Lof der traagheid

Dit is een lofrede op de traagheid. Misschien ben ik gewoon een trage man? Het lukt me wel altijd om een oplossing te vinden op het werk; de kunstacademie en andere zaken die ik onderneem. Soms er eens een nachtje over slapen kan al helpen. Zo had ik het laatst voor met mijn werk. Ik had een website draaien op de servers  van Combell en om de een of andere reden lukte het verzenden van mails niet meer zoals het hoorde. Oplossing: de site verplaatsen op een server in eigen beheer. Zo gezegd zo gedaan. Er toch wel enige uren ingestoken. Het ging allemaal om rechten: rechten om bestanden op te laden, rechten om de website te lezen. Kortom geknoei met ftp-server, phpMyAdmin en Drupal7 maar eind goed al goed…

Vanmorgen de mailfunctie geïmplementeerd. Ja het is en blijft leuk om servers van op afstand te installeren en te configureren, is altijd een beetje als ’toveren’. Nu nog wat zoeken in voorwaardelijke opmaak van het te mailen document; dat wordt nog wat puzzelen. Ik zal het ook wel vinden? Het is van moeten.

Verder ben ik aan het lezen in het boek Story Telling van Ida Vandewijer. Best interessant dat verhalen vertellen is zoiets is als eten en drinken. Iets waar de mens niet zonder kan. Overal en altijd vertellen de mensen elkaar verhalen. Over wat ze voelen, meemaken en beleven. Verhalen over het werk, de  hobby’s, het leven zelve. Alles is voor ons, mensen, verbonden met een verhaal. Hopelijk mag ik nog wat verhalen verzinnen voordat het voorbij is. Een mens is soms zo opgeslorpt door zijn werkzaamheden dat er voor andere dingen niks of weinig meer in huis komt, maar dat is voer voor een ander bericht.

De commentaren zijn gesloten.