• Donderwolken

  De afgelopen week is voorbij gevlogen. Een beetje werken en verder thuis niet veel uitgespookt. Op vrijdag gaan werken op Vivès en 's middags helpen met het opbreken van de voortent van de caravan van opa en oma. Zo was het avond voordat we het wisten. Nog even op de computer bezig geweest en dan onder de wol want de volgende dag moest ik vroeg op…

  Zaterdag was er een fietstocht van één van de scholen waar ik werk. Afgesproken in Breskens. Na een douche en ontbijt, heb ik me naar de plaats van afspraak begeven. Ik was er als eerste. Nadat iedereen er was, ons ticket gekocht voor de overzet en dan met de fiets de ferry op. Het was een leuke dag met bezoeken aan een schapenboer, een plukboerderij en een imker. Een 'kleine' bui kon de pret niet bederven noch de twee lekke banden. Dat zorgde voor de nodige animo onderweg.

  Om weer aan de overzet te geraken een klein beetje rondgereden in Vlissingen. Uiteindelijk een boot later genomen dan voorzien. De tijd gedood met bierproeven: Jupiler, Heiniken of Bitburger welke pils is het? Ik heb gepast want aan tafel kwam er nog een aperitief en een glaasje wijn. In Breskens lekker gegeten en gedronken. Het was omstreeks elf uur toen we er vertrokken. Een uur later was ik thuis, de fiets uit de wagen gehaald en een slak doodgetrapt aan de voordeur…

  Deze week belooft druk te worden, redelijk wat schoolwerk. De kunstacademie gaat donderdag ook weer van start. Daar zal ik ook het een en ander moeten (uit)vinden wat ik ga doen. Niet getreurd, zo gaan de dagen snel voorbij . Dit weekend is er een barbecue van Leffinge Leuren. Alle medewerkers daarheen!

 • Afsluiten en weer starten

  Vrijdag naar Freestate in Oostende gaan kijken met enkele mensen van de kunstacademie. Er was voor elk wat wils: van slecht over leuk tot en met tof. Er waren filmpjes en installaties, schilderijen, tekeningen, foto's en nog veel meer. Dirk, die de tentoonstelling mee heeft opzetten, heeft ons rondgeleid naar de verschillende locaties: een bunker uit de tweede wereldoorlog, een binnenschip, een verloren hoekje waar iemand alles in het wit zette, de kapel van het militair hospital, het fort van Napoleon en een oud magazijn waar het startpunt van de tentoonstelling was. 's Avonds was er een verjaardagsfeestje van Alfons. Een groepje muzikanten verwelkomde ons. Daarna was er een selectie van films van de jarige, tenslotte hebben we een glaasje (of twee) gedronken op Alfons en daarbij ons te goed gedaan aan de lekkere hapjes.

  Zaterdagvoormiddag naar de bibliotheek geweest. Enkele leuke boeken meegebracht: eentje over schrijven en eentje van Milan Kundera. Eens wat literaire horizonten verkennen. Dat kan geen kwaad. Van een goed boek lezen is nog niemand doodgegaan, niet? Daarna even bij de beenhouwer binnengewipt om wat te eten. Na het eten met de fiets naar Varsenare gereden en daar geholpen met het maken van ramen: die met plastiek bespannen. Deze 'vensters' zullen tijdelijk de regen buiten moeten houden totdat de echte vensters (met driedubbel glas) geplaatst worden ergens half september. Ja de verbouwingen schieten goed op, vooral wat betreft de bovenbouw. Het gelijkvloers moet nog enkele zware ingrepen ondergaan. Zo moeten ze komen om stukken beton weg te zagen.

  Zondag niet veel uitgespookt: 's morgens een bad genomen en wat gelezen in Een wetenschappelijke autobiografie van Aldo Rossi. Eén van de boekjes die ik aangekocht had toen ik nog in Gent studeerde. Ik ben er ooit eens aan begonnen maar heb het nooit volledig uitgelezen. Bij momenten is het een beetje saai, slaapverwekkend zelfs en dat heb ik dan ook gedaan. Laat gegeten, de afwas gedaan en nog wat op mijn laptop gesurfd. 's Middags nog even dag gaan zeggen aan de familie op de camping in Nieuwpoort. De vakantie was veel te snel voorbij; zo ben ik vandaag weer in schoonheid gestart. Nog voor ik op school was kreeg ik een telefoon dat er geen internet was… ja het liep al mank van voor ik gestart was, stel je voor zeg.

 • Hoogmis

  Afgelopen week is voorbij gevlogen: een dag werken bij mijn broer, een dag thuis. Een avond op stap een avond voor de buis. Geen of weinig spectaculair nieuws te melden. Zondag het fameus zwijntje bij een vriend en vriendin gaan verorberen. We waren met een dertigtal mensen, vriend(inn)en, collega's, en mensen van Leffinge Leuren. Na afloop nog naar de Paulusfeesten gereden, ik was chauffeur en dacht het niet lang te trekken. Het was toch nog half twee… Deze morgen vroeg opgestaan op OLV Hemelvaart en andermaal naar Varsenare getrokken om te helpen bij de verbouwingen van mijn broer en schoonzus. We hebben de vloer in de garage afgebroken en een container gevuld.

  Vanavond zou ik graag Eva De Roovere zien op de Paulusfeesten. We zien nog wel of ik er geraak; kwestie van te doseren. Morgenavond zijn de feesten alweer voorbij, net als de vakantie en dat stemt me toch een beetje somber. Het er tegen opzien om opnieuw te starten. Het kan niet elke dag kermis zijn en er moet brood op de plank komen… het zal wel weer loslopen op school.

  Graag had ik nog wat gelezen en als het even kon nog wat geschreven. Bijna twee maanden thuis en amper een letter op papier gezet. Ik moet zeggen een hele prestatie, kwestie van het niet af te leren. Lezen heb ik wel gedaan: zoals onlangs Boy van Roald Dahl. Een onderhoudend boekje over zijn kinder- en jeugdtijd. Dat bracht me even terug naar mijn eigen kindertijd en notities daarover. Wie weet komt er hier nog weleens een stukje over verloren gegane glorie.

 • Sloopwerken

  Vrijdagavond met de vrienden op stap geweest, net zoals in de oude tijd. We zijn begonnen op het Visserspleintje in Oostende: pinten pakken in de Crayon, daarna in het Manuscript binnen geweest en om het af te leren nog eentje of twee op het terras van La Fayette gedronken. Omstreeks half één thuis, dat was nog schappelijk. 's Nachts in mijn bed bezig geweest met het foefelen aan de kabel van mijn linker box van de hifi-installatie. Ik dacht dat ik op zolder zat bij mijn broer. De volgende dag niet veel uitgemeten, rustig weg wat zitten lezen.

  Zondag heb ik De Alchemist van Paulo Coelho uitgelezen. Veel wijzer ben ik er niet door geworden, al vind ik het een leuk verhaal. 's Middags een poging ondernomen om wat te tekenen, op de tonen van TC Matic toch nog een schetsje gemaakt in een notitieboekje. Net toen ik het in het groot wou tekenen kwam mijn broer met zijn gezin langs. Ze waren de hele dag in Oostende geweest: 's morgens gaan zwemmen, dan wat gegeten en nadien nog naar de muziekwinkel om cd's. De kinderen hadden een DVD gekregen en wilden die natuurlijk bekijken.

  Vorige nacht werd ik wakker kwart voor twaalf. Ik dacht dat ik op het dak zat bij mijn broer. Het drong maar traag tot mij door dat ik in mijn bed lag. Daarna nog goed geslapen en het toch nog horen kletteren afgelopen nacht. Deze morgen gekeken voor een error bij opa Marc, probleem met update van Windows 7 SP1. Telkens als ik deze wens uit te voeren krijg ik één of andere foutcode. Het is me niet gelukt om het weg te krijgen, dan maar een mail gezonden naar de helpdesk van de Aldi. Vanmiddag helpen de oude keuken uitbreken en daarna gekeken hoe mijn broer de tussenmuur (9 cm dik gewapend beton) te lijf ging.

 • Ontwenningsverschijnselen

  De cd Back To Black van Amy Winehouse opgelegd. Een aan de drugs verslaafde alcoholicus die kort geleden het tijdelijke voor het eeuwige inruilde. De muziek zal altijd blijven plakken, zoals die van andere vroegtijdig gestorven muzikanten. We, een vriendin en ik, hebben het er gisteren nog over gehad dat de familie van Amy gezegd zou hebben dat ze wou afkicken. Ze wou graag kindjes krijgen. Cold Turkey met de dood als gevolg, wie zal het zeggen? Feit is dat Amy vertrokken is.

  Ikzelf worstel met ontwenningsverschijnselen van het helpen bij mijn broer zijn verbouwingen. De voorbereidende werken zijn afgelopen: de elektriciteit voor de benedenverdieping is gelegd. Het dak is verwijderd. Nu is een houtbedrijf bezig met de voorbereidingen voor de opbouw. Hopelijk blijft het droog totdat alles dicht ligt. Woensdag spreken ze van onweer, we zullen zien wat het worden zal.

  Ondertussen is het Theater aan Zee. Ik heb al een tweetal stukken gezien. 'Put' vond ik tussen de twee en Maannomaden was goed, helaas heb ik de laatste opvoering gemist wegens een andere afspraak. Dat brengt me naadloos terug bij Amy Winehouse en die vriendin. Vanavond ga ik de voorstelling Mier en siel bekijken, nog een kwartier te gaan en ik mag me beginnen klaarmaken…