• De tijd vliegt

  Met moeite hou ik mijn ogen open. Gisteren had ik een rustdag (en dat op de laatste dag van de Tour de France). Al vele dagen bij mijn broer gaan helpen op de verbouwingen. Nu zijn we bezig met elektriciteit te leggen. Ondertussen werken ze verder aan de uitbouw en het dak. Dat moet er zo snel mogelijk af zodat ze met de opbouw kunnen starten. Het zal wat zijn, een bungalow zonder dak; zonder iets erop. Hopelijk valt het weer wat mee zodat het droog blijft binnen.

  Zaterdag na het werken nog een paar pinten gaan pakken met een vriend. Een andere vriend vertrok op reis naar het zuiden van Frankrijk. Eerst was er sprake van om samen te gaan, met de vrienden maar dat is afgesprongen. Het zal voor een andere keer zijn. Ook niet op de Gentse Feesten geweest. Er is zoveel te doen een mens zou niet weten waar eerst heen.

  Dus blijf ik thuis :-) weldra is juli voorbij en dan is het Theater aan Zee. Ik heb kaarten besteld voor een zestal voorstellingen. Het is altijd een beetje afwachten wat het worden zal. Op een korte beschrijving kan je moeilijk  uitmaken of het stuk de moeite zal lonen om te bekijken. Dus is het altijd een verrassing, goed of slecht we zien wel. Tussendoor nog even zien om af te spreken met een vriendin.

 • Ik weet het niet

  Twee weken van het verlof zijn reeds om, gisteren met de maten nog even in de Zwerver gezeten. Afspraken gemaakt om zondag 14 augustus een varkentje te roosteren en daarna in de kroeg beland. Het was niet al te laat want ze sloten het café omstreeks twaalf uur en wij nog snel één besteld. Zo werd het toch nog half één en later voordat ik in bed lag.

  Voor de verandering afgelopen weekend nog wat bij mijn broer gaan helpen. Vandaag een rustdag genomen. De was aan de kant gedaan, wat op de computer gewerkt. 's Middags gegeten en de afwas gedaan en dan nog de NAS-schijf op de bureau van Leffinge Leuren weer in orde gaan zetten.

  Ik zit met mijn gedachten overal en nergens. Woensdag met een meisje uit Sint Andries wat weest drinken in Brugge. Het was best aangenaam, de tijd vloog voorbij… dat is een goed teken. Helaas vliegt de vakantie ook voorbij en ik weet niet of ik nog weg zal geraken. Mijn gedachten dwalen af en ik weet niet of dat goed is.

  Een fascinerend boek gelezen over Bijna Dood Ervaringen van dr. Jeffrey Long. Ja er is leven na de dood. Hoewel, eerst zien zei de blinde, dan zullen we eens verder praten. Toch maar raar hoor mensen die schijndood geweest zijn en daarover kunnen vertellen. Ik geloof er ergens wel in, het leven is een vreemd gegeven en we hebben niet alle waarheid in pand. Er zijn nog vele raadsels en dat is maar goed ook!

 • Tussen droom en werkelijkheid

  Afgelopen weekend mijn broer en schoonzus helpen verhuizen. Gelukkig was het maar om de hoek. Pas als je je boeltje inpakt besef je pas hoeveel spullen een mens wel verzamelt. Als er dan nog kinderen bijzijn heb je ineens zoveel meer. Niet te doen wat de kinderen de dag van vandaag niet allemaal hebben. Dan durven ze nog te zeggen dat ze zich vervelen. Gelukkig zijn er nog de vriend(innet)jes om mee te spelen, dat scheelt stukken als je moet verhuizen. Ik ben er nog lichtjes stijf van. Al dat heffen, sleuren en bukken een mens wordt er zo moe van :-)

  Straks nog wat lezen in De onvergetelijke verhalen van Roald Dahl. Daarna zal het tijd zijn om te eten. Deze middag ben ik afsproken met een vriendin van een vriend zijn vriendin. Ja we zien wel wat dat worden zal, misschien wat gaan drinken en een wandeling op de dijk maken ofzo. Verder gaat alles zijn gangetje. De tijd vliegt voorbij, zo is de eerste week van de vakantie reeds voorbij. Een beetje kijken naar de Ronde van Frankrijk, belastingsaangifte invullen, kamers poetsen,

  Volgend week vrijdag vieren we Julie haar achtste verjaardag, 's avonds misschien nog naar een medewerkersvergadering van Leffinge Leuren. Het jaarlijkse festival in Leffinge dat weer naderbij komt. Met de hamvraag komt Selah Sue er optreden? Nog een klein beetje geduld en we worden beloond met een volledige affiche. Maar eerst nog genieten van de zomer! Al zie ik al weer uit naar de opbouw, het leukste van heel het festival. Jammer dat ik de maandag moet werken of ik hielp met het afbreken ook. Daarvoor is het student zijn wel super: volledig helpen opbouwen en afbreken.

  Tussen droom en werkelijkheid zit ik hier af te spreken met meisjes. We zien wel wat er volgen zal. Hopelijk een mooi wederzien. We zullen nu niet op de feiten vooruitlopen en we wachten de toekomst wel verder af. Met de tonen van Hooverphonic Eden (Live) sluit ik deze blog af. Wie weet zijn niet alle dromen bedrog...

 • Vakantie

  Een beetje versuft zit ik achter mijn Macintosh te surfen en doe een poging om te schrijven. Momenteel speelt er een lied van Placebo. De vakantie is begonnen en ik weet niet of ik daar nu blij om moet zijn? Ik zit gelijk met een dubbel gevoel. Enerzijds een zee van tijd en anderzijds niet goed wetend wat (eerst) gedaan. Zin om te lezen en verder te schrijven. Dan nog een paar verplichte nummers: verder werken aan de Speelvogelkrant voor Vivès. Kijken om de NAS van Leffinge Leuren te herstellen, één van de disks is stuk.

   

  Verder wellicht nog een vraag om een website voor een collega te maken. Ik zal er eens goed over nadenken of ik het niet moet uitbesteden aan een collega? Ik kan het misschien wel maar soms duren de dingen me te lang. Morgen, of overmorgen eens kijken om mijn belastingaangifte in te vullen. Van uitstel komt afstel. Gelukkig heb ik nog elf dagen de tijd, de voordelen van Tax on Web.

   

  Ook kijk ik uit naar de nieuwe Mac Pro van Apple. Wat met Final Cut Pro X? Wordt het programma aangeschaft op de kunstacademie? Of blijf ik verder met een oudere versie werken. Het wordt eens tijd dat ik mijn G5 vervang door een nieuwe computer. Zodat ik weer up to date ben. Normaal is het voor deze zomer, ergens in augustus wellicht, wanneer OS X Lion vrijgegeven wordt.