Krokusvakantie

Er borrelt van alles in mijn hoofd. Ik droom over school, mijn werk en een vriendin. Dromen zijn bedrog maar vaak wel leuk om te beleven. Plato zei het al het leven is een droom, om de allegorie van de grot te parafraseren. Wie zal ons zeggen wat het leven is? Geen haan die erover kraait. Genoeg geleuterd over serieuze zaken laten we het speels houden vanavond.

Ik ben wat moe van het helpen op de verbouwingswerken bij mijn broer te Varsenare. Gisteren was er een mijlpaal voor de isolatie. Heel zijn huis is getest op winddichtheid en isolatiewaarde. Hij beschikt over een lage-energie-woning. Hierdoor kan hij nog net van de nu afgeschafte belastingvoordeel genieten. Gisteren kwam er een man metingen verrichten. Eerst het hele huis vacuüm zuigen en met rook kijken om luchtlekken op te sporen. Daarna met een infraroodcamera gekeken naar tochtgaten en vochtplekken. Om af te sluiten met nogmaals onder- en bovendruk te steken op het huis. Alweer een speciale belevenis op de werf.

Daarnet gelezen dat het ministerie van financiën met een virusprobleem te maken heeft. Ik hoorde ook dat er een nieuw computervirus de ronde doet. Hopelijk blijf ik er op mijn werk van gespaard. Eerst even opzoeken wat het juist kan zijn. Een naam kan ik er niet op plakken maar op de blog van Luc Beirens kun je meer lezen over ransomware. Och het kan ook bijvoorbeeld DNSChanger zijn. Op volgende site kun je controleren of je computer besmet is of niet. Indien wel en je het niet weet zul je vanaf woensdag 7 maart niet meer op internet kunnen. Zo blijft een mens bezig. Zoveel vragen en zo weinig antwoorden. De rest zal voor een volgende keer zijn.

De commentaren zijn gesloten.