Wordt het ooit beter?

Ik kan zo van die dagen hebben: geen zin om op te staan, geen zin om naar het werk te gaan, geen zin in niets. Raar maar vandaag was er zo een. Gelukkig is het vanavond overgegaan. Na het werk me in de zetel gezet en even alles vergeten, alle gedachten laten varen, dat kan opluchten. Daarna naar het nieuws gekeken, wat hetzelfde was als deze morgen op de wekkerradio, oude wijn in beelden gegoten. Kwestie van de mensen te informeren. Niks wezenlijks onthouden behalve dat Vermassen zich het best uit de zaak van de kasteelmoord zou terugtrekken, wat hij dan ook gedaan heeft hoorde ik later op de radio toen ik aan het eten was. Verder zouden ze een aanslag op Vladimir Poetin verijdeld hebben. De dwazen hebben altijd (on)gelijk, schrappen wat niet past.

Tot zover de actualiteit, nu over de droomwereld. In een ideale wereld had ik afgelopen week verder aan de website, die ik aan het maken ben op de kunstacademie, gewerkt. Tevens had ik een stukje muziek in elkaar gevlochten, ook voor de kunstacademie en nog wat over literatuur gelezen. Helaas lagen de kaarten anders tijdens de krokusvakantie; zo heb ik verder mijn broer geholpen met het leggen van onderparket en uiteindelijk ook parket. Lange dagen gemaakt; het is eens iets anders. Nergens aan hoeven te denken, wat handenarbeid uitvoeren, ’s avonds nog wat tv zien en dan onder de wol. Dromen over het schoolwerk en de verbouwingen. Om nog maar te zwijgen over wat ik me niet meer aan dromen herinner.

Zo schrijf ik hier elke week ongeveer hetzelfde, ik vraag me af of het ooit beter zal worden? Het leven is een raar gegeven waar ik niet over uitgedacht raak. Ik grijp naar een boekje van Herman Brusselmans: Weg met de literatuur. Met als ondertitel: Een baanbrekende studie. De gewone Brusselmans’ kost: zever in zakjes maar wel grappig om te lezen, soms. Misschien ben ik wel aangestoken door het nihilisme in zijn werken; tot treurnis toe. Om maar een aforisme te gebruiken. Zo zitten we weer bij de aanvang van dit schrijven; de cirkel is rond. Hiermee hou ik het voor bekeken.

De commentaren zijn gesloten.