• Harde schijven en andere rotzooi

  Terwijl ik een image van een defecte schijf aan het terugplaatsen ben evalueer ik snel even afgelopen week. Maandag = blogdag. ’s Avonds nog wat opzoekingswerk gedaan rond Drupal 7 en galerijen (meer bepaald de module Galleria).  Dit dinsdagavond op mijn locale website (die op de laptop staat) uitgeprobeerd. Veel verder dan de huidige installatie op mijn netwerkschijf ben ik niet gekomen. Terug naar af dus.

  Woensdagnamidag eerst naar een gepensioneerde drukker gegaan om naar zijn pc te kijken; cmos batterij vervangen. Daarna ijverig verder geprobeerd, gezocht en geploeterd aan de locale website voor de kunstacademie. Die avond niet meer naar de academie geweest, thuis verder gedaan tot het tijd was om in mijn bed te kruipen.

  Donderdag na het werk direct gegeten en naar de academie geweest. Een beetje gekeken naar site, rond de pauze een vergadering met een docente conceptbegeleiding voor de bespreking van het restylen van hun website. Daarna nog wat geholpen met een collega-student op de academie (de opstelling van zijn werk voor de opendeurdag).

  De vrijdagochtend heb ik eerst een lijstje opgesteld met uit te voeren werk. Min of meer alles kunnen doen, behalve: upload formulier voor mijn website en kijken wat ik nog moet doen voor het werk. Verder heb ik de site van Vivès aangepast, een aantal tegoedbons bekeken, om medicijnen en bankuittreksels geweest, tuinmeubels helpen buitenzetten. Na de middag naar Sint-Andries om pasfoto’s gereden en nog even in de Standaard boekhandel binnen gesprongen. Terug thuis koffie gedronken en dan een uurtje gefietst. ’s Avonds nog naar een optreden in de Zwerver geweest. Honkong Dong was aandoenlijk. Wat gedronken en dan omstreeks middernacht naar huis.

  Zaterdag, na het nemen van een lekker badje, mijn mail gecontroleerd en opgezocht ivm Linux en clonen van een defecte harddisk. Het een en ander afgedrukt over dd_rhelp en ext2 bestandssysteem. Op de oude pc bezig geweest en de defecte harddisk aan een rits programmaatjes onderworpen. Afin veel gezocht en weinig gevonden. ’s Avonds eerst nog wat buiten zitten lezen en daarna naar Eurosong gekeken met een Duvel bij de hand, dat smaakte!

  Zondag heel de dag op stap geweest. ’s Ochtends met de fiets naar Nieuwpoort; naar een aperitiefconcert van de Nieuwpoort Concertband gaan luisteren. ’s Middags met vader, broer en schoonzus iets gaan eten en een wandeling gemaakt. Terug thuis hapje gegeten en dan naar het concertgebouw in Brugge: dansoptreden van de nichtjes. Laat thuis, nog een pint gedronken en dan onder de wol.

  Zo ondertussen is de disk overgezet en getest; alles lijkt weer te werken. Dat was nog eens rotzooi die harde schijf!

 • Einde van het schooljaar

  Afgelopen weekend was het zover: mijn petekind deed haar eerste communie. Ze zag er stralend uit in haar kleurrijke outfit. Na een lange eucharistieviering eerst een glas bij mijn broer gedronken en foto’s gemaakt. Daarna uit weest eten aan de kanten van Wenduine. Lekker gegeten en gedronken. ’s Avonds nog een hapje bij hen thuis gegeten en omstreeks half elf naar huis gereden. Het was een mooie luie dag.

  Vrijdag en zaterdag aan mijn computer bezig geweest. Gekeken om de website, die ik als opdracht voor de kunstacademie aan het maken ben, verder op punt te stellen. Het lukt me niet direct om de beveiliging goed in te stellen zodat de mensen enkel iets kunnen toevoegen en niet alles kunnen verwijderen. Misschien moet ik zelf wel een module schrijven? Vrijdag naar Reyers laat gekeken en zaterdag Gili en De vrienden van de Veire gezien.

  Gisteren écht lui geweest. Ik zou ’s ochtends een fietstochtje maken… niet gedaan dus. Wel een douche genomen en om boodschappen gereden. Tussendoor nog wat in de krant gelezen en na de middag pas op de computer bezig geweest: wat studiewerk verricht rond Drupal 7 (en het bovenstaand probleem verder onderzocht). ’s Avonds nog wat tv gekeken.

  Na het eten kijk ik om wat verder zoeken en prutsen. Ik ben in de buurt maar kom er net niet. Straks even het gezonde verstand aan het werk zetten. Daarnaast ben ik in een drietal boeken aan het lezen: eentje van Umberto Eco over schrijven, een boekje over Plato en het fameuze boek Story Telling. Alles staat nu in functie van afspraken voor school, de kunstacademie en het maken van websites.

 • Waar waren we gebleven?

  De tijd vliegt zo snel dat je nauwelijks nog weet waar je gebleven bent. Nou ja het is een teken dat het vooruit gaat. Ik heb vrijdag een paar lijstjes opgemaakt en ik kan al beginnen met schrappen. Het is eens wat anders. Afgelopen weekend toch nog het één en ander uitgespookt. Zo heb ik stof afgedaan op mijn kamers en mijn auto eens gewassen. Wat was dat lang geleden. Na een badje en een hapje met een vriend naar The Vow gaan zien. Mannekes wat was ik aangedaan door die film. De traantjes stroomden uit mijn ogen. Lang geleden dat ik nog zo emotioneel was bij een film. Het zal wel aan het onderwerp gelegen hebben. Nadien nog wat pintjes weest pakken in de Zwerver.

  Zondag niet met de vrienden mee geweest naar de Kattestoet in Ieper. Ik zag het niet écht zitten om veel uit te spoken na het doorzakken van zaterdag. Bijgevolg dus ook niet veel gedaan. ’s Middags even met de fiets naar zee gereden. Een mooi meisje tegengekomen die aan het lopen was. De foto’s bekeken aan de Venetiaanse Gaanderijen en daarna weer naar huis gereden. Verder niet veel meer gedaan; nog een anderhalf uur op de chat gezeten en wat tv gekeken.

  Vandaag van de ene school naar de andere gereden. Een kleine vijfendertig kilometer op de teller. Ook nog terug met gegaan met een router die niet deed wat ik wou. Een andere en blijkbaar betere gekocht. Nog wat langer bezig geweest vanavond. Thuisgekomen een hapje gegeten en wat op de computer bezig geweest. Na het eten tijd om te bloggen en ondertussen de chat volgen. Wie zegt nu nog dat mannen geen twee dingen tegelijk kunnen?

 • Verhaaltjes verzinnen

  Ik probeer me te ontspannen en wat te schrijven. Een muziekje op de achtergrond om in de sfeer te komen. Ik ben nogal moe, deze avond nog tot half zeven bezig geweest op school. Een geïnfecteerde computer proberen virus-vrij te krijgen, dat is wel moeilijk als je slechts in veilige modus Avast kan installeren (nadat je door middel van ComboBox in veilige modus raakt… ). Om een lang verhaal kort te maken: een zwaar geïnfecteerde machine die ferm tegenwerkte.

  Nog een paar maand te gaan en het is grote vakantie. Ik weet niet goed wat eerst te doen, dus doe ik als gewoonlijk niks. Zo kan ik niet kiezen tussen lezen, kranten opruimen = artikels verzamelen van wat me interesseert en achter de computer zitten. Het feit dat je dit leest wil wel zeggen dat ik achter mijn computer zit te schrijven. Dit weekend zitten lezen in Story Telling, eindelijk het boek in eigen bezit. Ik zou er nog wat in moeten lezen, verhalen verzinnen kan iedereen.

  Verder kijken voor de website van de kunstacademie en kijken voor een ontwerp voor Zeno, daar heb ik welgeteld anderhalve week voor. De site die ik maak als opdracht voor de kunstacademie zou in orde moeten zijn eind mei; dat wordt nog een beetje puzzelen en zoeken om alles in goede banen te leiden. Op school ook nog wat computers in orde te zetten (een server of twee en een router gaan omwisselen). Om te besluiten nog even zitten chatten straks op chat.be?

 • Dag van de arbeid

  Wat doet een mens op een dag dat je niet mag werken? Niks? Nee hoor, een beetje achter de computer zitten en nagenieten van zijn verjaardag, die we gisteren bij mijn broer hebben gevierd. ’s Morgens eerst om boodschappen geweest naar het shopping-centrum en ’s middags een visschotel in elkaar geknutseld. ’s Avonds een flesje bubbels en een flesje witte wijn meegenomen en dan een feestje gehouden in Varsenare. Het was fijn en iedereen — ook de nichtjes — heeft lekker gesmuld.

  Het weekend is zo voorbijgevlogen, over vrijdag zal ik het evenwel niet hebben. Zaterdagochtend opgestaan, gegeten, bad genomen en me klaargemaakt om naar Brussel te gaan. We waren met onze groep van de kunstacademie afgesproken om naar Contour on Tour te gaan zien in de loketten van het Vlaams Parlement. Een tiental (interactieve) video’s van hedendaagse kunstenaars. Het was een mooie dag, eens op verplaatsing en we hebben nog wat gezien ook. ’s Avonds een eitje klaargemaakt met aardappelen en me voor de buis gezet: naar Gili en de Vrienden van de Veire gekeken.

  Zondag waren we afgesproken om te gaan eten met de familie langs vaders zijde. Plaats van treffen was het kasteel d’Aertrycke te Torhout. Wij waren er het eerst afspraak rond twaalf uur. Wat later kwamen tante, nonkel en een neef toe, we zijn dan naar binnen gegaan en met het aperitief begonnen. Na een uur en kwartier was de familie compleet. Zo konden we aan de maaltijd beginnen. Ik geef je de link van het menu; geen zin om die hier over te schrijven.

  Vandaag wil ik nog wat lezen, misschien wat schrijven en kranten opruimen. Na het eten, eerst de afwas doen, en wat lezen. Eventueel nog wat werken aan de site van de kunstacademie. We zien wel waar we zullen komen maar eerst nog wat cd’s rippen naar mijn netwerkschijf; ik ben er bijna mee klaar.