Computergebruik op de vooravond van kerstmis

Daarnet een andere versie van office geïnstalleerd. In plaats van OpenOffice gebruik ik nu LibreOffice. De tweede is net iets beter compatible met Microsoft Office, wat ik pertinent weiger te gebruiken op mijn toestellen thuis. Computers zijn veelzijdige toestellen. Als het nu gaat om muziek, tekst, beeld, alles kan ermee bewerkt worden.

Zo heb ik laatst een nieuwjaarskaartje op mijn Mac uitgewerkt. Eerst heb ik een schets gemaakt, die vervolgens gescand en daarna in Photoshop opgewerkt. Eens het op de computer staat kan je het zoveel maal dupliceren als je wilt. Met de komst van de personal computer is er heel wat veranderd aan de manier waarop we met gegevens, drukwerk, aankopen, teksten, brieven enzovoort omgaan.

Neem nu ReadIris, leg een willekeurige pagina met tekst op je scanner, scan het in en laat het OCR-programma erop los. Nog geen minuut later heb je een bewerkbare tekst in je tekstverwerker. Enkel nog de fouten verbeteren en je bent er, wil je het doorsturen naar iemand anders, dan voeg je het als bijlage toe bij een email. Geen werkmens komt erbij te kijken. Toch wel een rare evolutie als je  het mij vraagt; maar ik heb er geen probleem mee, integendeel mij komt het goed uit.

Zelfs het kerst-shoppen gebeurt nu op een andere wijze. Deze morgen eerst online gekeken om hoe laat de winkels open waren. Daarvoor reeds gekeken of ze bepaalde artikels (binnen)hadden en of je een cadeaubon kon betrekken… Daarna in de wagen gesprongen om daadwerkelijk de boodschappen te halen. Was ik sneller ik liet de cadeaus leveren uit een webshop. Nou ja in het ander geval kom je nog eens een bekende tegen en is kerstmis niet het feest van het ontmoeten?

De commentaren zijn gesloten.