• Herfstperikelen

  Afgelopen week gekeken om de site van Zenopraktischefilosofie online te krijgen. Heel de boel opgeladen: de database en de Drupal-bestanden. Toen ik de site wou bekijken kreeg ik een foutmelding dat de directory niet leesbaar was. Blijkbaar was er in het verleden van een Linuxhosting overgestapt geweest naar een Windowshosting. Na een telefoon en wat heen en weer mailen is donderdag de webruimte terug op een Linuxmachine gezet.

  Vrijdag bijna de hele dag bezig geweest op de computer. Kijken om hetzelfde trucje uit te voeren op het aangepaste hostingpakket. Na een paar uur kreeg ik slechts enkel de startpagina en een error 404 bij het bekijken van de rest van de site. Nadat ik gegeten had even mijn boek van Drupal 7 bij de hand genomen. Daar stond dat je bij het uploaden van de Drupalbestanden er moet op letten dat je het .htacces bestand ook kopieert… Dat had ik namelijk over het hoofd gezien.

  In het weekend wat geluierd en zondag nog een poging ondernomen om wat Java uit te proberen. Een eenvoudige oefening met betrekking tot tekst op het beeld te zetten is me gelukt. Daarna nog wat zitten zeveren op chat met mensen, bekende en minder bekenden. Voila dat zal het zijn voor deze week.

 • Verbin-ding

  De tijd gaat hard! Zo heb ik vorige week veel opgezocht voor de kunstacademie. Ik wil én zal mijn eindwerk tot een goed eind brengen. De Kinect van Microsoft werd mijn uitverkoren speeltje. De woensdag prijzen vergeleken op verschillende sites. Donderdagvoormiddag, toen ik inkopen deed voor school, die zien liggen in de Mediamarkt en er ’s avonds nog om geweest.

  De volgende ochtend alle benodigde software geïnstalleerd; na goed een uur was de klus geklaard. Een paar kant en klaar projecten in Greenfoot werkten uit het doosje. Nu bestaat de uitdaging erin zelf wat te fabriceren. Lees programmeren in Java. De voorbeelden zijn schaars, de code is moeilijk maar waar een wil is is een weg.

  Zaterdag niet zoveel gedaan. ’s Morgens wat op de laptop bezig geweest en ’s middags naar de reünie van het Sint Andreas waar ik in 1992 afgestudeerd ben. Er waren slechts drie studentes van hetzelfde afstudeer jaar. Armoede troef dus. ’s Avonds nog een pint weest pakken in de Zwerver, waar er een fuif was met DJ Tyler. Niet zo lang gebleven, op het gemak weer naar huis gereden.

  Zondag een snipperdag genomen. Ik was zelfs te lui om te gaan wandelen. Dat zegt wel genoeg denk ik. Gisteren nog bezig geweest voor Zeno praktische filosofie. Blijkbaar een communicatiefout bij Telenet ivm het draaien van een Drupalsite. Ik heb een Apachewebserver nodig en het abonnement was destijds gewijzigd naar een Windows IIS webserver. Afin niet dat dat onoverbrugbaar is maar toch liever een linuxbox.

 • Verkiezingen

  Ik zit hier wat te suffen voor mijn computerscherm. Enkele gedachten gaan door mijn hoofd: het gaat over computers, updaten, servers en wat ik allemaal gedaan heb vorige week. Dinsdagavond en woensdagmiddag wat helpen met snoeien. Ik ben naar de kunstacademie geweest, heb op school mijn ding gedaan en ga maar door… een week is zo voorbij.

  Vrijdag wat op computer gewerkt, één en ander nagekeken, ook voor school. ’s Middags naar Oostende geweest. Afgesproken met enkele collega’s om wat te gaan drinken in het Waterhuis, binnen geweest in de Standaard Boekhandel. Om lenzen geweest en daarna naar de bibliotheek gereden. Daar hebben ze weinig of niks over Interactieve Media. ’s Avonds gekeken naar de Rode Duivels en gezien dat het goed was.

  Zaterdagmiddag wat opgezocht voor de kunstacademie. Ik moet dringend werk maken van een eindproject of afstudeerproject. Ik heb er geen flauw benul van wat ik wil gaan doen. Zo ben ik wat aan het testen in Unity (software om games te ontwerpen), heb ik uitleg gekregen rond Scratch (programma om eenvoudige zaken te programmeren). Ik keek ook even naar Arduino maar ik vermoed dat dit wat te hoog gegrepen zal zijn, net als Pure Data.

  Voor je het weet is het zondag: gemeenteraad en provinciale verkiezingen. In een kleine gemeente stelt dat niet veel voor. Een paar bolletjes kleuren en je bent ervan af. Of het een verschil zal maken zullen we de komende jaren wel ondervinden. In de grootste stad van Vlaanderen is er een nieuwe ploeg die van start mag gaan onder de leiding van Bart De Wever. Als dat maar goed zal aflopen… het belooft in ieder geval voor de federale verkiezingen van 2014.

 • Eens geen zin

  De hele week mijn bezigheden gehad. Woensdag was er geen kunstacademie wegens treinstaking en donderdag ben ik niet geweest wegens een feestje op school. Wat helpen opruimen en opgestapt toen de rest ook  vertrok. Het was na twaalf uur voordat ik in mijn bed raakte en zo had ik vrijdag écht geen zin. Geen zin om op  te staan, geen zin om wat uit te steken. Zelfs zo weinig zin dat ik niet meer weet wat ik gedaan heb.

   

  Zaterdag was ik uitgerust; ik had ik er weer zin in. In de voormiddag even relaxed een bad genomen, om eieren geweest naar de buren. Daarna eten gemaakt en wat op de computer bezig geweest. De kamers gepoetst en dan nog om boodschappen naar Oostende (Kruidvat, Standaard boekhandel en optiek Piers) gefietst. Na  het avondeten nog wat gelezen en tv gekeken; naar Louis Theroux op Ndl3.

   

  Zondagmiddag ben ik naar het Az Damiaan geweest. Het was open bedrijvendag. Een oude klaskameraad gezien en samen met zijn ouders doorheen de nieuwbouw geslenterd. Heel wat gezien en achteraf bekeken was ik blij dat ik er geweest was want aanvankelijk had ik geen zin om te gaan. Op een deftig uur weer thuis koffie gedronken en na het eten op MSN gezeten, het kan ook niet elke dag kermis zijn.

 • Alles onder controle

  De dagen glijden voorbij als ware het zandkorrels die tussen mijn vingers glippen. Tegen de tijd is geen kruid opgewassen. Proberen in het nu te leven kan helpen; net zoals een beetje MindFulness. Ik moet dringend weer wat boeken gaan lezen. Helaas zit ik telkens met computerwerk die de boel komt verstoren. Woensdag laat bezig geweest aan een login systeem en per categorie gebruiker een loginpagina voor de website van Vivès. Uiteindelijk ben ik toch in mijn opzet geslaagd.

  Woensdag ben ik niet op de kunstacademie geraakt. Donderdagavond mijn mobile met twitter-vogels voor het postgebouw hersteld. Aanvankelijk had ik die met te zware houten dragers gemaakt. Alles was afgezakt en dan maar met ijzerdraad nog eens over gedaan. Aan het eind van de les de hele boel ingepakt in een doos van een Medion-televisie.

  Vrijdagmorgen naar Brugge geweest, een korte vergadering en voorstelling van het systeem op mijn laptop. Eerst lokaal uittesten om daarna naar de productieserver over te zetten. Na het eten wat gerust daarna nog op mijn computer bezig geweest voor Vivès en het school, telkens aanpassingen aan de website uitgevoerd.

  Zon, zee en zin. Drie woorden om zaterdag te beschrijven: teamdag van de Gerststraat. Het was een leuk dagje. Een beetje van alles gedaan: de beiaard bekeken op het wapenplein van Oostende. Gaan petanken op het strand, onze eigen cocktail gemaakt in een leuk caféetje. Het lolligste was de lachtherapie, af en toe was het er eens over. Afin zondag niet veel meer uitgespookt, veel te laat opgestaan, ’s middags wat notities genomen en nog op mijn laptop bezig geweest (proberen MD5 hashes te kraken). ’s Avonds gekeken naar The Spiral, was wel goed vond ik…