• Wordt het ooit beter?

  Ik kan zo van die dagen hebben: geen zin om op te staan, geen zin om naar het werk te gaan, geen zin in niets. Raar maar vandaag was er zo een. Gelukkig is het vanavond overgegaan. Na het werk me in de zetel gezet en even alles vergeten, alle gedachten laten varen, dat kan opluchten. Daarna naar het nieuws gekeken, wat hetzelfde was als deze morgen op de wekkerradio, oude wijn in beelden gegoten. Kwestie van de mensen te informeren. Niks wezenlijks onthouden behalve dat Vermassen zich het best uit de zaak van de kasteelmoord zou terugtrekken, wat hij dan ook gedaan heeft hoorde ik later op de radio toen ik aan het eten was. Verder zouden ze een aanslag op Vladimir Poetin verijdeld hebben. De dwazen hebben altijd (on)gelijk, schrappen wat niet past.

  Tot zover de actualiteit, nu over de droomwereld. In een ideale wereld had ik afgelopen week verder aan de website, die ik aan het maken ben op de kunstacademie, gewerkt. Tevens had ik een stukje muziek in elkaar gevlochten, ook voor de kunstacademie en nog wat over literatuur gelezen. Helaas lagen de kaarten anders tijdens de krokusvakantie; zo heb ik verder mijn broer geholpen met het leggen van onderparket en uiteindelijk ook parket. Lange dagen gemaakt; het is eens iets anders. Nergens aan hoeven te denken, wat handenarbeid uitvoeren, ’s avonds nog wat tv zien en dan onder de wol. Dromen over het schoolwerk en de verbouwingen. Om nog maar te zwijgen over wat ik me niet meer aan dromen herinner.

  Zo schrijf ik hier elke week ongeveer hetzelfde, ik vraag me af of het ooit beter zal worden? Het leven is een raar gegeven waar ik niet over uitgedacht raak. Ik grijp naar een boekje van Herman Brusselmans: Weg met de literatuur. Met als ondertitel: Een baanbrekende studie. De gewone Brusselmans’ kost: zever in zakjes maar wel grappig om te lezen, soms. Misschien ben ik wel aangestoken door het nihilisme in zijn werken; tot treurnis toe. Om maar een aforisme te gebruiken. Zo zitten we weer bij de aanvang van dit schrijven; de cirkel is rond. Hiermee hou ik het voor bekeken.

 • Krokusvakantie

  Er borrelt van alles in mijn hoofd. Ik droom over school, mijn werk en een vriendin. Dromen zijn bedrog maar vaak wel leuk om te beleven. Plato zei het al het leven is een droom, om de allegorie van de grot te parafraseren. Wie zal ons zeggen wat het leven is? Geen haan die erover kraait. Genoeg geleuterd over serieuze zaken laten we het speels houden vanavond.

  Ik ben wat moe van het helpen op de verbouwingswerken bij mijn broer te Varsenare. Gisteren was er een mijlpaal voor de isolatie. Heel zijn huis is getest op winddichtheid en isolatiewaarde. Hij beschikt over een lage-energie-woning. Hierdoor kan hij nog net van de nu afgeschafte belastingvoordeel genieten. Gisteren kwam er een man metingen verrichten. Eerst het hele huis vacuüm zuigen en met rook kijken om luchtlekken op te sporen. Daarna met een infraroodcamera gekeken naar tochtgaten en vochtplekken. Om af te sluiten met nogmaals onder- en bovendruk te steken op het huis. Alweer een speciale belevenis op de werf.

  Daarnet gelezen dat het ministerie van financiën met een virusprobleem te maken heeft. Ik hoorde ook dat er een nieuw computervirus de ronde doet. Hopelijk blijf ik er op mijn werk van gespaard. Eerst even opzoeken wat het juist kan zijn. Een naam kan ik er niet op plakken maar op de blog van Luc Beirens kun je meer lezen over ransomware. Och het kan ook bijvoorbeeld DNSChanger zijn. Op volgende site kun je controleren of je computer besmet is of niet. Indien wel en je het niet weet zul je vanaf woensdag 7 maart niet meer op internet kunnen. Zo blijft een mens bezig. Zoveel vragen en zo weinig antwoorden. De rest zal voor een volgende keer zijn.

 • Sommige dagen zijn beter

  Ik kijk met een getwist gevoel terug op afgelopen week. Woensdag wou ik me klaarmaken om naar de kunstacademie te gaan toen ik een telefoontje van mijn broer kreeg dat vader gevallen was op de bouwwerf. Het was wel even schrikken, snel wat spullen genomen, gegeten en naar mijn broer gereden. Samen naar het AZ Sint-Jan gegaan, vader lag nog op de spoedafdeling toen we er kwamen. Nog even beneden gewacht en daarna samen naar afdeling 35 voor een kamer. Er nog wat gebleven en omstreeks half elf was ik weer thuis.

  De volgende dag alleen thuis, dat was al een poos geleden. Die avond naar de kunstacademie na een paar telefoontjes heen en weer met broer en vader. Alles verliep goed. Vrijdag, na het werken op Vivès, naar het ziekenhuis pa gaan bezoeken. ’s Avonds een etentje met één van de scholen. Het was lekker en leuk, niet al te lang gebleven omstreeks kwart voor één lag ik in bed. Toen ik thuiskwam was vader er ook, hij lag te slapen en heeft me niet gehoord.

  Zaterdag ’s ochtends eerst om boodschappen en dan wat in de krant van twee weken terug gelezen, kwestie van bij te blijven met de actualiteit. Na het eten naar de kunstacademie gegaan. Het was de dag van het deeltijds kunstonderwijs. Enkele collega’s gezien en ook een vriend waarmee ik nog op het Sint Lucas gezeten heb. Die avond niet meer op stap geweest en misschien was dat het beste ook. Tijdens mijn aanwezigheid op de kunstacademie verder gewerkt aan mijn interactieve site. Een navigatievenster gemaakt in Flash zoals in het programma Photoshop. Ik miste enkel nog de aansturing om het gebied te verschuiven in de navigator; dat heb ik ’s avonds in orde gebracht.

  Zondag was écht een rustdag. Nog wat gelezen, gerust en na de koffie de site van de kunstacademie overgezet op mijn netwerkschijf (die heeft een webserver aan boord). Daarna wat betalingen gedaan, zitten chatten en wachten tot een vriendin online kwam. Niet dus, dan maar gekeken naar de laatste aflevering van de Pappenheimers en een uitzending gezien van de Schleckbroertjes met Ivo Niehe. Dat bleek de Tros tv-show te zijn, zo werd het weer tijd om te gaan slapen.

 • Het gaat om concentratie

  Ik weet niet meer waar vorige week gebleven is. Het zal geen spectaculaire dingen opgeleverd hebben, toch niet dat ik me herinner. De gewone zaken op het werk, kijken voor internet, computers nazien… de hele zooi. Donderdagavond gekeken naar een laptop die Bluescreen-schermen gaf: de tijdelijke bestanden opgeruimd en de harddisk gecontroleerd. Het bleef maar duren. Die avond niet meer naar de kunstacademie geweest. Thuis nog wat gefoefeld in Flash niks bijzonders gerealiseerd.

  De vrijdag was ik thuis, ’s ochtends een handboekje van Flash CS5 doorploegd. Ik ben bezig met een website voor de kunstacademie en daar komen ook flashfilmpjes in. ’s Middags naar de bibliotheek geweest met de fiets, er wat gelezen, en in de sneeuwbui terecht gekomen. ’s Avonds met vrienden gaan kijken naar een toneelvoorstelling van Kiekteké: Drinkt God Duvel? Een leutig stukje vertier, nog wat gedronken na afloop en de vrienden weer thuis afgezet. Ook enkele collega’s gezien van de afdeling Lijsterbeslaan.

  Zaterdag bij mijn broer de laatste isolatie in de muren van de hall gestopt. Ik ben de hele dag bezig geweest op een mobiele stelling, dat was wel leuk en op het gemak. Daarna thuis een douche genomen en naar het teametentje van de afdeling Gerststraat geweest. Een beetje met de collega’s gebabbeld en ook een wedstrijd annex quiz gewonnen met ons ploegje van vijf. Als prijs kregen we een biertje van de Gerststraat (gebrouwen ter gelegenheid van 100 jaar Gerststraat). Ik was op een deftig uur thuis en heb niet teveel alcohol genuttigd want ik was weer Bob.

  Zondag weinig fut en zin. Door de koude naar de beenhouwer om boodschappen, na het eten de afwas gedaan en even zitten dutten. Ik was nog een beetje moe van de vorige lange dagen, even een siesta genoten, dat kan deugd doen. Daarna wat op mijn computer bezig geweest: mail controleren, muziek rippen en kijken om Drush op mijn netwerkschijf in orde te krijgen. Helaas zonder succes, wel een ander probleem met betrekking tot de webserver in orde gekregen. ’s Avonds nog even met een leuke kleuterjuf zitten chatten in gmail. Dan nog naar de Pappenheimers gekeken en dan werd het weer bedtijd en was de week voorbij.