Afgeleid

Ik ben toch zo snel afgeleid, ik zou beginnen aan een nieuwe post. Opeens flits er door mijn hoofd: wat is er op televisie deze avond? Dan toch maar gekozen om eerst te beginnen met schrijven. Als je me vraagt wat ik uitgespookt heb in de eerste week van de Paasvakantie dan antwoord ik daarop: gelezen en op de computer zitten prutsen. Vrijdagmorgen naar de bibliotheek geweest dus eerst mooi de boeken uitgelezen. Daarna gaan helpen met de opbouw van Karmahotel in het casino van Oostende. Het was op het gemak, ik heb me duidelijk niet overwerkt. ’s Avonds nog wat gegeten in frituur Louis en pintjes gepakt in de Zwerver. Zaterdag niet veel uitgespookt: ’s morgens een bad genomen en mijn mail bekeken. ’s Middags weet ik veel wat ik nog uitgespookt heb alvorens nog even het een en ander op mijn netwerkschijf in orde te stellen. Omstreeks 19h me klaargemaakt om naar Karmahotel te gaan. Het was relatief rustig achter de bar, een paar collega’s gezien in de verte, wat pintjes getapt en gedronken. Omstreeks half vier naar huis gefietst. Er was duidelijk minder volk dan de vorige edities.

Zondag Pasen, opgestaan omstreeks half tien, gegeten en me gewassen. Om boodschappen naar de beenhouwer. Terug thuis de tafel gedekt, wat in de keuken geholpen en dan toastjes gemaakt. Rond de middag kwam mijn broer met zijn gezin. De kinderen hadden al snel gezien dat de Paashaas geweest was. Dan een glaasje champagne met toastjes genuttigd, een visvoorgerecht, een soepje en fazant als hoofdgerecht. Alles is vrij snel verlopen, na het eten de televisie opgezet om te kijken naar Paris-Roubaix en een denderende Tom Boonen te zien rijden. Mijn nichtjes scandeerden: Allez Tom Boonen. Het was grappig om te zien en horen. Ondertussen met de vaat geholpen. Na het dessert en de koffie is het bezoek opgestapt. Ze moesten nog naar opa Marc en oma Lieve in Brugge om paaseitjes te rapen. Toen even mijn klopje gekregen. Na het avondeten gebeld met mijn peter en nog wat tv gezien.

Vandaag wat zitten schrijven. Notities van dromen uit 1997 in een schriftje overgeschreven. Nadat ik twee maand verder gekomen was had ik er geen zin meer in. Dan wat zitten surfen en muziek beluisterd. Na het avondeten mijn Macintosh aangezet en me proberen, zonder dat ik afgeleid word, te concentreren op de post van deze week. Ik moet zeggen dat het me aardig gelukt is. Toch nog even kijken wat er op televisie is, anders nog wat foefelen aan de website die ik voor de kunstacademie aan het maken ben. Kwestie dat het wat opschiet deze vakantie.

De commentaren zijn gesloten.