Afsluiten en weer starten

Vrijdag naar Freestate in Oostende gaan kijken met enkele mensen van de kunstacademie. Er was voor elk wat wils: van slecht over leuk tot en met tof. Er waren filmpjes en installaties, schilderijen, tekeningen, foto's en nog veel meer. Dirk, die de tentoonstelling mee heeft opzetten, heeft ons rondgeleid naar de verschillende locaties: een bunker uit de tweede wereldoorlog, een binnenschip, een verloren hoekje waar iemand alles in het wit zette, de kapel van het militair hospital, het fort van Napoleon en een oud magazijn waar het startpunt van de tentoonstelling was. 's Avonds was er een verjaardagsfeestje van Alfons. Een groepje muzikanten verwelkomde ons. Daarna was er een selectie van films van de jarige, tenslotte hebben we een glaasje (of twee) gedronken op Alfons en daarbij ons te goed gedaan aan de lekkere hapjes.

Zaterdagvoormiddag naar de bibliotheek geweest. Enkele leuke boeken meegebracht: eentje over schrijven en eentje van Milan Kundera. Eens wat literaire horizonten verkennen. Dat kan geen kwaad. Van een goed boek lezen is nog niemand doodgegaan, niet? Daarna even bij de beenhouwer binnengewipt om wat te eten. Na het eten met de fiets naar Varsenare gereden en daar geholpen met het maken van ramen: die met plastiek bespannen. Deze 'vensters' zullen tijdelijk de regen buiten moeten houden totdat de echte vensters (met driedubbel glas) geplaatst worden ergens half september. Ja de verbouwingen schieten goed op, vooral wat betreft de bovenbouw. Het gelijkvloers moet nog enkele zware ingrepen ondergaan. Zo moeten ze komen om stukken beton weg te zagen.

Zondag niet veel uitgespookt: 's morgens een bad genomen en wat gelezen in Een wetenschappelijke autobiografie van Aldo Rossi. Eén van de boekjes die ik aangekocht had toen ik nog in Gent studeerde. Ik ben er ooit eens aan begonnen maar heb het nooit volledig uitgelezen. Bij momenten is het een beetje saai, slaapverwekkend zelfs en dat heb ik dan ook gedaan. Laat gegeten, de afwas gedaan en nog wat op mijn laptop gesurfd. 's Middags nog even dag gaan zeggen aan de familie op de camping in Nieuwpoort. De vakantie was veel te snel voorbij; zo ben ik vandaag weer in schoonheid gestart. Nog voor ik op school was kreeg ik een telefoon dat er geen internet was… ja het liep al mank van voor ik gestart was, stel je voor zeg.

Commentaren

  • Wat betreft het wegzagen van de beton: Is het één van de namen waarmee Andrew nog heeft samengewerkt nu of heb je nog iets anders gevonden?

De commentaren zijn gesloten.