Dag van de arbeid

Wat doet een mens op een dag dat je niet mag werken? Niks? Nee hoor, een beetje achter de computer zitten en nagenieten van zijn verjaardag, die we gisteren bij mijn broer hebben gevierd. ’s Morgens eerst om boodschappen geweest naar het shopping-centrum en ’s middags een visschotel in elkaar geknutseld. ’s Avonds een flesje bubbels en een flesje witte wijn meegenomen en dan een feestje gehouden in Varsenare. Het was fijn en iedereen — ook de nichtjes — heeft lekker gesmuld.

Het weekend is zo voorbijgevlogen, over vrijdag zal ik het evenwel niet hebben. Zaterdagochtend opgestaan, gegeten, bad genomen en me klaargemaakt om naar Brussel te gaan. We waren met onze groep van de kunstacademie afgesproken om naar Contour on Tour te gaan zien in de loketten van het Vlaams Parlement. Een tiental (interactieve) video’s van hedendaagse kunstenaars. Het was een mooie dag, eens op verplaatsing en we hebben nog wat gezien ook. ’s Avonds een eitje klaargemaakt met aardappelen en me voor de buis gezet: naar Gili en de Vrienden van de Veire gekeken.

Zondag waren we afgesproken om te gaan eten met de familie langs vaders zijde. Plaats van treffen was het kasteel d’Aertrycke te Torhout. Wij waren er het eerst afspraak rond twaalf uur. Wat later kwamen tante, nonkel en een neef toe, we zijn dan naar binnen gegaan en met het aperitief begonnen. Na een uur en kwartier was de familie compleet. Zo konden we aan de maaltijd beginnen. Ik geef je de link van het menu; geen zin om die hier over te schrijven.

Vandaag wil ik nog wat lezen, misschien wat schrijven en kranten opruimen. Na het eten, eerst de afwas doen, en wat lezen. Eventueel nog wat werken aan de site van de kunstacademie. We zien wel waar we zullen komen maar eerst nog wat cd’s rippen naar mijn netwerkschijf; ik ben er bijna mee klaar.

De commentaren zijn gesloten.