• Knip en plak

  Vrijdagavond met een collega uit de kunstacademie naar de Velodroom van Oostende geweest. Er wat avondlijke opnames gemaakt. Ik ben blij dat die gelukt zijn. Het was toch tegen elf uur eer ik thuis was. Me in mijn bed gelegd en een dutje gedaan, eens een avondje zonder pc of tv. Het is eens iets anders.

  Zaterdag met een school een teamdag gehad. Was bijzonder geslaagd. We hebben de overzet genomen in Oostende, naar het Fort Napoleon geweest en er een rondleiding gekregen. In het terugkeren hebben we een terrasje gedaan aan de vismijn.'s Avonds zijn we naar Ithaka geweest waar we zelf ons eten mochten maken (we waren met een 22 tal personen) van soep tot en met de Irish Coffee. Toch eerst een foto voor de krant.

  Leffinge Leuren was iets natter dan vorige jaren en daardoor ook een ietwat lagere opkomst, ik sta in de Zeewacht van vrijdag laatst leden ivm de opbouw van Leffinge Leuren. Een vriendin van een goeie vriend heeft een artikel over mij en mijn twee maten geschreven. Zo kom je nog eens in de media.

  Zondag: het een en ander op computer gedaan voor school. Een hele waslijst opdrachten nog twee te gaan. Zal ik misschien straks nog voor kijken; als ik er nog zin in heb want ik ben al wat overwerkt vandaag. Veel te doen afgelopen weken; ik heb zelfs een weeklijst met to do's opgestelt… Dat is ook één van de eerste keren in mijn schoolloopbaan. Vandaag weinig zin om te bloggen, dus knip en plak…

 • Maar is het kunst?

  Ik heb hier, op mijn werkkamer, een boekje liggen over kunst, ik moet mezelf tegenhouden om er niet in te lezen. Het heeft een uitdagende titel en dito kaft maar ik ben al in drie boeken aan het lezen. Een wetenschappelijke autobiografie van Aldo Rossi, een boek over schrijven en Breinmeester van John Medina. Niet echt ontspannende lectuur zo je wil. Ik hou nu eenmaal van boeken waarbij je in slaap valt onder het lezen. Vooral als het weekend een feest is geweest.

  Leffinge Leuren is veel te snel voorbijgegaan. Ik hou er gemende gevoelens aan over. Genoeg gedronken, genoeg muziek gehoord en genoeg vrienden gezien. Soms liep ik er wat verloren bij, zo zonder vriendin. Dan denk je misschien kom ik wel iemand tegen... Dat is weleens sneu :-) maar we geven de moed niet op. Wat komen zal zal wel komen (en anders niet) ik zal er mijn slaap niet voor laten. Er waren weer mooie meiden te zien.

  Volgend weekend een teamdag van de afdeling Gerststraat uit Oostende. Ben al benieuwd wat het zal zijn, welke verrassingen we mogen verwachten. Ik zou nog een probleempje moeten uitzoeken voor school: in mijn content management systeem (cms ms) krijg ik geen grotere afbeeldingen als ik een album wil bekijken. Ik vraag me af wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn. Het heeft niks met rechten te maken, weer een uitdaging om het op te lossen maar het zal niet voor deze avond zijn.

 • Moe en het moet nog allemaal beginnen

  Afgelopen week vrijdag een ongevalletje gehad met een auto. Ik was met de fiets; resultaat voorwiel in een acht, een flinke blauwe plek aan mijn bil, knie geraakt en mijn grote teen doet nog altijd pijn. Zaterdag naar de fietsenmaker gereden om een nieuw wiel want zondag was er een fietszoektocht van de school te Varsenare. De fietstocht was leuk en we hebben geluk gehad met het weer dat zich koest gehouden heeft. 's Avonds hebben we mijn broer zijn verjaardag gevierd. Het weekend was zo om.

  Vandaag een drukke dag, ik heb alsmaar meer te doen en de tijd is voorbij voor je het weet. Gelukkig hebben ze wat geholpen om het computerlokaal weer operationeel te maken. Ik zag ertegenop om eraan te beginnen. Bedankt collega('s). Morgen ook nog een drukke dag voor de boeg. Hopelijk valt woensdag wat mee…

  Morgenavond beginnen we eraan: de elektriciteit voor Leffinge Leuren in de aanhangwagen laden. Het startschot van een hopelijk geslaagd festival. Nu ben ik toch een beetje moe en alles moet nog beginnen. Ik hoop dat ik woensdag op tijd thuis ben om 's middags te helpen met het leggen van de kabels en het hangen van lampen. Vrijdagavond zal ik het rustig houden. Zaterdag om negen uur moet ik bij de dokter zijn om bloed te laten nemen. Een mens moet er dan toch een beetje fris en er nuchter bijzitten.

 • Het ijzer smeden terwijl het heet is

  Het was me het weekje. Veel te doen op school, een mens zou bij momenten niet meer weten waar zijn hoofd staat. Gelukkig is alles op zijn plooi gevallen en zijn de bestellingen zo goed als rond. Nog eens kijken om Bingel op de verschillende scholen in orde te zetten. Het is eens zo en eens anders, ik mag van geluk spreken met zo een afwisselende job, dat kan niet iedereen zeggen.

  Afgelopen vrijdag op stap geweest met een vriend. Gaan kijken naar een benefietoptreden voor 1212 in Oostende. Optredens gezien van Guy Swinnen en de laatste showband. Guy was in vorm maar de laatste showband kon me zo niet bekoren. Een leerkracht van het St Andreas teruggezien. Hij vroeg of ik nog schreef… Het niet al te laat getrokken, het was nog twaalf uur eer ik in bed lag. Zaterdag gaan helpen met de verbouwingen bij mijn broer in Varsenare. Het lijkt een beetje op een oneindig verhaal. Veel werk, nog heel veel werk, hopelijk krijgen ze het klaar voor eind december.

  Zondag was er de laatste vergadering van Leffinge Leuren met een barbecue. Ik denk dat je het ijzer moet smeden als het heet is. Vraag dat maar eens aan de maten ;-) In het kort ging het hierom: een jongen staat te praten met een meisje en ze vinden elkaar wel leuk, waarom er dan niet aan beginnen? Het zijn mijn zaken niet maar als het aan mij lag dan zou ik het wel weten. Thuisgekomen omstreeks een uur of vijf en toen ik het avondmaal nuttigde voelde ik me niet kiplekker. Mijn boterham met paté is er weer uitgekomen; veel pinten drinken dat is toch niet zo aan mij besteed.