Harde schijven en andere rotzooi

Terwijl ik een image van een defecte schijf aan het terugplaatsen ben evalueer ik snel even afgelopen week. Maandag = blogdag. ’s Avonds nog wat opzoekingswerk gedaan rond Drupal 7 en galerijen (meer bepaald de module Galleria).  Dit dinsdagavond op mijn locale website (die op de laptop staat) uitgeprobeerd. Veel verder dan de huidige installatie op mijn netwerkschijf ben ik niet gekomen. Terug naar af dus.

Woensdagnamidag eerst naar een gepensioneerde drukker gegaan om naar zijn pc te kijken; cmos batterij vervangen. Daarna ijverig verder geprobeerd, gezocht en geploeterd aan de locale website voor de kunstacademie. Die avond niet meer naar de academie geweest, thuis verder gedaan tot het tijd was om in mijn bed te kruipen.

Donderdag na het werk direct gegeten en naar de academie geweest. Een beetje gekeken naar site, rond de pauze een vergadering met een docente conceptbegeleiding voor de bespreking van het restylen van hun website. Daarna nog wat geholpen met een collega-student op de academie (de opstelling van zijn werk voor de opendeurdag).

De vrijdagochtend heb ik eerst een lijstje opgesteld met uit te voeren werk. Min of meer alles kunnen doen, behalve: upload formulier voor mijn website en kijken wat ik nog moet doen voor het werk. Verder heb ik de site van Vivès aangepast, een aantal tegoedbons bekeken, om medicijnen en bankuittreksels geweest, tuinmeubels helpen buitenzetten. Na de middag naar Sint-Andries om pasfoto’s gereden en nog even in de Standaard boekhandel binnen gesprongen. Terug thuis koffie gedronken en dan een uurtje gefietst. ’s Avonds nog naar een optreden in de Zwerver geweest. Honkong Dong was aandoenlijk. Wat gedronken en dan omstreeks middernacht naar huis.

Zaterdag, na het nemen van een lekker badje, mijn mail gecontroleerd en opgezocht ivm Linux en clonen van een defecte harddisk. Het een en ander afgedrukt over dd_rhelp en ext2 bestandssysteem. Op de oude pc bezig geweest en de defecte harddisk aan een rits programmaatjes onderworpen. Afin veel gezocht en weinig gevonden. ’s Avonds eerst nog wat buiten zitten lezen en daarna naar Eurosong gekeken met een Duvel bij de hand, dat smaakte!

Zondag heel de dag op stap geweest. ’s Ochtends met de fiets naar Nieuwpoort; naar een aperitiefconcert van de Nieuwpoort Concertband gaan luisteren. ’s Middags met vader, broer en schoonzus iets gaan eten en een wandeling gemaakt. Terug thuis hapje gegeten en dan naar het concertgebouw in Brugge: dansoptreden van de nichtjes. Laat thuis, nog een pint gedronken en dan onder de wol.

Zo ondertussen is de disk overgezet en getest; alles lijkt weer te werken. Dat was nog eens rotzooi die harde schijf!

De commentaren zijn gesloten.