• Weerwerk

  De laatste twee dagen van het verlof wat gelezen, geschreven en eens gaan zwemmen met de nichtjes die op de camping in Nieuwpoort zaten. ’s Avonds voor de gezelligheid wat op MSN gezeten. Woensdag een half dagje om te starten, een half uur langer bezig geweest. ’s Middags aan een kortverhaal gewerkt. Een mens zou het zelfs vergeten wat hij gedaan heeft.

  Donderdag een hele dag gewerkt, wat vroeger mogen stoppen en thuis het gazon afgereden.  ’s Avonds nog wat op MSN bezig geweest. Vrijdag ben ik redelijk vroeg opgestaan en heb ik wat voor Vivès gewerkt: aanpassingen aan de website. Ik moet dringend verder doen, maar dat zal voor volgende vrijdag zijn. ’s Middags op de camping gezeten, helpen de voortent opbergen en er een hapje gegeten. ’s Avonds nog wat zitten kletsen op de computer.

  In het weekend gaan helpen bij mijn broer. Thuis een badje genomen en daarna een feestje van een collega die directrice geworden is op een andere school. Een beetje laat thuis; net op tijd voor het onweer losbarstte. Zondag wat gelezen, gerust, gewandeld en ook nog wat op MSN gezeten. Daarna nog een reportage gezien over een kunstwerk op TV. Eigenlijk ben ik te moe om weerwerk te bieden.

 • Het mooie leven

  De laatste dagen van het verlof; ik probeer mijn tijd te verdelen tussen het schrijven van columns, kortverhalen en later op de dag met chatten. Af en toe maak ik een fietstochtje langs de Vlaamse landwegen, naar Nieuwpoort of naar Bredene, het hangt af van de gemoedstoestand of andere kronkels in mijn hoofd. Fietsen helpt het hoofd weer vrij te krijgen van rare gedachten.

  Al bij al mag ik niet klagen van deze zomervakantie. Een paar keer naar de Paulusfeesten geweest, gesprekjes gehad met vriendinnen, met de vrienden op stap geweest… Wat gewerkt, wat gelezen, wat gerust en van de zon genoten. Kortom gewoonweg vakantie genomen. Met pijn in het hart zal het woensdag weer werkdag zijn op school. Nou ja schone liedjes duren niet lang maar dit liedje is mooi geweest.

  Straks misschien nog wat verder werken aan een reeks kortverhalen; eentje is af, een volgende ben ik aan bezig. Het zouden er zes in het totaal moeten worden, dan eens zien of een literair tijdschrift geïnteresseerd is om het te publiceren. Schrijven is één iets, het laten uitgeven iets anders. Gelukkig bestaat er nog zoiets als een blog waar ik mijn gedachten de vrije loop kan laten gaan.

 • Het leven gaat verder

  Ik weet niet goed waar te beginnen, geen beetje zin vandaag. Het verbeterde deze namiddag, dan heb ik mijn fiets gepoetst. Over vorige week kan ik nogal kort zijn: wat geschreven, gekeken naar de olympische spelen, even over en weer naar Brugge gereden voor een vergadering en tevens in de Fnac binnengewipt om cd’s.

  Donderdag naar mijn broer gegaan om er met vader wat te klussen en ’s avonds naar de Paulusfeesten gegaan. Een paar collega’s gezien en goed optreden van Fisher-Z. Niet al te laat weer naar huis gegaan want de volgende dag was er een medewerkersvergadering van Leffinge Leuren en meestal durven die uitlopen. Het was een gezellig avond op het terras van de Zwerver.

  Tijdens het weekend om mijn fiets gegaan, kosten gedaan maar nu rijdt ie weer als voorheen. Teruggekeerd van Varsenare onder de baan last van mijn darmen, niet écht kunnen doorrijden. ’s Avonds met de vrienden naar de Paulusfeesten. Een lange avond met drank, muziek en schoon volk. Zondag met de fietsen van mijn nichtjes naar de camping van Nieuwpoort gereden. ’s Avonds nog een ritje gemaakt langs de dijk en ’s avonds nog een beetje zitten chatten en naar het slotspektakel van de Olympische spelen gekeken.

 • Trip!

  Afgelopen week was het Theater aan Zee. Ik ben naar verschillende stukken geweest. Zo ook maandagavond: aan Hangaar 1 was er de voorstelling Trip! Een toneelstuk over en met water, zand en zout. Een wandeling doorheen de hangaar met hier en daar een woord; een gebaar gebracht door de acteur Nick Steur. Makkelijk toch internet, eventjes Googlen en je vindt antwoorden op bijna al je vragen.

  Zo verliepen mijn dagen: opstaan, hapje eten, mail controleren via mijn iPod en dan wat lezen of schrijven. In de namiddag of avond naar een voorstelling en als ik weer thuis was nog even chatten op de computer. Zo ging de week voorbij en ook Theater aan Zee. Zaterdag nog het optreden van Luc Van Acker meegepikt. Voor het optreden nog een collega en enkele acteurs, van stukken die ik gaan bekijken ben, tegen het lijf gelopen. Na het stevig optreden staan praten met een meisje van het laatste jaar secundair in het Sint Andreas. Dat was een leuk weerzien.

  Zondag waren we afgesproken om mosselen bij mijn broer te gaan eten en tevens de verjaardag te vieren van zijn oudste dochter. Lekker gegeten en gedronken. Enkele foto’s gemaakt van het uitblazen van de kaarsjes op de taart. Eens niet op de computer gezeten om te chattten. ’s Avonds thuis nog wat naar de olympische spelen gekeken en dat was het voor deze week.