Een nieuw jaar een nieuw begin

De eerste maandag van 2012, tijd voor een nieuwe post, eigenlijk heb ik niet zoveel te vertellen. Afgelopen week bijna de ganse tijd bij mijn broer weest helpen: buizen voor het ventilatiesysteem gestoken en elektriciteit voor de rolluiken gelegd. Dat was het zowat. Zaterdag een dagje pauze genomen. In de voormiddag enkele boodschappen gedaan, na de koffie een badje genomen en me klaar gemaakt om oudejaar te vieren. Dit jaar zaten we in Jabbeke bij een vriendin van een vriendin van een vriend (om het wat ingewikkeld te maken). Eerst zag ik er wat tegenop om te gaan maar eens ter plaatse viel alles aardig mee. Een paar glaasjes aperitief met hapjes en een bezoekje van een buschauffeur. Daarna een voorgerecht van vis en gourmet gegeten. Tijd om de kinderen in bed te stoppen. Wat later werd het middernacht: wensen voor het nieuwe jaar. Enkele berichtjes van familie en vrienden gekregen en verstuurd.

Omstreeks drie uur thuisgekomen en wijselijk in mijn bed gekropen. De rest van de vrienden zijn nog naar de Zwerver geweest maar ik had familie op nieuwjaarsdag. Mijn broer en zijn schoonouders kwamen langs om te vieren. Toastjes gemaakt en champagne gedronken. Daarna een menu van de culinaire dorpsslager genuttigd met bijhorende wijnen. Het was gezellig tafelen. Tegen de avond blij dat de genodigden opgestapt waren; ik was toch wel moe. Zo ben ik even ingedut voor de televisie. Wat later een telefoontje met mijn dooppeter. Ze zullen eens langskomen want hij heeft nog een zevental lp’s voor mij liggen. Nog gekeken naar de Pappenheimers en daarna gaan slapen.

Vandaag verder gaan helpen bij mijn broer. ’s Morgens elektriciteitskabels afgedicht door ze af te plakken. Na de middag gaten in de muren opgevuld zo danig dat er naast de vensters gepleisterd kan worden. Daarna boven gekeken en besproken om de elektriciteit en de bediening te steken. Dat zullen we morgen doen; opa Marc en ik. Nog een aantal meters kabel leggen en alles voorzien voordat de muren geïsoleerd worden en dichtgemaakt worden. We zullen er nog een paar dagen mee bezig zijn. Ondertussen verzamelen de kabels zich in de garage. Het is al een serieuze spinnenweb geworden. Dat wordt een serieuze puzzel om alles aan te sluiten op de kast met de zekeringen.

De commentaren zijn gesloten.