Achtergrondgeluid

Gisteren wat notities genomen in een zakboekje. Over geluid, een opdracht in Audacity voor de kunstacademie en een vergadering voor de pedagogische studiedag van woensdag 14 maart. Een pagina volgeklad met een Bic. Van vorige week kan ik me slechts herinneren dat ik ’s ochtends alles behalve zin had om er tegenaan te gaan. Hopelijk zal het deze week beter zijn; we gaan ervoor. Ja het wordt ooit wel beter, met mij toch.

In omgekeerde volgorde zal ik het eerst over de vergadering hebben: die was er eigenlijk geen. Samen met een collega ict-coördinator de school rondgegaan om de lokalen te bekijken en tevens internet te testen. Tot nu toe ziet alles er nog behoorlijk uit. Het valt nog af te wachten met hoeveel ze uiteindelijk op het internet willen terzelfder tijd. Vrijdag weet ik meer en dinsdag zullen mijn collega en ik alles klaarmaken voor de woensdagvoormiddag. Gelukkig is het maar een halve dag en wordt het Openleercentrum van het secundair ook gebruikt.

Daarnet nog wat geluiden gemixed in Audacity op mijn Mac. Een opdracht voor de Kunstacademie: het maken van een impressie van een ruimte. Ik heb gekozen voor een toiletsfeer. Wat geluiden gesprokkeld op Freesound.org en het geluid van de ventilator opgenomen met mijn iPod. Heel de boel in Audacity geïmporteerd en daarna wat filters zitten uitproberen. Best een aardig programma en ook cross-platform. Zo heb ik de hele montage op mijn laptop gekopieerd. Dan kan ik het daar nog verder bewerken.

Tot slot nog een woordje over geluid: ik hou zo van muziek, liefst van al Rock and Roll. Af en toe een ander muziekje lust ik ook wel: Jazz, Klassiek, New Age of Lounge (om te relaxen), Pop, Electronica, R & B (vooral Prince en Amy Winehouse) en het beste hou ik voor het laatst Alternative. Welke rare categorieën houdt iTunes erop na? Zou dat nog een overblijfsel van wijlen Steve Jobs zijn? Met deze woorden hou ik het deze avond voor bekeken.

De commentaren zijn gesloten.