• Wat houdt een mens bezig?

  Ik zit hier nu al een half uur achter de computer en heb nog geen letter geschreven. Dan vraag je je af wat houdt een mens bezig? Wat surfen naar info over Apple, kijken of ik geen berichtjes heb en een muzieknummer op mijn nieuwe Nokia gsm zetten. Zo glijdt de tijd voorbij en voor je het weet is het zes uur en besef je dat je moet voortmaken want de tijd kent geen genade.

  Afgelopen week nog wat voor de kunstacademie bezig geweest. Een filmpje, dat een voorproefje is van wat een interactieve site zal worden, afgewerkt. Het valt te bezichtigen op: http://vimeo.com/35769571 (best te bekijken met een snelle internetverbinding anders zitten er teveel schokken in). Dit heb ik donderdag getoond in de les conceptbegeleiding. Positieve reacties gehad en sommigen hebben het goed ingeschat waarvoor het zou moeten dienen.

  Dit weekend voor de verandering bij mijn broer geholpen zaterdag. Verder isolatie in de muren gestopt. Ik vraag me af of het hen zal lukken om binnen de twee maand rond te geraken met de verbouwingen. De vloeren moeten nog gelegd worden, de keuken en badkamer geïnstalleerd, de elektriciteit aangesloten en idem met het water. Dan moeten ze nog alles verhuizen uit het huurhuis; nonkel Koen staat paraat. Zondag wat zitten lezen in een basishandboek over Flash 5CS, ik twijfel nog of ik de mastercollectie zal installeren op mijn laptop. Niels Albert zien winnen in de WK-veldrit te Koksijde, het verder rustig gehouden.

  Net zoals vorige week maandag geen tijd/zin om nog te bloggen. Een stukje gezien van God en klein Pierke. Het was best leuk en interessant; slechts de laatste helft gezien. Daarna Sofie Van Moll bezig gezien in Weg van de wereld. Het is toch een zotte doze ze. Een trouwfeest bijwonen in India (of was het Indonesië)? Afin de week goed ingezet en op naar het volgende drukke weekend maar later meer hierover.

 • Moet er nog sneeuw zijn?

  Van een collega gehoord: maandag zal het sneeuwen. Hip hip hoera de winter is nog niet gedaan. Afgelopen week was voorbij eer ik het wist. Woensdag naar de kunstacademie, donderdag was er een nieuwjaarsreceptie van de scholengemeenschap. Vrijdag was ik thuis, een dagje congé. Dat was buiten een telefoon van een andere collega gerekend. De laptop was in een acht geslagen. Problemen met updates en Service Pack 1 op een windows 7 home premium machine. Veel zitten zoeken en prutsen, uiteindelijk maandagmiddag de laptop naar fabrieksinstellingen teruggeplaatst. Ik vond er geen oplossing voor.

  Afgelopen weekend zat goed vol. Op zaterdag isolatie gestoken op de kinderen hun kamers. Ik hield er een droge keel aan over. ’s Avonds met de maten, en enkele vriendinnen, naar een optreden geweest van Oscar and the Wolf. Op een deftig uur thuis want zondag had ik een leuke ontmoeting met een lieve kleuterleidster. Samen wat gaan eten en een flinke wandeling gemaakt door de Brugse (binnen)stad.

  Gisterenavond eerst de laptop weer thuis afgezet en dan was ik uitgenodigd om een glaasje te drinken en een hapje te eten omwille van mijn schoonzus haar verjaardag. Ze is een jaartje ouder dan mezelf. Een hele show van de kinderen, ze waren in vorm! Een lied, een verrassing: lekkere koekjes enzovoort. Zo komt het dat ik deze avond pas mijn blogje heb kunnen bijwerken. Deze avond nog een aanpassing gedaan aan de mail van de laptop die ik naar fabrieksinstellingen terug gezet heb.

 • Een babbel

  Ik heb het weer in; ik ben halve dagen aan het klappen op chat.be. Het is in vlagen. Het ene moment kan ik het niet laten; het andere moment denk ik er niet aan. Ik denk dat ik weer in zo een vlaag terecht gekomen ben dat ik het niet laten kan. Raar maar waar het werkt verslavend. Vooral als je de mensen achter de nicknames leert kennen. Dan werkt het nog meer aanstekelijk dan anders. Is die er of niet, wat zeggen ze enzovoort.

  De eerste werkweek van januari achter de rug. Het was een redelijk drukke week. Vrijdagavond nog bij een leerling langs geweest voor een installatie van spraaksoftware. Dit weekend eens op het gemak geweest. Wat voor de kunstacademie bezig geweest op mijn Macintosh. Monteren van een voorstellingsfilm van mijn website die ik aan het maken ben. Allebei lijken ze op een slepende ziekte. Het sleept maar aan en ik raak er niet vanaf.

  Deze week een receptie van de scholengemeenschap. Allen daarheen. Het is een verplicht nummertje, met een aantal speeches en natuurlijk een hapje en een drankje. Misschien gaan we nog wel op stap met één of andere school. Valt nog te bezien. Dit weekend een afspraak met een vriendin gemaakt; samen wat gaan eten op zondag. Het mag al een beetje mooi weer worden; de dagen worden toch al wat langer, dat heeft goeie moed.

 • Weerwerk

  Even een muziekje opgelegd. Dat werkt altijd inspirerend. Vandaag weer gaan werken na twee weekjes bouwverlof. Tis te zeggen twee weken verlof waarin ik op de bouw van mijn broer zat. Het is eens zo en eens anders. Hun deadline is maart of april dit jaar en het gaat vooruit, zelfs verbazend goed vooruit maar er is nog zeer veel werk. Afgelopen week het bovenverdiep vol met kabels gelegd: elektriciteit, sftp voor de bediening en internet en coax voor de televisie om nog maar te zwijgen over de 100m draad voor de boxen.

  Vanmorgen weinig zin om op  te staan en opnieuw te starten. Gaandeweg weer op dreef geraakt, ik had een klein beetje aanpassingsproblemen. Gelukkig start ik op maandag maar om tien uur. Dat scheelt een slok op de borrel. Vanavond even de contactenlijst van mijn nieuwe GSM overlopen en aangepast: de dubbels verwijderen enzovoort. Daarna mijn buikje rondgegeten. Zo zit ik nu achter de computer, mail controleren en wat te schrijven voor mijn blog. Ik zal het hierbij laten en nog even televisie gaan kijken. Het is Arno en klein Pierke… toch even gaan zien!

 • Een nieuw jaar een nieuw begin

  De eerste maandag van 2012, tijd voor een nieuwe post, eigenlijk heb ik niet zoveel te vertellen. Afgelopen week bijna de ganse tijd bij mijn broer weest helpen: buizen voor het ventilatiesysteem gestoken en elektriciteit voor de rolluiken gelegd. Dat was het zowat. Zaterdag een dagje pauze genomen. In de voormiddag enkele boodschappen gedaan, na de koffie een badje genomen en me klaar gemaakt om oudejaar te vieren. Dit jaar zaten we in Jabbeke bij een vriendin van een vriendin van een vriend (om het wat ingewikkeld te maken). Eerst zag ik er wat tegenop om te gaan maar eens ter plaatse viel alles aardig mee. Een paar glaasjes aperitief met hapjes en een bezoekje van een buschauffeur. Daarna een voorgerecht van vis en gourmet gegeten. Tijd om de kinderen in bed te stoppen. Wat later werd het middernacht: wensen voor het nieuwe jaar. Enkele berichtjes van familie en vrienden gekregen en verstuurd.

  Omstreeks drie uur thuisgekomen en wijselijk in mijn bed gekropen. De rest van de vrienden zijn nog naar de Zwerver geweest maar ik had familie op nieuwjaarsdag. Mijn broer en zijn schoonouders kwamen langs om te vieren. Toastjes gemaakt en champagne gedronken. Daarna een menu van de culinaire dorpsslager genuttigd met bijhorende wijnen. Het was gezellig tafelen. Tegen de avond blij dat de genodigden opgestapt waren; ik was toch wel moe. Zo ben ik even ingedut voor de televisie. Wat later een telefoontje met mijn dooppeter. Ze zullen eens langskomen want hij heeft nog een zevental lp’s voor mij liggen. Nog gekeken naar de Pappenheimers en daarna gaan slapen.

  Vandaag verder gaan helpen bij mijn broer. ’s Morgens elektriciteitskabels afgedicht door ze af te plakken. Na de middag gaten in de muren opgevuld zo danig dat er naast de vensters gepleisterd kan worden. Daarna boven gekeken en besproken om de elektriciteit en de bediening te steken. Dat zullen we morgen doen; opa Marc en ik. Nog een aantal meters kabel leggen en alles voorzien voordat de muren geïsoleerd worden en dichtgemaakt worden. We zullen er nog een paar dagen mee bezig zijn. Ondertussen verzamelen de kabels zich in de garage. Het is al een serieuze spinnenweb geworden. Dat wordt een serieuze puzzel om alles aan te sluiten op de kast met de zekeringen.