hun beste beentje voorgezet. Nadien nog een ijsje gelikt en blijven eten in Varsenare. Weer middernacht toen ik thuis was. Zo vliegen de dagen om voordat je het goed en wel beseft is het zondag.

  's Ochtends om boodschappen, ik was een beetje moe in de voormiddag. Daarna nog een klein werkje op de computer volbracht, een correctie in een pdf van een folder voor Vivès. 's Middags terug naar Varsenare voor een schoolfeest van de meisjes. Ze hebben allebei weer een dansje mogen doen, daarna spelletjes spelen en wij hebben iets gedronken. Op een deftig uur naar huis, wat gegeten en daarna nog wat televisie gekeken. Zo zit ik nog altijd zonder volledig scenario en is het weer maandagavond.

 • Voor je het weet is het weer voorbij

  Vandaag had ik wat vroeger gedaan op school. Thuis gekomen en me aan het schrijven gezet. Ik ben bezig aan een filmscenario van een vijftal minuten, het gaat over vriendschap en wil het met mijn twee maten filmen. Al een pagina geschreven en getekend. Ben benieuwd of het nog wel wat zal worden. De druk neemt toe want het schooljaar loopt op zijn eind. We zijn reeds half mei en voor je het weet is het weer voorbij.

  Ik denk dat mijn schoolwerk onder controle is. Niet te luid roepen of ik haal me onheil op de schouders. Eens kijken voor nieuwe machines? Afhankelijk van welke school is er geld. Hoeveel geld? Ik word er ongemakkelijk door, alsmaar regelen en zien dat alles in orde komt. Soms is het mij ook eens teveel maar eigenlijk mag ik niet klagen. Alles gaat zijn gangetje, ik ben een speelbal in dit heelal een niemendal.

  Morgenavond ga ik bloedgeven bij het Rode Kruis. Alweer een avondje dat zo om zal zijn, wat eten en tv kijken en het is voorbij. Woensdagmiddag heb ik nog wat tijd om verder te werken aan het scenario en omstreeks 18h in de kunstacademie zijn om het te bespreken. Daarna gaan we een documentaire gaan bekijken in Vrijstaat O (in de Venetiaanse gaanderijen). Donderdag niks speciaals en vrijdagavond een optreden in de Zwerver… Zo zal de werkweek om zijn voor ik het goed en wel besef.

 • In mei leggen de vogels een ei

  Ik heb een kip en ei-probleem: niet kunnen updaten omdat er een probleem is. Na een poging tot update de boel om zeep geholpen. Dit wil zeggen nu kan ik met mijn systeem niet meer op het internet, dus lukt het helemaal niet meer om nog updates te doen. Eens kijken om een cd'tje te branden met een hogere versie van ubuntu en dan morgen proberen te upgraden van deze alternate-cd. Moet me wel lukken. Hopelijk krijg ik alles weer online.

  Verder een rustig weekje tegemoet. Al moet ik nog een filmscenario uitwerken, een computer herstellen (zie hierboven) en om een verjaardagsgeschenk gaan. Rustig blijven en ademhalen. Vorig weekend was wel druk. Dit weekend valt nog te bezien. Vrijdagavond is er een herdenkingsmis voor mijn moeder. Zaterdag is er een verjaardagsfeest van een vriend. Zondag misschien naar een babytje gaan kijken maar ik moet nog afspreken met de ouders.

  Ondertussen is mijn Macintosh de ubuntu-9.10-alternate-i386.iso aan het branden. Daarnet even met een collega op MSN gekletst. Ja de tijd gaat zo snel voorbij. Het draait alweer tegen tien uur en morgen is een nieuwe werkdag met nieuwe uitdagingen. Ik zie er al naar uit (sec) maar eerst van een goeie nachtrust genieten, de rest dat zijn zorgen voor morgen!

 • Kunst en vliegwerk

  Wakker geworden met het nieuws dat Bin Laden vermoord is. De Amerikanen hebben hun slag thuis. Wat het verder zal geven van aanslagen, een mens heeft er het raden naar. Hopelijk niet hier in mijn tuin. De plaatsen met veel volk mijd ik wel. Toch wel een onwennige wereld waarin we tegenwoordig leven. Je kan je nog zo goed verbergen als ze je willen hebben dan vinden ze je wel. Vraag het maar aan Osama, die kan ervan meespreken.

  Een beetje verstrooide gedachten, afgelopen weekend een jaartje ouder geworden. Goed en wel gevierd, zaterdag met de vrienden naar een Party in Varsenare geweest. Was best wel aardig. Beetje rondgekeken en gekletst. Eens niet op de dansvloer gestaan. Zondag kwam mijn broer met zijn gezinnetje. Lekker tafelen met de bende.

  Vandaag twee uur naar school weest werken. Een beetje de website aangepast; verder niet veel uitgespookt. Deze middag wat uitgerust, had geen fut om te beginnen. Me letterlijk in gang getrokken, en eindelijk het template voor de Vives-site afgekregen. Het is me vandaag uiteindelijk gelukt om een nieuw kleedje te voorzien voor die site. Eens navragen of ze nog geestigheden in petto hebben anders kan ik het deze week aanpassen en online plaatsen. Ik heb het thuis ontwikkeld op mijn Mac G5; daarna overgezet op de laptop. Bekeken in zowel Firefox als Explorer. Nog een paar kleinigheden daargelaten en het is af. Het ziet er fris en goed uit. Misschien nog wat televisie kijken en dan gaan slapen er is weer van alles te doen deze dagen: schoolfeest, optreden van Piv Huvluv enzovoort.