Vakantie

Eerste week van de vakantie, een korte evaluatie: wat langer slapen, wat op de computer 'werken’ en kijken naar de aankomst van de Tour de France. Kortom binnen bezig zijn want buiten is het een hondenweer. Slechts een paar keer op de fiets gezeten om een uurtje te fietsen. Woensdag 11 juli getapt met het optreden van de Robert Cray Band. Veel volk weinig verkocht. Het mag eens zo zijn en eens anders. In het weekend was er een feest van de schoonouders van mijn broer. Feesten en foto’s maken. Dat was nog eens een 50 jarig huwelijksfeest!

Daarnet nog een betaling gedaan op internet: aankoop van software, meer bepaald Nero 11. Je surft naar de website, je logt in en je bestelt een update voor een prikje. Daarna betaal je met 'elektronisch’ geld want je hebt een paypall account. Dat wil zeggen dat je af en toe wat geld van je bankrekening op de internetbankrekening overzet via de computer. Als de betaling is voltrokken – geen cent gezien – mag je de software downloaden. Je krijgt nog een mail met de bevestiging van je betaling en het serialnumber en je kan aan de slag. Straks even op cd branden.

Zaterdagavond gekeken naar Minority Report van Steven Spielberg. Een onderhoudende film met enkele futuristische aspecten als de algemene irisscan, speciale transportmiddelen en nog een paar zaken. Het stemt toch tot nadenken over de nabije toekomst. De film speelt zich af in 2054, wat al bij al niet zover van ons afligt. De film kon mij bekoren; ik zal die zeker nog eens bekijken.

De commentaren zijn gesloten.