• De wereld is een showtoneel

  Afgelopen week, uit nieuwsgierigheid naar waar de tijd gaat, notities genomen bij wat ik uitspook. Vorige maandag in de tuin bezig geweest: het gras afgereden. Gevolg blaren aan de rechterhand door het met de grasschaar afsnijden van de zijkanten van het gazon. De volgende dagen heb ik telkens ’s morgens verder gelezen in het boek Reis naar de toekomst. Dinsdagmiddag ben ik, na een half uur aarzelen, naar het Fort Napoleon gefietst om er de tentoonstelling van Storm Thorgerson te gaan bekijken. Ik wist niet dat ik verschillende cd’s staan had met artwerk van zijn hand. Mooie selectie van platen- annex cdhoezen.

  Woensdagmiddag uiteindelijk met de fiets naar Varsenare gereden om nieuwe remblokken voor en achter te laten monteren. Ik moet in augustus nog eens teruggaan om een nieuwe ketting en tandwiel vooraan. Even bij mijn broer en schoonzus binnengesprongen. Ze maakten zich klaar om de volgende dag op reis te vertrekken. ’s Avonds om schoenen naar Middelkerke, van de solden geprofiteerd om nieuwe zomerschoenen aan te schaffen.

  De volgende dag kranten van vorig jaar doorgenomen en opgeruiumd op mijn kamer. Wat op de laptop bezig geweest: anderhalf uur zitten chatten en een column geschreven. Hiervoor verwijs ik naar de site van Deus ex Machina (onder het pseudoniem Bart Deleyn). De volgende ochtend nog wat gelezen ’s middags met de wagen naar Oostende. Ruim op tijd aan de NMBS loods voor de voorstelling van Hebzucht. Geen makkelijke voorstelling over de bankencrisis van enkele jaren geleden. Wel herkenbaar en goed gebracht. ’s Avonds gekeken naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

  Zaterdag en zondag heb ik verder krantenartikels op mijn kamer opgeruimd, een uurtje gefietst, naar de olympische spelen gekeken. Wat op de laptop zitten chatten en nog een column geschreven. Deze zal ik in de loop van de week posten op bovenstaand vermelde website. Deze avond is er een voorstelling van Theater aan Zee waar ik naartoe zal gaan. Ditmaal in Hangaar één, de voorstelling heet Trip, ik ben wel benieuwd hoe die zal zijn.

 • Het werd zomer

  Als je in verlof bent lijken de dagen eender. Afgelopen week redelijk veel achter de computer gezeten: werken aan website van Zenopraktischefilosofie, wat chatten en mail controleren. Deze week een account aangemaakt op www.deusexmachina.be en er een column opgezet. Eindelijk wat in de sfeer om te schrijven. Dat was behoorlijk lang geleden. Even mijn teksten doorgenomen en gezien dat er niks écht goed tussen zat om te posten. Dan maar een nieuwe tekst geschreven, onder het pseudoniem Bart Deleyn gepubliceerd.

   

  Ook heb ik verder zitten lezen in Reis naar de toekomst van Michio Kaku, een boeiend wetenschappelijk onderbouwd boek over hoe de wereld er in 2100 eruit zal zien. Veel wist ik al en nog meer verneem ik. Het ziet er een rare toekomst uit: met supersnelle computers, nanotechnologie, uit de hand gelopen geneeskunde en ga zo maar verder. Straks nog even verder lezen op het terras.

   

  Zaterdag een mooi vuurwerk gezien in Oostende. Samen met een bevriend koppel weest kijken en eerst enkele biertjes genuttigd. Het was best aangenaam; nadien nog wat gedronken en dan weer naar huis. Het was nog tegen één uur eer ik in bed geraakte. Zondag niet veel uitgemeten. Wat van het weer genoten, gekeken naar de laatste rit van de ronde, nadien zelf nog even een rondje gereden naar Zandvoorde en terug…

 • Vakantie

  Eerste week van de vakantie, een korte evaluatie: wat langer slapen, wat op de computer 'werken’ en kijken naar de aankomst van de Tour de France. Kortom binnen bezig zijn want buiten is het een hondenweer. Slechts een paar keer op de fiets gezeten om een uurtje te fietsen. Woensdag 11 juli getapt met het optreden van de Robert Cray Band. Veel volk weinig verkocht. Het mag eens zo zijn en eens anders. In het weekend was er een feest van de schoonouders van mijn broer. Feesten en foto’s maken. Dat was nog eens een 50 jarig huwelijksfeest!

  Daarnet nog een betaling gedaan op internet: aankoop van software, meer bepaald Nero 11. Je surft naar de website, je logt in en je bestelt een update voor een prikje. Daarna betaal je met 'elektronisch’ geld want je hebt een paypall account. Dat wil zeggen dat je af en toe wat geld van je bankrekening op de internetbankrekening overzet via de computer. Als de betaling is voltrokken – geen cent gezien – mag je de software downloaden. Je krijgt nog een mail met de bevestiging van je betaling en het serialnumber en je kan aan de slag. Straks even op cd branden.

  Zaterdagavond gekeken naar Minority Report van Steven Spielberg. Een onderhoudende film met enkele futuristische aspecten als de algemene irisscan, speciale transportmiddelen en nog een paar zaken. Het stemt toch tot nadenken over de nabije toekomst. De film speelt zich af in 2054, wat al bij al niet zover van ons afligt. De film kon mij bekoren; ik zal die zeker nog eens bekijken.

 • Goed bezig?

  Ik had mijn computer al uitgezet. Na mijn avondeten genuttigd te hebben eventjes de beentjes gaan strekken op de fiets. Een uurtje gaan losrijden. Terug thuis viel het me te binnen dat ik mijn blog diende te verzorgen. Zo zit ik dus weer achter de computer. Of ik goed bezig ben? Voor de site van Zeno allicht wel. Tevens een logo ontworpen, dat heeft wel wat heen en weer mailen gevraagd. Tegen het eind van de vakantie zou de nieuwe site operationeel moeten zijn. Zo lees ik ondertussen boeken over website usability en Drupal.

  Afgelopen zaterdag wat bij mijn broer geholpen. Zondag kwamen ze langs om opa zijn verjaardag te vieren. Vandaag eventjes verder gewerkt aan het logo van Zeno en deze namiddag gekeken naar de tijdrit van de ronde van Frankrijk. Best wel spannend om de tijdsverschillen tussen de renners te zien. Cadel Evans mag een tweede overwinning op zijn buik schrijven of er moet nog een ongeluk gebeuren met het team Sky van Wiggens en company.

  Morgen naar de kapper en eens kijken voor tickets van Theater aan Zee of ik zal nog te laat zijn om te bestellen. Tevens nog een week om de belastingsaangifte in te vullen; onkosten bewijzen voor mijn bijberoep. Eventjes een paar uur voor uittrekken en het komt nog allemaal in orde. Woensdagavond is er een optreden in de Zwerver van The Robert Cray Band en ik zal er achter de bar staan want het is uitverkocht en ze hadden nog medewerkers nodig.

 • Met enige vertraging

  Afgelopen weekend zat mooi vol: zaterdag bij mijn broer gaan helpen. Zondag was er concert en bbq van de Nieuwpoortconcertband. Lekker gegeten en gedronken. ’s Avonds niet veel zin meer om te eten. Nog net de renners zien binnenkomen en dan, na een klein hapje, gekeken naar de finale van het Europees kampioenschap. Mooie wedstrijd met een verdiende winnaar.

  Gisteren na het werk nog even op de computer gewerkt aan een logo voor Zeno, dat uitpuren en grafisch sterk maken. Na het avondeten de nichtjes naar huis gebracht. Vandaag de laatste werkdag op school. Nog wat gewerkt en deze middag vroeger opgehouden. Ik voel me toch wel moe. De eerste dagen zal ik lekker uitslapen. Het verlof komt geen dag te vroeg.

  Deze vakantie heb ik wat werk in bijberoep, zal ik wat lezen en hopelijk kan ik wat schrijven. Misschien ga ik wel naar Woosha, ik zag dat Arsenal kwam. Morgen eens kijken naar de affiche van TaZ en tickets bestellen. Misschien met Hans eens afspreken, welke stukken dat hij wil gaan bekijken. Het verlof zal snel voorbij schuiven al is die met enige vertraging begonnen.