Als de bommen rond je oren vliegen

Ach ik ben het beu dat de mensen elkaar naar het leven staan. Ik kan er niet bij dat de Joden, zowaar bijna uitgeroeid in WO II, hetzelfde uitrichten bij de Palestijnen in de Gazastrook, en bij uitbreiding in Palestina. Een paar dagen geleden een kaartje zien passeren op Facebook met de bezetting van Palestina door de Israëli. Rond 1948 waren dat een paar enclaves, in 1960 (na de oorlog) een groot deel en nu schiet er van Palestina omzeggens niks meer over. Waar zijn de kaartjes?  Als je ze nodig hebt vind je het niet meer…

Als twee groepen mensen vechten om hetzelfde land  en dat allemaal ter ere van Allah of Jahwe. Het beloofde land, mijn voeten ja! Wie kan er nu, enige logica in beschouwing nemend, zeggen dat hij aanspraak kan maken op een lapje woestijn omdat ze zogenaamd het uitverkoren volk zijn. Laat me niet lachen! Om nog maar eens terug te komen op het boek ‚We zijn ons brein’ van Dick Swaab, de hersenen schijnen een gebied te hebben die ontvankelijk is voor het creëren van goden, dat met alle gekende gevolgen vandien.

Zolang de mensen gehersenspoeld worden, niet inzien dat God iets is dat we zelf creëren, zolang zullen er godsdienstoorlogen zijn. Moeten we daarvoor in de 21e eeuw leven? Zoveel kennis en toch zo weinig inzicht door de mensheid?! Ik kan hierover wel een tekstje maken en mijn gal uitspuwen maar wat helpt het? Welke mens zal er beter door worden, wie zal mijn inzicht(en) willen delen? Telkens zijn de kinderen de slachtoffers van de oorlogen omwille van de ene en oppermachtige God.

De commentaren zijn gesloten.