• Niks nieuws onder de zon

  Gisteren was het een Jos-dag: lang geslapen. Daarna opgestaan, gegeten en me gewassen. Tegen dan was het haast tijd om op boodschappen te gaan. Eerst nog wat de slaapkamers gepoetst en dan ’s middags een hapje gegeten. Geen zin om verder te doen dus me in de zetel gezet en wat uitgerust van de vermoeiende werkweek. Naar het Belgisch Kampioenschap wielrennen gekeken, niet verwacht dat Tom Boonen nog ging winnen verder gepoetst en koffie gedronken. Voor het avondeten: mail bekeken en wat zitten chatten met een spook uit de Limburg. ’s Avonds gezien hoe de Engelsen onderuit gingen tegen de Italianen bij de strafschoppen.

  Vandaag een beetje zitten opruimen op het werk: foto’s op de server zetten, phpMyAdmin installeren op een andere server en backups genomen van de data. Wat vroeger mogen stoppen en afspraken gemaakt voor volgende week. Thuisgekomen koffie gedronken en daarna half uurtje naar muziek op mijn iPod zitten luisteren. Me aan de computer gezet en verder gewerkt aan de nieuwe lay-out voor de site van Zeno. Daarna de hele zwik doorgemaild (een viertal pagina’s gemaakt in Photoshop als jpeg bewaard).

  Verder niet veel nieuws te vertellen. Het wordt stilaan vakantie en dan zal ik hopelijk wat kunnen lezen en enkele verhalen schrijven. Momenteel staat alles on hold en in functie van het (school)werk. Zoals een collega op Facebook zette: aftellen. Ik sta er eigenlijk niet veel bij stil want het gaat zo al snel genoeg. Woensdag feestje; zondag bbq van de Nieuwpoortconcertband. Daarna nog twee dagjes en het schooljaar zit er weer op…

 • Eentje om in te kaderen

  Deze week is een drukke. Vanavond na het werk bij een oud-collega langs geweest; er waren problemen met hun mail. Morgenavond komen er vrienden om wat te eten en te drinken. Dat zal vlug laat gaan zijn.

  Woensdag moet ik de filmpjes van de eerste communie afkrijgen op school, ’s middags vieren we twee collega’s hun verjaardag met een hapje en drankje en daarna mag ik om mijn nieuwe wagen. ’s Avonds klaarzetten voor de opendeurdag van de kunstacademie.

  Donderdagavond, na het werk, verder klaarzetten voor de opendeurdag. Vrijdag en zaterdag present zijn op de kunstacademie — opendeur. Voor zondag heb ik niks gepland. Eerst deze week proberen door te komen.

  Daarna zal het hard gaan; de laatste schoolweek. Her en der nog een eindejaarsfeestje. Hopelijk blijft het weer wat droog, dan kan ik met de fiets gaan. Nu nog wat tv zien, ik ben versleten, het is een lange dag geweest…

 • Apple flikt het weer

  Afgelopen weekend lekker geluierd. Zaterdag Jos-dag en zondag vaderdag. Zo was er voor elk wat wils :-) Vanavond nog wat langer gewerkt; de laptop van de zorg-coördinator van Mariakerke hersteld. Nieuwe harddisk weest halen; dus opnieuw installeren en gegevens terugzetten van de oude disk.

  Een telefoontje gekregen van de garage. Woensdag ga ik kijken voor een nieuwe wagen. Het wordt allicht een new 308 black and silver met een 112 pk (startstop)motor. In het zilver grijs. Ja het zal mooi staan voor ons huis.

  Vanavond een beetje ontgoocheld door de Keynote van Apple. Wel een fantastische nieuwe MacBook Pro met Retina display 2880×1800 pixels (5 miljoen beeldpunten). Het is om duizelig van te worden… Aan de andere kant was er geen nieuws over een mogelijke nieuwe Mac Pro, enkel de processors zijn versneld, dit noem ik geen nieuwe Mac Pro.

  Wellicht koop ik me een nieuwe MacBook Pro als het nieuwe OS, Mountain Lion, uit is. Dan zal er al meer geweten zijn over de tekortkomingen. Ik weet waar ik voor kan gaan sparen.

 • Een brandstoflek

  Donderdagavond met de wagen naar de kunstacademie gereden. Rare vaststelling: een honderdtal km op de teller en de brandstofwijzer op één vierde. Er klopte iets niet! ’s Avonds niet meer naar gezien want het was al na tien uur. Vrijdagochtend de auto op het voorland geparkeerd en even onder de wagen gekeken. Aan de aansluiting van de de brandstoftank naar de vaste mazoutleiding was er een lek. Het drupte eruit. De garage gebeld en ik mocht nog in de voormiddag gaan, ik zou een vervangwagen krijgen. Gelukkig was ik niet te laat opgestaan. Zo gezegd zo gedaan. Ik met mijn oude auto naar de garage en daar papiertje ondertekend en dan, een beetje onwennig, met de new 308 naar huis gereden. Thuis gekomen, een beetje gekeken naar de nieuwe wagen, er stond slechts 333 km op de teller.

  Nog even wat aanpassingen gedaan aan de website van Vivès, gegeten en verder gewerkt. Nadien nog wat gesurft en gekeken op de site van Peugeot wat dat wagentje kostte. Verder niet veel meer gedaan vrijdag of ik kan het me toch niet meer herinneren. Zaterdag wat gecomputerd en de kamer gepoetst. Zondag was er schoolfeest van de nichtjes. Ik met de vervangauto naar Varsenare gereden. Nog op tijd thuis en even gekeken op internet naar Leeuwe Ocassies.

  Deze morgen de auto naar de garage teruggebracht en info gevraagd over de auto. Prijzen en overname van mijn ‚oldtimer’ Deze maand neem ik wellicht een beslissing wat betreft het aanschaffen van een andere auto., nieuw of tweede hands. We zullen wel zien eerst nog een aantal websites afwerken. Ik heb nog even bedenktijd. Nu is het alvast tijd om onder de wol te kruipen, alweer elf uur…