De wereld is een showtoneel

Afgelopen week, uit nieuwsgierigheid naar waar de tijd gaat, notities genomen bij wat ik uitspook. Vorige maandag in de tuin bezig geweest: het gras afgereden. Gevolg blaren aan de rechterhand door het met de grasschaar afsnijden van de zijkanten van het gazon. De volgende dagen heb ik telkens ’s morgens verder gelezen in het boek Reis naar de toekomst. Dinsdagmiddag ben ik, na een half uur aarzelen, naar het Fort Napoleon gefietst om er de tentoonstelling van Storm Thorgerson te gaan bekijken. Ik wist niet dat ik verschillende cd’s staan had met artwerk van zijn hand. Mooie selectie van platen- annex cdhoezen.

Woensdagmiddag uiteindelijk met de fiets naar Varsenare gereden om nieuwe remblokken voor en achter te laten monteren. Ik moet in augustus nog eens teruggaan om een nieuwe ketting en tandwiel vooraan. Even bij mijn broer en schoonzus binnengesprongen. Ze maakten zich klaar om de volgende dag op reis te vertrekken. ’s Avonds om schoenen naar Middelkerke, van de solden geprofiteerd om nieuwe zomerschoenen aan te schaffen.

De volgende dag kranten van vorig jaar doorgenomen en opgeruiumd op mijn kamer. Wat op de laptop bezig geweest: anderhalf uur zitten chatten en een column geschreven. Hiervoor verwijs ik naar de site van Deus ex Machina (onder het pseudoniem Bart Deleyn). De volgende ochtend nog wat gelezen ’s middags met de wagen naar Oostende. Ruim op tijd aan de NMBS loods voor de voorstelling van Hebzucht. Geen makkelijke voorstelling over de bankencrisis van enkele jaren geleden. Wel herkenbaar en goed gebracht. ’s Avonds gekeken naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

Zaterdag en zondag heb ik verder krantenartikels op mijn kamer opgeruimd, een uurtje gefietst, naar de olympische spelen gekeken. Wat op de laptop zitten chatten en nog een column geschreven. Deze zal ik in de loop van de week posten op bovenstaand vermelde website. Deze avond is er een voorstelling van Theater aan Zee waar ik naartoe zal gaan. Ditmaal in Hangaar één, de voorstelling heet Trip, ik ben wel benieuwd hoe die zal zijn.

De commentaren zijn gesloten.