• Feestdagen en verlof

  Afgelopen week een druk programma afgewerkt. Een feestje op school hier, een receptie daar en ook op een andere school naar een kaas en wijnavond. Elke avond was er wel iets te doen; behalve op vrijdag. De vrijdag was een vrije dag; de hele dag op computer bezig geweest. Proberen om Drush werkzaam te krijgen op mijn NAS; zonder veel resultaat.

  Zaterdagmorgen om kerstgeschenken geweest in Oostende en ook even binnengewipt in de bibliotheek. ’s Middags met vader naar Middelkerke geweest om een geschenk. Tegen de avond dan rustig wat gegeten en gedronken voor kerstavond. Zondag kerstdag gevierd bij mijn broer en schoonzus.

  Tweede kerstdag op de werf van mijn broer gezeten. Ik voel het, dit wordt een werkvakantie. Morgen zal ik ook van de partij zijn; misschien woensdag een snipperdag nemen? Ik zie het nog wel, ik zou nog wat voor de kunstacademie moeten bezig zijn. Een voorstelling maken van mijn interactieve website. Plannen genoeg, gewoon te weinig tijd om ze uit te voeren.

 • Nog eentje voor het afgelopen is

  Alweer de laatste werkweek van het jaar. Niet te doen hoe snel alles wel gaat. Lijstje voor deze avond: boek uitlezen bibliotheek, check, kerstkaartje maken, check, bloggen, dubbel check. Ja ik kan niet klagen vandaag, alles loopt min of meer zoals ik gepland had. Je hebt zo van die dagen dat alles lukt en andere dat er niks lukt. Het is een beetje met het weer: ’s morgens zonneschijn en ’s middags regen.

  Vorige week is voorbij gegaan zonder dat ik het in de mot had. Woensdag nog bij een gepensioneeerde collega langsgeweest omdat zijn internet niet meer werkte. Twee telefoontjes en twee uur later was alles weer in orde. De Bbox even moeten resetten, nieuw gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd en alles ging weer als voorheen. Nog even het draadloos netwerk beveiligd en ik kon weer naar huis toe.

  Donderdagavond was er een lezing van Geert Vergauwe in de kunstacademie. Over de stand van zaken van interfaces bij computerapparatuur. Een interessante uiteenzetting. We mogen ons nog aan leuke dingen verwachten. Er staat veel op het punt gerealiseerd te worden. Zie ook het artikel van Patti Maes in de krant. Nieuwe manieren om met informatie en het internet om te gaan. Ik ben benieuwd wat dat zal geven.

  Vrijgdag te moe om nog bij vrienden langs te gaan. Het zal voor deze vrijdag zijn, als dat zal passen. Zaterdagavond is het reeds kerstavond. Nog niks gehoord om bij de familie langs te gaan. Voor oudejaar zal het wellicht met vrienden in Jabbeke zijn dit jaar. Eens hier, eens daar het moet niet altijd dezelfde plaats zijn. Verandering van spijs doet eten ;-)

 • Hersenspinsels

  Daarnet wist ik goed waarover ik zou schrijven. Nu, achter de computer gezeten, ontgaat het schrijven me een beetje. Rewind en de gedachten van daarnet weer bovenhalen. Ik ben een goed boek aan het lezen van André Aleman: Hersenspinsels met als ondertitel, Waarom we dingen zien, horen en denken die er niet zijn. Echt een aanrader voor allen die geïnteresseerd zijn in de werking van de hersenen en het soms laten afweten ervan.

  Ik heb een paar jaar geleden twee psychoses gehad. Blijkbaar is het niet ongewoon dit voren te hebben. De omstandigheden waren er: nieuw werk, een poging om een relatie aan te knopen met een vriendin en enkele moeilijke vriendschappen. Kwam daarbij telkens een periode dat ik minder goed sliep; de ideale mix voor het krijgen van wanen, hallucinaties of psychosen lees ik nu. Had ik die informatie maar vier jaar geleden (het boek dateert van dit jaar).

  Gisteren is de Sint bij ons thuis langsgeweest. Mijn broer is met zijn gezin afgekomen. De meisjes waren verrukt van wat de Sint gebracht heeft. Niet te schatten die schatten; eerste leerjaar en derde leerjaar. De oudste kwam in mijn oor fluisteren dat de Sint niet bestond, grappig ze heeft het van dit jaar door. Ik vind het wel jammer, het is een teken dat ze groot worden, het verlies van de kinderlijke onschuld enzovoort. ’s Avonds in het boek Hersenspinsels begonnen en vanavond verder gelezen.

 • Een appletje voor de dorst

  Afgelopen week was behoorlijk rustig. Genoeg werk op school. Woensdagmiddag boodschappen, ’s avonds naar de kunstacademie en donderdagavond helpen tappen met het optreden van Ben Howard. Veel schoon en jong volk. Er was werk genoeg en het was leuk. Vrijdag gaan werken in Brugge en ’s middags de DVD van Leopard (Mac OS X 10.5) in de brievenbus gevonden. Na het eten die op mijn Apple G5 gezet. Goed voor vijf uur installeren, updaten en opzoeken in verband met Quicktime. Alle programma’s werkten weer naar behoren. Alleen mijn webserver niet gecontroleerd.

  Zaterdag gaan opruimen bij mijn broer want op maandag kwamen ze om te shappe te spuiten, maar eerst Pur (vloerisolatie). Op het gemak wat opgeruimd en stof opgeveegd. Alles moest stofvrij zijn; een werkje zondag voor mijn schoonzus en broer. ’s Avonds met de vrienden zouden we naar Het varken van Madonna gaan kijken in de Kinepolis van Brugge. De zaal was moet je zeggen volgeboekt. Na veel gepalaver tickets gekocht voor In Time en dan eerst wat pintjes gaan drinken in het café.

  Gisteren, zondag, wat langer geslapen en in de namiddag beginnen kijken voor de webserver (Apache) en de databaseserver (MySQL) want ik gebruik mijn Apple computer om websites te ontwikkelen. Afin zo gezegd zo gedaan. Bijna zeven uur zitten surfen, suffen en zoeken om de boel weer op gang te krijgen. Tussendoor wat chatten met een collega het was aangenaam.

  Vanavond zeg ik tegen mezelf, laat ik eens kijken of alles nog werkt. Wat had je gedacht? Niks was minder waar, weer opnieuw beginnen met configureren en aanpassen. Webserver lijkt me momenteel OK maar nu maalt de MySQL server weer (kan niet verbinden). Onder het draaien van OnyX zit ik dan maar wat te schrijven. Kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen. Straks nog even de harddisk controleren door op te starten van DVD, er zijn fouten op…